10 redenen om naar Indonesië te reizen

Wie aan Indonesië denkt, denkt waarschijnlijk aan de diversiteit per eiland, traditionele tempels en de felgroene rijstvelden. Dit is slechts een selectie van al het moois wat dit land te bieden heeft. We geven je daarom 10 redenen waarom Indonesië op je lijstje moet staan.

Variatie aan eilanden

De eilanden van Indonesië zijn in oktober 2017 voor het laatst geteld, de teller stond op dat moment op: 16.056 eilanden. De meest bekende eilanden zijn Java, Sumatra, Bali, Sulawesi en Lombok. Ieder eiland heeft een eigen karakter en dat maakt Indonesië een bijzondere bestemming.

De Indonesische keuken

In Indonesië wordt veel gebruik gemaakt van verse kruiden en specerijen, dit maakt de Indonesische keuken erg lekker! Wanneer je besluit een bezoek te brengen aan Indonesië, mag je het land niet verlaten zonder een saté ayam, nasi goreng of rendang te hebben gegeten. In een warung (klein café) kun je vaak tegen een zeer betaalbare prijs terecht voor dit soort gerechten.

Betaalbaar

Of het nu gaat om een souvenir, een taxi of eten en drinken, Indonesië is zeer betaalbaar. Je kunt het uiteraard zo duur maken als je zelf wilt. Voor onze familiereizen, groepsrondreizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 32,- per persoon per dag (m.u.v. het eiland Bali). Deze kosten zijn ter indicatie en gebaseerd op deelname aan alle optionele excursies, fooien en ontbrekende maaltijden.

Traditionele tempels

Verspreid over de verschillende Indonesische eilanden bevinden zich vele traditionele tempels. De bekendste - en tevens belangrijkste - tempels op Java zijn de hindoetempel Prambanan en het boeddhistische Borobudur. Beide tempels zijn gelegen nabij de stad Jogjakarta. Bali is het enige hindoeïstische eiland van Indonesië en hier vind je ook veel traditionele tempels waaronder de Besakih tempel. 

Vriendelijke bevolking

Behandel de Indonesische bevolking ten alle tijden met respect en beleefdheid. In de Aziatische cultuur is beleefdheid erg belangrijk en dit zie je ook terug in Indonesië. Je voelt zich snel welkom in het land door de vriendelijke bevolking die je graag overal bij helpt. Dit maakt je rondreis écht compleet!

Bijzondere diersoorten

Op het eiland Komodo leeft een bijzondere diersoort, namelijk de komodovaraan. Deze hagedis kan tot wel drie meter lang worden en is ook de grootste hagedis ter wereld. Op één van de andere eilanden van Indonesië, Sumatra kun je op zoek gaan naar orang-oetans! In de plaats Bohorok leven de orang-oetans vrij in de jungle onder bescherming van natuurbeheerders. Hoe gaaf is het dat je huiswaarts keert en een orang-oetan van dichtbij hebt gezien.

Actieve vulkanen

Actieve vulkanen

In totaal bevinden zich ruim 400 vulkanen op Indonesië, hiervan zijn er ongeveer 130 actief. Het uitzicht bij de vulkanen is vaak adembenemend. Tijdens een bezoek aan Indonesië mag je de Bromo vulkaan op Java niet missen! 's Nachts heb je de mogelijkheid om bij gunstige weersomstandigheden een spectaculaire excursie te maken en te genieten van een onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan.

Stranden, voor een ieder wat wils

Op zoek naar een mooie plek om te snorkelen of liever een plek die nog niet zo toeristisch is? In Indonesië heb je een ruime keuze. Bij het strand van Pemuteran in het noorden van Bali kun je goed snorkelen bij het nabijgelegen eiland Menjangan. Op het eiland Lombok zijn de stranden ongerept en op het eiland Flores kun je echt genieten van de fijnste uitzichten op zee zonder al te veel toeristen om je heen! 

#4 Felgroene rijstvelden

Rijst is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de Indonesische bevolking. Op de verschillende eilanden die Indonesië rijk is, kun je deze prachtige rijstvelden bewonderen. Als je in het regenseizoen (november tot en met april) reist, zijn de rijstvelden vaak op zijn mooist qua kleur! Zowel op Java als Bali vind je vele rijstvelden, het bekendste rijstterras Jatiluwih ligt in Bali en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Prachtige kratermeren

Veel van de meren in Indonesië zijn kratermeren, gelegen op een berg en ontstaan door de vele vulkanen. Het bekendste en tevens grootste kratermeer van Bali is het Batur Meer. Op Sumatra bevindt zich op een sprookjesachtige plek het Tobameer, ook dit meer is ontstaan door een vulkaan. Breng ook zeker een bezoek aan het eiland Samosir en ontmoet de Batak-inwoners!

De beste tips voor Bali

Bali is een van de populairste eilanden van Indonesië.

Lees onze tips voor Bali

Reisaanbod Indonesië

Ervaar tijdens een reis door Indonesië de vele tegenstellingen van het land. Elk eiland is gekenmerkt door eigen religie, gebruiken, kleding en architectuur.

Naar het reisaanbod