Wilde dieren spotten op Safari

Op Safari

Op Safari

The Big Five, zo noemen we olifant, buffel, leeuw, neushoorn en luipaard. Die móet je gewoon één keer in je leven in het wild hebben gezien, dat kan in Zuid-Afrika. Ook op andere continenten gaan we op safari, gewapend met fototoestel en verrekijker de jungle van Borneo, Costa Rica of de Amazone in. Vaak bezoeken we dan ook nog een reservaat of opvang. 

Op Safari in Afrika

Leeuwen en luipaarden liggen al luierend in een boom te gluren naar hun prooi. Grote kuddes wildebeesten en zebra’s, of een mooie groep giraffes bewegen zich gracieus over de savanne. Grote populaties giraffen, olifanten en buffels komen samen rond Lake Manyara om te te drinken en zich lekker te badderen. 
Tijdens vele onze reizen door Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Namibië brengen we je naar de mooiste wildreservaten zoals het Serengeti, Serengeti, Sossusvlei en het bekende Krugerpark
Door de permanente aanwezigheid van water ben je daar verzekerd van heel veel wild, waaronder nijlpaarden, neushoorns, olifanten, leeuwen en heel veel flamingo’s.

Safari in Zuid-AfrikaSafari in KeniaSafari in TanzaniaSafari in Namibië

Costa Rica

Men zegt niet voor niets: hier moet de Ark van Noach gestrand zijn! Als er een wereldrecord in flora en fauna zou bestaan, is Costa Rica de absolute winnaar. 

Onderzoekers telden 848 vogelsoorten, 237 verschillende zoogdieren, 361 soorten amfibieën en reptielen. In de rivieren en meren zijn 130 vissoorten aangetroffen. Tien procent van alle vlinders op aarde komt in Costa Rica voor. Verder telt het land zo’n 12.000 verschillende soorten planten en minimaal 1.200 soorten orchideeën. 

Costa Rica is een combinatie van een dierentuin en een botanische tuin. Zonder afrastering! 

Ga op onderzoek uit tijdens onze reizen naar Costa Rica

Sri Lanka

Sri Lanka is een land vol wildernis en wilde dieren. Ideaal dus voor een safari. Zo maak je een jeepsafari door het Wilpattu National Park. In de omgeving van Tissamaharama heb je optioneel de mogelijkheid om een jeepsafari in het Yala park te maken, vooral bekend vanwege de luipaarden die hier leven of je kunt een jeepsafari maken naar het Bundala National Park, beroemd vanwege de prachtige vogels die hier vliegen.

Ga op safari in Sri Lanka

 

  • FOX reizigers beoordelen onze van A tot Z verzorgde rondreizen met een 8.5.
  • Deskundige Nederlands-sprekende reisleiders met passie
  • Veel gegarandeerd vertrek
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid van de ANWB
  • 24/7 bereikbaar via de ANWB-Alarmcentrale
  • Veel excursies en extra’s bij de prijs inbegrepen