Top 5 - Safari in Afrika

Op safari gaan is gegarandeerd een unieke ervaring. Het Kruger NP in Zuid-Afrika, de Serengeti in Tanzania of het Etosha NP in Namibië. Ervaar per 4WD of boottocht de spectaculaire Afrikaanse natuur. Val in slaap met in de verte een brullende leeuw of word wakker met uitzicht over een drinkplaats, waar olifanten hun dorst lessen. Elk land is weer totaal verschillend, vandaar een top vijf safari’s in Afrika. 

#05 Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent vele ongerepte nationale parken en game reserves, verspreid over het hele land. U treft er alle bekende Afrikaanse grootwildsoorten, waaronder ‘Die Groot Vyf’. Het uitgestrekte Kruger National Park is het uithangbord en staat bekend om de enorme diversiteit aan habitats en diersoorten. Maar zeker ook Hluhluwe Game Reserve, waar Shaka Zulu nog heeft gejaagd, is een unieke 'bush experience'. Populair zijn de gamedrives in een open jeep, waarbij een deskundige chauffeur/gids u alles vertelt over de wild- en vogelsoorten die u onderweg tegenkomt. Maar ook wandelsafari's en mountainbiketours onder begeleiding van een ranger zijn steeds meer in trek. 

#04 Namibië

Etosha National Park is het belangrijkste natuurreservaat van Namibië, fameus om zijn hypnotiserende landschappen en adembenemende luchtspiegelingen. Wat ooit een gigantisch meer was, vormt nu een enorme zoutvlakte waar in de droge periode talrijke dieren gemakkelijk te spotten zijn rond de  schaarse waterpoelen. Ook de oeroude zandvlakte van de Namib woestijn is minstens zo opwindend. De zandduinen kleuren 50 tinten rood en behoren tot de hoogste ter wereld. Het vocht van de oceaanmist dat over de gloeiende woestijngronden trekt, is voor oryx antilopen, struisvogels en springbokken net voldoende om te overleven. 

#03 Botswana

Echte avonturiers raden wij Botswana aan: zonder een robuuste 4WD komt u niet ver. Van de onmetelijke woestenij van de Central Kalahari Reserve, het thuis van de Kalahari-Bosjesmannen, tot aan het Chobe NP in het noorden van Botswana, bij uitstek dé toplocatie voor het spotten van olifanten. Het Moremi Game Reserve in het oostelijke deel van de Okavango Delta is weer ideaal voor een kampeersafari. 

Deze Okavango Delta is de grootste binnenlandse moerasdelta ter wereld en staat bekend om haar enorme hoeveelheid verschillende dieren. Zo is het mogelijk hier nijlpaarden, krokodillen en leeuwen te zien die in het ondiepe water op hun prooi jagen en leven er meer dan 400 verschillende vogelsoorten! 

 

 

#02 Kenia

Safari betekent in het Swahili reis en wat een ‘Out of Africa’-ervaring staat u in Kenia te wachten. Favoriet bij de vele strandvakantiegangers die in Diani Beach aan de hagelwitte stranden van de Indische Oceaan verblijven, is het nabijgelegen Tsavo NP met zijn Afrikaanse okerrode landschap. Amboseli NP is geliefd om de grote olifantenpopulatie. De Kilimanjaro vormt hier een fotogeniek achtergronddecor. Absoluut hoogtepunt en publiekslieveling zijn de uitgestrekte savannes van Masai Mara NP. Naast de safari’s per 4WD of begeleide wandelingen door het park, is een bezoek aan een Masai-dorp een aanrader. 

#01 Tanzania

De Serengeti biedt aan het begin en einde van het regenseizoen het grootste natuurspektakel ter wereld: ‘The Great Migration’. Ruim een miljoen gnoes en zebra's denderen dan over de savanne op zoek naar vers gras. Tanzania staat synoniem voor wildparken, gamedrives en uitbundig wildlife. Vredig grazende kuddes en jagende roofdieren op uitgestrekte Afrikaanse savannes, zo ver het oog reikt. En uiteraard de Ngorongoro vulkaankrater: alsof de Ark van Noach hier gestrand is, zo ongelooflijk rijk en divers aan leven. Verken de vlakten 'op zijn Afrikaans' per 4WD met privéchauffeur/gids over avontuurlijke zandpaden. Hakuna Matata! 

Rondreizen Afrika

Binnenkort op vakantie naar Afrika? Alle rondreizen in Afrika op een rijtje! 

Naar het reisaanbod

Reisaanbod Namibië

Nieuwsgierig geworden naar deze plekken?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen

Zelf ook op reis?

Geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft op deze prachtige bestemmingen!

Bekijk de Top 10