5 tips voor een reis naar Argentinië

Beleef het land van de tango, de meest smaakvolle wijnen, kleurrijke wijken en diverse landschappen waar u niet uitgekeken raakt! We geven 5 tips waarom een rondreis naar Argentinië, naast alle hoogtepunten, écht de moeite waard is.

Tip 5 - Churrasco en dulce de leche

Vleesgerecht

Als u een carnivoor bent, bent u in Argentinië op de juiste plaats. Wereldwijd staat Argentinië bekend om zijn churrasco, oftewel gegrild vlees. Het vlees is enorm mals en vol van smaak en wordt geserveerd met salade en aardappelen of friet. Als u ruimte over heeft voor een dessert en van zoetigheid houdt, moet u zeker de dulce de leche eten. Dit is een smeersel met karamelsmaak dat wordt gebruikt voor ijs, taartjes, koekjes en voor op brood. Een soort chocoladepasta maar dan veel lekkerder! 

Tip 4 - Dans de tango

Tango lessons

De tango is een stijldans afkomstig uit Buenos Aires. In Argentinië is de tango niet weg te denken uit het straatbeeld, u ziet het overal. Als u de échte Argentijnse cultuur wilt beleven, raden wij u aan om enkele tango lessen te volgen. Wilt u in een echte ‘tangowijk’  een  tango les volgen? Dan bent u in Buenos Aires in de wijk San Telmo op het juiste adres.  De thuisblijvers zullen jaloers zijn op uw tango kunsten!  

Tip 3 - Zomerse dagen in de winter

Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, dit betekent dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van Nederland. Wilt u dus extra genieten van een lange nazomer, dan raden wij u aan om in de maanden oktober en november Argentinië te bezoeken! In het zuiden van Argentinië is de temperatuur dan aangenaam en de dagen extra lang. In het noorden kan het vanaf december wel erg warm worden, dus goed om hier rekening mee te houden. 

Tip 2 - Drink thee met een rietje

De nationale drank van Argentinië is Maté, een bittere kruidenthee die ook populair is in andere Zuid-Amerikaanse landen. De thee wordt gemaakt van de bladeren en takjes van de mateplant. Het is een gezelschapsdrankje dat uit één kalebas en één rietje wordt doorgegeven en gedronken. De bombilla, het rietje, is een ijzeren buisje met aan het einde een filter. Is de Maté op? Dan wordt de kalebas weer bijgevuld met water! 

#01 Prikkel uw smaakpapillen tijdens een wijnproeverij

Als u een wijnliefhebber bent, kunt u uw hart ophalen in Argentinië. Mendoza is dé wijnstad en in de omgeving zijn vele wijnproeverijen te bezoeken. Tijdens onze groepsrondreizen vindt er aan het begin van de reis een wijnproeverij plaats in Buenos Aires. De wijnen uit Mendoza en andere wijngebieden worden tijdens de wijnproeverij voor u ingeschonken. U mag natuurlijk wijnland Argentinië niet verlaten, zonder deze smaakvolle wijnen geproefd te hebben! 

Rondreizen Midden & Zuid-Amerika

Op vakantie naar Midden & Zuid-Amerika? Alle rondreizen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Ontdek het land van de tango

Nieuwsgierig geworden naar al het moois wat Argentinië te bieden heeft? Bekijk snel ons aanbod!

Naar de reizen

Landinformatie Argentinië

Maak in Argentinië kennis met het ruige Andes gebergte, het Vuurland en de prachtige gletsjer en meren. Prikkel je smaakpapillen met een glas Argentijnse wijn en een heerlijke steak. 

Lees meer over Argentinië