Top 10 - Mooiste tempels in Azië

Azië staat bekend om haar vele tempels in de verschillende landen. Grote Boeddhabeelden, veel goud en gedetailleerde versieringen kenmerken de vele adembenemende tempels. Maar welke tempels zijn nu echt het mooist? Wij hebben een top 10 geselecteerd met tempels die zeker niet mogen worden overgeslagen tijdens uw reis.

#10 Wat Chai Watthanaram – Thailand

Tempel in Ayutthaya

De voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya staat bekend om haar historische tempels en Boeddhabeelden. De Wat Chai Watthanaram is een van de mooiste tempelcomplexen in Ayutthaya. De tempel heeft een prachtige ligging aan de oever van de Chao Phraya rivier en de tempel wordt omringd door een enorm grasveld. 

Naar alle Thailand reizen

#09 Swayambhunath – Nepal

De Swayambhunath tempel is vanaf verschillende plekken in Kathmandu goed te zien en biedt een fantastisch uitzicht over de vallei. Tevens wordt het door de boeddhisten gezien als een van de heilige plekken in Nepal. Schrik niet van de vele apen die rondom de tempel lopen, de Swayambhunath tempel wordt niet voor niets de apentempel genoemd.

Naar alle Nepal reizen

#08 Taktshang Monastry - Bhutan

Combineer Nepal met een bezoek aan Bhutan en bewonder ook hier een bijzondere tempel. Gelegen tegen de granieten bergwand van de Paro vallei bevindt zich het mooie Taktshang klooster. Taktshang Monastry betekent letterlijk Tijgernest klooster. Het verhaal gaat dat de stichter van het Tibetaanse boeddhisme hier op de rug van een tijger naar toe vloog en jarenlang in retraite ging. Het bijzonder sfeervolle klooster bestaat uit prachtige muurschilderingen en een onvergetelijk mooi uitzicht.

Naar alle Bhutan reizen

#07 Fushimi Inari – Japan

Tijdens het ontdekken van de stad Kyoto mag een bezoek aan de veel gefotografeerde Fushimi Inari tempel niet ontbreken. De weg naar het tempelcomplex toe is zeer bijzonder, het pad bestaat uit duizenden rood-oranje beschilderende torii poorten. Het pad is ongeveer vier kilometer lang waarna u uiteindelijk op de top van de berg uitkomt. Hierbij geldt hoe hoger u komt, des te mooier het wordt.

Naar alle Japan reizen

#06 Hangende Tempel - China

Huangang in Datong

In de noordelijke provincie Shanxi ligt de industriestad Datong. Datong staat bekend om de Hangende tempel en de Yungang grotten. Het houten tempelcomplex is gelegen tegen de heilige berg Mt. Hengshan en hangt op zo'n 75 meter hoogte. In de tempel bevinden zich verschillende hallen met diverse prachtige beelden. De vertegenwoordigers van verschillende religies: Boeddha, Laozi en Confucius, staan hier broederlijk naast elkaar.

Naar alle China reizen

#05 Polonnaruwa - Sri Lanka

Een prachtig oud Boeddhabeeld

Polonnaruwa is een van de oudste steden in Sri Lanka en kent daarom een rijke geschiedenis. In deze oude tempelstad vindt u de mooiste ruïnes van het land. Het Gal Vihara-heiligdom is wellicht wel het meest imposante bouwwerk. Vier enorme Boeddhabeelden, uitgehouwen uit massieve blokken graniet en zij bewaken de offerschalen bij het tempelcomplex. Een andere indrukwekkende tempel in Polonnaruwa is de Vatadage, een uitbundige cirkelvormige tempel bedekt met prachtige versieringen en kunstwerken.

Naar alle Sri Lanka reizen

#04 Borobudur – Indonesië

Boeddahas op Java, Brobudur

De grootste boeddhistische tempel ter wereld is de Borobudur in Java, Indonesië. In het hart van Java ligt het meer dan drieduizend jaar oude tempelcomplex. Eeuwenlang lag het religieuze monument verborgen onder vulkanisch as en aarde.  Aan het einde van de wandeling geniet u vanaf de gigantische stenen constructie van een prachtig uitzicht over de nevelige regenwouden en rokende vulkanen.

Naar alle Indonesië reizen

#03 Khajuraho - India

Vooraanzicht van Kandariya Mahadeva Tempel in Khajuraho

Khajuraho is bekend geworden vanwege de tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken. De erotische afbeeldingen zijn alleen op de buitenkant van de tempel zichtbaar. De tempels werden gebouwd tussen 950-1050 en werden omringd door een muur. In de 12e eeuw raakte Khajuraho overwoekerd en pas in de 19e eeuw herontdekt. Daardoor zijn de tempels eeuwenlang verborgen gebleven en nooit verloren gegaan!

Naar alle India reizen

#02 Angkor Wat - Cambodja

Uitzicht op Angkor Wat

De grootste toeristische attractie van Cambodja is het tempelcomplex Angkor Wat. Het complex bestaat uit honderden tempels die zijn gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. In de 15e eeuw werd het enorme complex deels verlaten, waardoor de tempels overwoekerd zijn door de jungle. Angkor Wat is tegenwoordig een uniek hoogtepunt in Cambodja en staat op de wereldergoedlijst van UNESCO. U waant zich in een compleet andere wereld tijdens een bezoek aan bij de meest bekende tempel Angkor Wat!

Naar alle Cambodja reizen

#01 Bagan - Myanmar

Meer dan 2.000 tempels en pagodes, dat is Bagan! Bagan is een plaatsje van slechts 20.000 inwoners maar ondanks dat biedt het wel een indrukwekkende omgeving met immense kunstschatten. Het ultieme uitzicht heeft u vanaf een hoger gelegen uitkijkpunt, vanaf hier heeft u werkelijk overal tempels om u heen.  Onze tip: bezoek Bagan bij zonsopkomst of zonsondergang voor een onvergetelijke ervaring! 

Naar alle Myanmar reizen

De hoogtepunten van China

Naast de wereldberoemde Chinese muur heeft China nog vele andere bijzondere hoogtepunten!

Lees verder

TOP 5 - Boottrips in Vietnam

Wat is er nou leuker dan de highlights vanaf het water te bewonderen?

Lees verder