TOP 5 - Beste boottrips in Vietnam

Naar Vietnam reizen steeds meer mensen af. En dat is volkomen begrijpelijk. Vietnam is een land met een bewogen geschiedenis. De sporen van bezetting zijn nog altijd terug te vinden in de cultuur en architectuur. De bezienswaardigheden die Vietnam biedt zijn echter ontelbaar, waardoor rondreizen langs de highlights van dit prachtige land een absolute reistip is. En wat is er nou leuker dan de highlights vanaf het water te bewonderen? Je Vietnam vakantie mag zeker niet een van deze mooie boottrips missen.

Dit is de Top 5 van beste boottrips in Vietnam, voor een onvergetelijke rondreis!

#05 De grotten van Phong Nha

De Phong Nha grotten, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, vormen het grootste grottenstelsel van Vietnam. De grotten zijn onderling verbonden door een ondergrondse rivier en ooit door de Vietcong gebruikt als wapendepot.

De boottrip naar de grotten toe is al een prachtige excursie. In alle rust kun je genieten van de berglandschappen en prachtige natuur. Eenmaal in de grotten ervaar je waarom de benoeming op de Werelderfgoedlijst meer dan terecht is. Een kilometer lang vaar je langs schitterend verlichte grotten, stalacmieten en stalactieten. Doordat de grotten goed begaanbaar zijn, kun je op de terugweg uitstappen en het laatste deel naar buiten wandelen.

#04 Nha Trang - Lang Chai

Nha Trang is een modern badplaats in het zuiden van Vietnam. Het kent schitterende goudkleurige zandstranden, met een lengte van ruim zes kilometer. Van oorsprong is Nha Trang een vissersdorpje. Nu heeft het met de beachclubs, hotels, resorts en restaurants een mondaine uitstraling en er is genoeg te beleven. Het is de uitgelezen plek om in het kraakheldere water te duiken, je PADI te halen of te snorkelen.

Vanuit Nha Trang is het mogelijk om een mooie boottocht te maken naar het vissersdorpje Lang Chai. Tijdens deze boottrip laat je het moderne Vietnamese leven steeds verder achter u. Je ziet de traditionele vissersboten, die met felle kleuren beschilderd zijn. Uiteraard varen hier ook de 'Thuyen Thung', de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam, waarmee vissers naar hun boten varen. Een vers visje onderweg mag dus zeker niet ontbreken.

#03 Per sampan door de waterwereld van Tam Coc

In de regio Ninh Binh is het ‘Halong Bay op het land’ te vinden: Tam Coc. 
Tam Coc heeft een betoverende waterwereld, met oprijzende kalkbergen, te midden van de rijstvelden. In tegenstelling tot Halong Bay worden de karstbergen niet omringd door water, maar door groene natuur.

Al varend in een authentieke boot, een sampan, kun je vanaf de Ngo Dong rivier genieten van het uitzicht op de steile rotswanden. 
De schoonheid van Tam Coc is niet onopgemerkt gebleven. Wij raden aan een Tam Coc boot tour vroeg in de ochtend, of laat in de middag te plannen. Zo blijf je weg van de toeristische piek.

#02 Halong Bay

Halong Bay ligt in het noorden van Vietnam, ter hoogte van Hanoi. De krijtrotsen van de Halong Bay zijn min of meer het boegbeeld van Vietnam en staan zeer verdiend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er gaan verschillende mythes de ronde over de betekenis van de naam ‘De baai van de dalende draak’. Het avontuurlijke verhaal over een draak die de baai en haar bewoners beschermde door edelstenen te spuwen, die nu nog triomfantelijk uit het water steken. Of de romantische legende, waarbij de draak niet bij zijn liefde in Hanoi kon blijven leven. Uit liefdesverdriet heeft hij zich teruggetrokken in de baai, bulten van frustratie achterlatend.

Een boottocht langs dit imposante natuurverschijnsel mag niet ontbreken aan een Vietnam reis. Met een traditioneel houten schip kun je door de baai met ontelbare (holle) krijtrotsen, eilanden met tropisch beplante bergtoppen, grotten en drijvende dorpjes. In de vroege ochtend zijn er minder toeristen en is het landschap nog mysterieuzer.

Een tip: huur een kleine kajak om nog meer te kunnen zien van dit staaltje natuurschoon. Uit naam van het avontuur. Of de romantiek. 

#01 Mekong Delta

De Mekong Rivier wordt met zijn ruim 4.000 kilometer lengte ook wel de ader van Vietnam genoemd. Hier, in de Mekong Delta, is het echte leven van de Vietnamese ‘locals’ zichtbaar. Een Mekong Delta tour kent allerlei mogelijkheden; ze variëren van een paar uur tot een week lang, van kleine bootjes tot grote luxe boten. Bij alle opties zul je je ogen uitkijken. 

In de Mekong Delta groeit de meeste rijst van heel Azië; landwerkers bewerken voor dag en dauw de eindeloze groene rijstvelden aan de oever van de Mekong. Op het water is de ‘floating market’ een ware bezienswaardigheid. Marktkooplui varen vroeg uit om hun spullen te verhandelen. Veel familiebedrijfjes zijn gevestigd aan de Mekong Delta. Ze zijn een bezoek waard voor heerlijk fruit, zoetigheden of het onvervalste recept van de Vietnamese loempia. 

Thailand

Rondreizen Azië

Op vakantie naar Azië? Alle rondreizen in Azië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Zelf Vietnam ontdekken?

Wil je ook deze prachtige boottochten in Vietnam maken?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen