Top 5 - Hoogtepunten van Egypte

Het land van de machtige farao’s! In Egypte vind je eeuwenoude piramides en mysterieuze tempels. De uitgestrekte woestijnen zijn bijzonder rijk aan archeologische schatten. Los van de geschiedenis, heeft Egypte ook een prachtige onderwaterwereld. De Rode Zee herbergt één van de mooiste koraalriffen ter wereld, waar de meest tropische vissen hun thuis hebben gevonden. Welke vijf plekken mag je absoluut niet missen tijdens een reis door Egypte?

5. Abu Simbel

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de twee tempels van Abu Simbel. Deze monumenten werden uit de rotsen gehakt in de tijd van Egypte’s machtigste farao Ramses II. De kleine tempel liet hij maken ter ere van zijn vrouw Nefertari en het grotere - meest impostante - gebouw was voor Ramses zelf. Vier kolossale beelden van de farao markeren de ingang van dit heiligdom. Binnenin de tempel vind je standbeelden van vier Egyptische goden. Tweemaal per jaar dringen zonnestralen diep naar binnen en verlichten drie van deze beelden. Alléén Ptah, de God van de duisternis, blijft in schaduw gehuld.

4. Rode Zee

De Rode Zee staat bekend als één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken of te snorkelen. Het water is hier extreem helder en dit maakt het mogelijk om het prachtige koraalrif en de tropische vissen goed te bekijken. De kans is aanzienlijk groot dat je zeeschildpadden, dolfijnen, zeekoeien en zelfs walvishaaien tegenkomt in de prachtige onderwaterwereld van Egypte. De omgeving van de Rode Zee biedt ook de mogelijkheid om heerlijk te relaxen aan het strand en in de directe omgeving is er genoeg te doen.

Bekijk alle rondreizen naar de Rode Zee in Egypte

3. Nijlcruise

Egypte wordt ook wel een goddelijk geschenk van de Nijl genoemd. De rivier was een bron voor vruchtbaarheid en rijkdom. Tijdens een Nijlcruise zie je overblijfselen uit de bloeitijd van het oude Egypte. De cruise begint in Aswan en brengt je langs de tempel van Kom Ombo. Dit heiligdom staat bekend om de precieze symmetrie in het gebouw. De Nijl leidt je verder naar de Tempel van Horus; één van de best bewaarde tempels van het land. Deze bevindt zich in de plaats Edfu. De Nijlcruise eindigt in Luxor, de Vallei der Koningen.

2. Luxor

In de oude glorietijd was Luxor - onder de naam Thebe – de hoofdstad van het Egyptische rijk. Vanuit hier werd het land bestuurd door legendarische farao’s. Tegenwoordig is deze stad een gigantisch openluchtmuseum met tal van eeuwenoude tempels, graftombes en standbeelden. De Tempel van Amon, de Tempel van Ramses III, de Luxortempel en de Kolossen van Memnon zijn vier bezienswaardigheden die je niet mag missen. De meest bekende archeologische plek is de Vallei der Koningen. Hier vind je meer dan zestig koningsgraven, waaronder die van de jong overleden farao Toetanchamon.

Bekijk alle rondreizen naar Luxor in Egypte

1. De Piramides

De meest spraakmakende bouwwerken van Egypte zijn zonder twijfel de drie grote Piramides van Gizeh. De grootste van allemaal is de Piramide van Cheops en dit is met recht één van de zeven klassieke wereldwonderen. De eeuwenoude piramides worden gehuld in oude mythen en nieuwe mysteries. Ook hun goddelijke bewaker van heiligdommen is omgeven met raadsels. Deze majestueuze Sfinx houdt nog altijd een oogje in het zeil, wanneer je een bezoekje brengt aan deze bijzondere plek.

Bekijk alle rondreizen naar Egypte

Landinformatie Egypte

Egypte heeft iets magisch, en dat zult u tijdens een vakantie in Egypte zeker ontdekken! Van de wereldberoemde piramides tot de allermooiste stranden, Egypte heeft het allemaal!

Lees meer

Reisaanbod Egypte

Ga met ons mee op reis naar piramides, de Nijl en de Rode Zee.

Bekijk het reisaanbod