Top 5 - Hoogtepunten van Jordanië

Top 5 - Hoogtepunten Jordanië

Jordanië is een land van prachtige natuur, vriendelijke mensen en een betoverende geschiedenis. Het magische verleden komt overal in het land terug in de vorm van oude tempels, ruïnes en zelfs complete steden. Hoewel het grootste gedeelte van Jordanië uit woestijn bestaat, vindt u hier ook groene valleien en een sprookjesachtige onderwaterwereld. Wat u tijdens een reis door Jordanië absoluut niet wilt missen, hebben wij op een rijtje gezet in deze top 5.

#5. Aqaba (Rode Zee)

Aqaba

Aqaba is de enige badplaats die Jordanië rijk is. Deze havenstad aan de Rode Zee leent zich prima om te genieten van zon, zee en strand. Voor de kust van Aqaba ligt een prachtig koraalrif waar u zelfstandig of onder professionele begeleiding kunt duiken en snorkelen. De kans om tussen de honderden kleurrijke vissen ook zeeschildpadden tegen te komen, is aanzienlijk. In het centrum kunt u terecht voor zowel lokale- als westerse gerechten. De sfeervolle winkeltjes in deze badplaats bieden een ruime keuze voor het leukste souvenirtje.

#4. Jerash

Jerash

Op de vierde plek staat bij ons de historische stad Jerash. Dit is een opmerkelijk goed bewaarde nederzetting uit de Griekse en Romeinse oudheid. Eeuwenlang lag deze handelsplaats onder een dikke laag zand, waardoor het verval gering is gebleven. Jerash wordt ook wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd. Binnen de stadsmuren vindt u een prachtig theater, geplaveide straten en de resten van kerken en tempels. Het meest indrukwekkende gebouw is de reusachtige Tempel van Artemis, die u vanuit de hele stad kunt zien. 

#3. Dode Zee

Al drijvend op uw rug en geheel ontspannen een krantje lezen? In de Dode Zee kan het. Door het hoge zoutgehalte in dit meer, hoeft u niet te kunnen zwemmen om probleemloos boven water te blijven. De Dode Zee bevindt zich op 400 meter beneden zeeniveau en is daarmee het laagstgelegen meer ter wereld. Doordat het water rijk is aan mineralen, wordt gezegd dat een bezoekje heilzaam is voor bepaalde huidaandoeningen. 

#2. Wadi Rum

Wadi Rum

Het lijkt een andere planeet: de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Van eindeloze zandvlakten tot grillige rotsformaties in alle vormen en formaten. Deze kleurrijke woestijn wordt bewoond door de rondtrekkende Bedoeïenen. Als u in Wadi Rum bent, is het een absolute aanrader om in het tentenkamp van deze nomaden te eten en te overnachten. Op traditionele wijze maakt u kennis met de Arabische keuken. In alle stilte valt de nacht over de woestijn en dommelt u langzaam weg onder een adembenemende sterrenhemel. 

#1. Petra

Petra

De absolute nummer één van deze lijst, is één van de zeven wereldwonderen: het legendarische Petra. Deze historische stad is door de Nabateeërs uit de omliggende rotsen gehakt. 

De enige manier om dit visitekaartje van de oude bouwkunst te bereiken, is via een 1,3 kilometer lange bergkloof. Zodra het einde van deze doorgang nadert, ontvouwt zich een betoverend aanzicht. U staat recht tegenover de oude schatkamer van de farao. Daaromheen houden uitgehakte woningen, tempels, straten en theaters nog altijd stand. U bevindt zich hier letterlijk middenin een wereldwonder. 

Reisaanbod Jordanië

Wij bieden comfortabele rondreizen aan naar Jordanië.

Bekijk ons reisaanbod

Landinformatie Jordanië

In dit prachtige land zijn nog overblijfselen van oude beschavingen terug te vinden, zoals de beroemde verborgen stad Petra.

Lees meer over Jordanië