Top 5 - Leukste steden van Canada

Canada is beroemd om de wonderschone natuur. Terecht. Het is dan ook echt een bestemming voor natuurliefhebbers. Maar wist u dat het land ook een aantal verrassend leuke steden heeft? Wij zetten de vijf leukste voor u op een rijtje.

#05 Victoria

Voor de westkust van Canada ligt een groot eiland, Vancouver Island. Hierop ligt Victoria, wat tevens de hoofdstad is van de provincie British Columbia. De stad is vernoemd naar koningin Victoria en doet dan ook ontzettend Brits aan. Er rijden rode dubbeldekker bussen, er staan huizen in tudorstijl en ook de Butchart Gardens dragen bij aan dit gevoel. Uitzondering op deze Britse identiteit: Victoria is één van de meest zonnige plekken van de provincie!

Andere aanraders zijn de totempalen van Thunderbird Park, de haven van waaruit u een walvisexcursie kunt maken en het Royal British Columbia Museum.

#04 Montréal

Doet Victoria Brits aan, in het oostelijk gelegen Montréal zijn de Franse invloeden overduidelijk. Het is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld en u zult af en toe het gevoel hebben in Parijs zelf rond te lopen. De Mont-Royal heuvel is het groene hart van de stad. U kunt hier heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht. Sla beslist Place Jacques-Cartier niet over. Dit sfeervolle plein is in de zomer erg gezellig met straatartiesten en terrassen.

Is het minder mooi weer? Bezoek dan Ville Intérieure, een ondergronds centrum met winkels, bioscopen en hotels. Een ideale plek voor de inwoners van de stad om de koude winters te trotseren!

#03 Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada. Het ligt in het oosten van het land en is een ideale basis voor een bezoek aan de Niagara Watervallen, op de grens met Amerika. De stad is beroemd om de skyline met de 553 meter hoge CN Tower. U kunt het platform op 350 meter hoogte bezoeken voor een waanzinnig uitzicht over Lake Ontario en het stadscentrum. Het betreden van de glazen vloer is wellicht niet voor iedereen een optie…

De leukste wijken van de stad vinden wij Little Italy en Kensington Market. Voor wie behoefte heeft aan een natuurlijke break is een uitstapje per ferry naar de Tortonto Islands een aanrader!

#02 Vancouver

Vancouver is de grootste stad van West-Canada. Onze favoriete plek in de stad is het gigantische Stanley Park. Hier staan de beroemde totempalen, maar het park is ook een heerlijke plek voor een wandeling over hangbruggen, een fietstocht of zelfs een strandbezoek. In de stad zelf zijn Chinatown en Gastown echte aanraders, met hun avondmarkten en evenementen.

Veel vertier vindt u ook op Granville Island. Voorheen stonden hier vooral fabrieken, nu zijn er veel winkels, een jachthaven, straatartiesten en theaters. Vancouver is echt een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen!

#01 Québec City

Onze favoriete Canadese stad is Québec City, in het Franse gedeelte van het land. De historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de ligging aan de St. Lawrence rivier is schitterend. Vanaf het hoger gelegen gedeelte van het oude stadshart heeft u het mooiste uitzicht. Met een kabeltrammetje kunt u dit gedeelte, waar het fotogenieke Château Frontenac staat, bereiken.

Daarnaast is Québec City ontzettend sfeervol, met leuke restaurantjes, boetiekjes en schattige straatjes. Zeker proeven: poutine, Franse frietjes met kwarkkaas gesmoord in donkere Guinness Draught gravy. Bon appétit!


Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Ervaar zelf Canada

Nieuwsgierig geworden naar Canada?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen

Top 10 - Hoogtepunten van Canada

Land van woeste bergen, blauwe meren en sfeervolle steden. 

Lees onze tips