Natuurlijk ook bij FOX

Bezoek de nieuwe wereldwonderen

Je hebt er vast van gehoord, maar heb je ze ook al gezien? Zes van de zeven wereldwonderen vinden we buiten Europa. Deze bijzondere plekken bezoeken we tijdens tal van onze rondreizen, uiteraard op de FOX-manier!

Dat betekent zien wat iedereen ziet én meer. Dat geldt voor het bezoek aan de Chinese muur in China, Chichén Itza in Mexico, Taj Mahal in India, Christo Redentor in Rio de Janeiro, de Inca-stad Machu Picchu in Peru maar natuurlijk ook voor de ongeloofelijke rotsstad in Jordanië!

Taj Mahal - India

De Taj Mahal is een mausoleum in de Noord-Indiase stad Agra. Het witmarmeren, sprookjesachtige gebouw is 58 meter hoog, 56 meter breed en versierd met ingelegde stenen. Het is volkomen symmetrisch, een effect dat visueel wordt versterkt doordat er een uitgestrekte tuin met een langgerekte waterpartij voor ligt. Het gebouw zelf staat ook nog eens op een verhoogd marmeren platform van maar liefst 10.000 vierkante meter. 

Chinese muur


De Chinese Muur, die ook wel de Grote Muur of de Muur van 10.000 li (een Chinese afstandsmaat) wordt genoemd, is een verdedigingsmuur van ongeveer 6200 kilometer lang. De muur staat in het noorden van China en leidt van een groot herbouwd fort 300 kilometer ten oosten van Peking tot aan het plaatsje Lop Nur in de regio Sinkiang.

Chichén Itzá - Mexico


Chichén Itzá
, op de weg tussen Cancún en Mérida, was een belangrijke stad van de Maya´s, gelegen op het schiereiland Yucatán in Mexico. Chichén Itzá betekent in Maya: Bronnen van de Itzá. Het is één van de allermooiste ruïne steden van de wereld, met de maar liefst 30 meter hoge Kukulcán Piramide, zeer indrukwekkend en gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Maya-cultuur.

Christo Redentor - Brazilië


Cristo Redentor (ook wel Christo Redentor) is het indrukwekkende standbeeld van Jezus dat met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”. Het beeld weegt meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte tussen de beide armen is 28 meter.

Petra - Jordanië


De legendarische roze stad Petra was duizenden jaren verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Alleen via de prachtige nauwe kloof kan deze wonderlijk mooie stad bereikt worden. Een zeer overweldigende ervaring!

Machu Picchu - Peru


Machu Picchu
in Peru werd pas in 1911 ontdekt door de Amerikaanse archeoloog Bingham. De Indianen wisten echter allang van het bestaan af en verbouwden al jarenlang hun gewassen op de Inca akkers rond het stadje.

Machu Picchu mag echt het meest spectaculaire pré-Columbiaanse Inca monument van Zuid-Amerika genoemd worden. Niet alleen de ligging is schitterend, maar ook de omvang van de gebouwen en ruïnes is enorm indrukwekkend.

De 7 nieuwe wereldwonderen

Ontdek samen met ons de 7 nieuwe wereldwonderen. Een selectie van ons reisaanbod dat deze wonderen aandoet.

Bekijk een reisselectie

Tropische vissen met kleurrijk koraal in de Rode Zee bij Hurghada in Egypte

Hoogtepunten van Egypte

Wat zijn de top bezienswaardigheden van Egypte? Wij hebben de 5 hoogtepunten op een rijtje gezet.

Lees verder