Een advies per bestemming

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Is uw oog op een mooie groepsreis gevallen en vraagt u zich af welke kosten er nog bijkomen, naast de reissom? Dan heb ik goed nieuws voor u! Wij hebben namelijk voor onze groepsrondreizen, familie groepsreizen en single groepsreizen een zakgeld indicatie bedrag gemaakt. Zo kunt u vooraf al een beetje uw reisbudget vaststellen en weet u waar u aan toe bent. 

Welke kosten zijn meegenomen in het zakgeld bedrag?

Voor elke bestemming en reis gelden andere bijkomende kosten, naast de basisreissom. Zo heeft u voor China een visum nodig, is het ontbijt in de Verenigde Staten niet inbegrepen, zijn er in Zuid-Afrika prachtige gamedrives te maken en kunt u ter plaatse mee doen met de fooienpot. 

Per reis hebben wij gekeken met welke kosten er nog rekening gehouden moet worden. Deze kosten hebben we allemaal bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal reisdagen op de land. Zo zijn we per bestemming uitgekomen op een zakgeld indicatie bedrag. 

Meegenomen zijn de kosten voor alle optionele excursies die mogelijk zijn bij een reis, kosten van een visum (indien van toepassing) ook als deze vooraf geregeld dient te worden, ontbrekende maaltijden, fooien (fooienpot, fooi reisleider, fooi housekeeping) en eventuele entreegelden die nog ter plaatse betaald moeten worden. 

Zijn er meer excursies te doen dan waar tijd voor is, dan zijn wij uitgegaan van een gemiddeld bedrag of van de duurste excursie. 

Welke kosten zijn niet meegenomen in de berekening?

Omdat het per reiziger zeer verschilt hoeveel er wordt uitgegeven aan souvenirs en drankjes, hebben we deze kosten niet opgenomen in onze berekeningen. Ook bepaalde excursie zijn qua kosten niet meegenomen, omdat het hele dure excursies zijn (een helikoptervlucht) of omdat de ervaring ons leert dat relatief weinig mensen aan de betreffende excursie deelnemen (wildwater raften). 

Waar vind ik dit bedrag per bestemming?

Het onderwerp ‘zakgeld’ is toegevoegd aan onze landeninformatie. U kunt hier op meerdere manieren komen. Wanneer u op onze website de reis van uw interesse opzoekt, heeft u bij de reis een tabblad genaamd ‘Praktisch’. Als u hierop klikt vindt u allerhande informatie over het betreffende land, inclusief de informatie over zakgeld. 

Heeft u geen specifieke reis op het oog, maar al wel een specifiek land? Dan kunt u op onze website naar het reizenoverzicht van het betreffende land gaan en heeft u bovenaan de pagina de mogelijkheid om te klikken op ‘Meer info over …’. Ook hier heeft u een tabblad ‘Praktisch’ waar dezelfde informatie vermeld staat. 

Wat als ik niet alle excursies wil doen?

Uiteraard bent u nooit verplicht om aan alle optionele excursies deel te nemen! In dat geval worden uw uitgaven ter plaatse natuurlijk lager. Bij elke reis op onze website kunt u bij het tabblad ‘Extra’s’ zien welke excursies ter plaatse nog bij uw reisleider geboekt kunnen worden. Zo kunt u vooraf al bekijken of u sommige excursies liever overslaat, of dat u misschien toch die helikoptervlucht over de Grand Canyon gaat maken, waardoor u met een wat hoger bedrag rekening dient te houden… 

Welk continent is het goedkoopst?

Ondanks dat het tussen de landen onderling nog best kan verschillen, kunnen we wel zeggen dat Azië het goedkoopste continent is als we kijken naar het zakgeld bedrag die nog bij de reissom komt. 

Ben ik ook echt dit bedrag kwijt ter plaatse?

Nee, het zakgeld bedrag dat wij geven, dient echt als indicatie gebruikt te worden. Het kan lager uitkomen, maar ook wat hoger. Met het bedrag heeft u in ieder geval een richtlijn om uw budget voor uw reis samen te stellen. 

Handige reisapps

Wanneer uw op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wilt u weten welke apps?

Lees snel verder

10 tips voor slim koffers inpakken

Ga goed voorbereid op vakantie met onze 10 tips om slim uw koffer in te pakken!

Lees snel verder

Veilig rijden op de linker weghelft?

Bent u van plan om zelf met een huurauto te gaan rondreizen in een land waar links gereden wordt? Bekijk dan ook onze tips voor het rijden op de linker weghelft! 

Naar onze tips