Een advies per bestemming

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Is je oog gevallen op een mooie groepsreis en vraag je jezelf af welke kosten er nog bijkomen, naast de reissom? Dan hebben we goed nieuws! Wij hebben namelijk voor onze groepsrondreizen, familie groepsreizen en single groepsreizen een zakgeld indicatie bedrag gemaakt. Zo kun je vooraf al een beetje je reisbudget vaststellen en weet je waar je aan toe bent. 

Welke kosten zijn meegenomen in het zakgeld bedrag?

Voor elke bestemming en reis gelden andere bijkomende kosten, naast de basisreissom. Zo heb je voor China een visum nodig, is het ontbijt in de Verenigde Staten niet inbegrepen, zijn er in Zuid-Afrika prachtige gamedrives te maken en kun je ter plaatse mee doen met de fooienpot. 

Per reis hebben we gekeken met welke kosten er nog rekening gehouden moet worden. Deze kosten hebben we allemaal bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal reisdagen op de land. Zo zijn we per bestemming uitgekomen op een zakgeld indicatie bedrag. 

Meegenomen zijn de kosten voor alle optionele excursies die mogelijk zijn bij een reis, kosten van een visum (indien van toepassing) ook als deze vooraf geregeld dient te worden, ontbrekende maaltijden, fooien (fooienpot, fooi reisleider, fooi housekeeping) en eventuele entreegelden die nog ter plaatse betaald moeten worden. 

Zijn er meer excursies te doen dan waar tijd voor is, dan zijn wij uitgegaan van een gemiddeld bedrag of van de duurste excursie. 

Welke kosten zijn niet meegenomen in de berekening?

Omdat het per reiziger zeer verschilt hoeveel er wordt uitgegeven aan souvenirs en drankjes, hebben we deze kosten niet opgenomen in onze berekeningen. Ook bepaalde excursie zijn qua kosten niet meegenomen, omdat het hele dure excursies zijn (een helikoptervlucht) of omdat de ervaring ons leert dat relatief weinig mensen aan de betreffende excursie deelnemen (wildwater raften). 

Waar vind ik dit bedrag per bestemming?

Het onderwerp ‘zakgeld’ is toegevoegd aan onze landeninformatie. Je kunt hier op meerdere manieren komen. Wanneer je op onze website de reis van je interesse opzoekt, vind je bij de reis een tabblad genaamd ‘Praktisch’. Als je hierop klikt vind jeallerhande informatie over het betreffende land, inclusief de informatie over zakgeld. 

Geen specifieke reis op het oog, maar al wel een specifiek land? Dan kun je op onze website naar het reizenoverzicht van het betreffende land gaan en heb je bovenaan de pagina de mogelijkheid om te klikken op ‘Meer info over …’. Ook hier staat onder het tabblad ‘Praktisch’ dezelfde informatie vermeld. 

Wat als ik niet alle excursies wil doen?

Uiteraard ben je nooit verplicht om aan alle optionele excursies deel te nemen! In dat geval worden de uitgaven ter plaatse natuurlijk lager. Bij elke reis op onze website kun je bij het tabblad ‘Extra’s’ zien welke excursies ter plaatse nog bij de reisleider geboekt kunnen worden. Zo kun je vooraf al bekijken of je sommige excursies liever overslaat, of dat je misschien toch die helikoptervlucht over de Grand Canyon gaat maken, waardoor je met een wat hoger bedrag rekening dient te houden… 

Welk continent is het goedkoopst?

Ondanks dat het tussen de landen onderling nog best kan verschillen, kunnen we wel zeggen dat Azië het goedkoopste continent is als we kijken naar het zakgeld bedrag die nog bij de reissom komt. 

Ben ik ook echt dit bedrag kwijt ter plaatse?

Nee, het zakgeld bedrag dat wij geven, dient echt als indicatie gebruikt te worden. Het kan lager uitkomen, maar ook wat hoger. Met het bedrag heb je in ieder geval een richtlijn om het budget voor je doomrreis samen te stellen. 

Handige reisapps

Wanneer je op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wil je weten welke apps?

Lees snel verder

10 tips voor slim koffers inpakken

Ga goed voorbereid op vakantie met onze 10 tips om slim je koffer in te pakken!

Lees snel verder

Veilig rijden op de linker weghelft?

Ben je van plan om zelf met een huurauto te gaan rondreizen in een land waar links gereden wordt? Bekijk dan ook onze tips voor het rijden op de linker weghelft! 

Naar onze tips