Een land van uitersten

Vakantie Iran

“Ervaar de gastvrijheid van de Iraniërs ”

Oogstrelende landschappen, kleurrijke steden met bazaars, hammams en moskeeën, het Perzisch cultureel erfgoed en de grenzeloze gastvrijheid van de Iraniërs maken Iran een verrassende bestemming.
Reisspecialist Joey

Ervaar de gastvrijheid van de Iraniërs
Nu op het Iran forum
Kleding verplichting Iran
Auteurs:
Jan Ewalds
Geplaatst op:
23-08-2017 22:12:26 uur

Wat is de kleding verplichting voor dames in Iran?

Lees reacties Reageer 3

Vakantie Iran - Ga mee op reis naar deze verrassende bestemming 

Misschien is Iran niet de eerste bestemming waar u aan denkt voor een vakantie, maar dat maakt een vakantie in Iran niet minder bijzonder. Hier vindt u oogstrelende landschappen, kleurrijke steden met bazaars, hammams en moskeeën. Maar tijdens een rondreis in Iran maakt u ook kennis met de gastvrijheid van de bevolking van Iran. Een indrukwekkende reis die u nooit zult vergeten.

Iran reizen: ontdek de cultuurschatten 

Tijdens onze rondreizen naar Iran zult u de cultuurschatten van dit land ontdekken. Maak kennis met dit indrukwekkende land en zijn rijke historie met vele culturele hoogtepunten. Dit alles onder begeleiding van een deskundige, Nederlandssprekende reisleider die alles over het land kan vertellen. We starten in de levendige en grote stad Teheran, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het vroegere Perzië. Loop door de stad met de rijke historie en aanschouw zowel de moderne als de antieke gebouwen.

Nog meer hoogtepunten 

Naast de bijzondere stad Teheran zijn er nog veel meer hoogtepunten tijdens de reizen naar Iran. Zo bezoeken we het heiligdom Shazdeh Hossein, een van de nakomelingen van de profeet Mohammed. Vervolgens gaan we door naar Zanjan, wat bekend staat om haar mooie handwerk zoals messen en traditionele sandalen, genaamd 'charoogh'. Maar de kunstenaars in Zanjan staan ook bekend om hun 'malileh' ofwel de prachtige decoratieve schalen en zilveren sieraden.

Een unieke overnachting

Natuurlijk zijn alle overnachtingen geregeld tijdens de Iran reizen. En daarbij zitten extra bijzondere overnachtingen, zoals het verblijf in een traditionele karavanserai in Zeinodin, gelegen op de Zijderoute. Dit geeft een hele romantische kijk in het leven van een handelaar op de Zijderoute. Heerlijk rustig, ver weg van de omliggende dorpen. Een tip: geniet hier 's avonds van de prachtige, heldere sterrenhemel.

Een compleet georganiseerde reis

Wij bieden een compleet georganiseerde rondreis in Iran. U zult vliegen naar Iran en overnachten in hele comfortabele hotels. En daarnaast zijn vele excursies inbegrepen. Genoeg redenen om te kiezen voor een reis naar deze bijzondere bestemming. Een ervaring om nooit meer te vergeten, daar zorgen wij voor!

Terug naar boven