13-daagse groepsrondreis Indrukwekkend Israël

Nieuw in ons reisaanbod
Je krijgt van ons:
  • Alle entreegelden inbegrepen en verblijf in centraal gelegen hotels
  • Bezoek aan Maktesh Ramon, de Grand Canyon van Israël
  • Bijkomen van alle indrukken in de badplaats Eilat
  • Kennismaken met bekend én iets minder bekend Israël
  • Wijnproeverij op de Golan

Van het historische noorden tot het ontspannen zuiden

Het prachtige Israël is een land van grote verscheidenheid, vanwege de enorme variëteit in kleuren, culturen en tradities. Van bruisend Tel Aviv tot heilig Jeruzalem en van desolate woestijnlandschappen tot langgerekte palmenstranden, Israël doet je versteld staan. In het land wonen Joden, Palestijnen, christenen en moslims: iedereen is even vriendelijk en behulpzaam en laat je graag kennismaken met zijn cultuur.

Onze reis begint in de kosmopolitische hoofdstad Tel Aviv, waar de moderne binnenstad met de beroemde Rothschild boulevard door een langgerekt wit zandstrand wordt gescheiden
van de Middellandse zee. Op de vele terrassen genieten jonge Israëliërs van de zon. In Jaffa slenteren we door de fotogenieke smalle straatjes en langs de haven. Langs de kust reizen we, via de Romeinse ruïnes van Caesarea Maritima en kruisvaarders bolwerk Akko, naar de Golanhoogten. In deze vruchtbare regio liggen de grootste watervallen van het land en wordt zelfs wijn verbouwd. Tijdens een wijnproeverij kun je zelf proeven of je deze wijn lekker vindt. Wie aan Israël denkt, denkt meestal ook aan het leven in een kibboets. Tijdens deze reis laten we je hier ook kennis mee maken. We doorkruisen de Palestijnse Jordaanvallei op weg naar Jeruzalem, waar we vele juwelen uit de oudheid bewonderen. Ook bezoeken we de Dode Zee waar het zo zout is dat we niet kunnen zwemmen, maar wel lekker drijven. Een bijzondere ervaring. Per kabelbaan gaan we naar het op een heuvel gelegen Massada, we genieten van het uitzicht op Jericho en zien Beit Alpha.

Per kameel trekken we de Negev woestijn in, waar we overnachten in een eenvoudige lodge en genieten van de prachtige sterrenhemel. De Makhtesh Ramon wordt ook wel de Grand Canyon van Israël genoemd. Een indrukwekkend natuurfenomeen.

De reis eindigt in het zuiden bij de badplaats Eilat, waar je een paar dagen heerlijk kunt relaxen en alle indrukken kunt verwerken van deze prachtige reis van noord naar zuid.

De reis wordt door een Nederlandssprende reisleider begeleid die zelf in Israël woont en je dus alle ins en outs over het leven in dit bijzondere land kan vertellen.

We verblijven in centraal gelegen, comfortabele hotels.

 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit