Vakantie Jeruzalem

Jeruzalem is de heilige stad voor de christenen, joden en de moslims. In deze stad staan ook de drie belangrijkste heiligdommen van deze wereldgodsdiensten te vinden, namelijk de klaagmuur voor de Joden, de prachtige Rotskoepel voor de Moslims en voor de christenen de Kerk van het Heilige Graf. In de oude stad van Jeruzalem liggen de heilige plekken opmerkelijk dicht bij elkaar en meer dan waar ook ter wereld bestaat hier veel tolerantie voor elkaar.

De oude stad ten oosten van Jeruzalem is nog altijd volledig omgeven door een stadsmuur. Binnen de oude muren ligt in het noorden een islamitische wijk, in het westen een christelijke wijk, een Armeense wijk in het zuidwesten en in het zuidoosten een Joods kwartier. In de jaren ’50 van de vorige eeuw breidden men de stadsmuren uit en werden er nieuwe wijken gebouwd.

Een tocht door het historische centrum is een fantastische ervaring. De vele historische straatjes, synagogen, kerken, moskeeën, vele musea en andere bijzondere bezienswaardigheden maken deze stad tot een waar paradijs om de Israëlische cultuur te ontdekken.

In 1950 is Jeruzalem tot hoofdstad van Israël uitgeroepen en zijn het parlement, presidentsgebouw, het oppergerechtshof en de meeste ministeries hier gesitueerd. De stad is internationaal niet erkend als hoofdstad en daardoor zijn de meeste ambassades ook gevestigd in de kustgebieden. Niet alleen het oude gedeelte van de stad is leuk om te bezoeken, ook de ‘Nieuwe Stad’, is een bezoekje waard. In dit moderne deel van Jeruzalem ligt het zakendistrict, zijn er vele moderne winkelcentra en sfeervolle restaurantjes te vinden.