Vakantie Tel Aviv

Tel Aviv is een zeer jonge stad en nauwelijks 100 jaar oud. De naam Tel Aviv betekent ‘Lenteheuvel’ en Tel Aviv is het economische en culturele centrum van Israël. De stad is te vergelijken met New York, want het leven gaat hier non-stop door en de mensen beschikken over tomeloze energie. De stad is in 1909 ontstaan als joodse tegenhanger van de Arabische stad Jaffa, dat nu een deel van Tel Aviv is.

Jaffa was vroeger een belangrijke havenstad, maar tegenwoordig neemt de iets noordelijker gelegen stad Haifa deze plaats in. Nu is Jaffa het oudste gedeelte van Tel Aviv, maar wel met een geheel eigen identiteit. Dit voorstadje heeft een schilderachtige artiestenwijk, vol met leuke clubs, galerieën, cafés en restaurants.

In 1922 telde Tel Aviv slechts 15.000 inwoners, ruim 20 jaar later waren dat er al 200.000 en sindsdien is het aantal inwoners verdubbeld. Dit stedelijke gebied, dus inclusief de voorsteden, kent nu meer dan 1,3 miljoen inwoners. De stad is geschikt voor jong en oud. Jongeren kunnen zich prima vermaken in de trendy bars en clubs en voor de rustigere toerist biedt de stad vele culturele mogelijkheden, unieke straatjes, markten en winkelcentra. Tel Aviv heeft een breed zandstrand, vlakbij het centrum gelegen. En niet alleen in Tel Aviv zelf, maar ook op de stranden worden veel feestjes gehouden.

Kenmerkend voor deze stad is de Bauhaus-architectuur, dat de stad zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft gezet.