15/16-daagse groepsrondreis Land van de Geisha's

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Je verblijft gedurende deze rondreis niet in 5-sterren hotels. Bewust hebben wij gekozen voor uitstekende middenklasse hotels, zodat je niet voor een drankje aan het zwembad een fortuin hoeft te betalen.

  Je kamer is altijd voorzien van een goede badkamer met douche of bad en toilet. Daarnaast is je kamer bijna altijd voorzien van airconditioning. Non smoking rooms zijn in Japan vaak niet aanwezig. Wij willen je er op attenderen dat de grond in Japan ontzettend duur is en hierdoor de hotelkamers een aanzienlijk kleinere afmeting hebben dan je wellicht gewend bent.

  Sommige hotels beschikken over "onsen", dit zijn zogenaamde heetwaterbaden. Doorgaans worden bezoekers met tatoeages niet toegelaten tot deze onsen.

 • Beste reistijd

  Het weer in Japan lijkt redelijk op het weer in Nederland met zachte winters, al zijn de zomers warmer en vochtiger. In de zomer zijn juli en augustus het warmst, ongeveer 30 graden. Vanaf half juni tot eind juli valt de meeste regen. De winters zijn vrij droog met temperaturen rond 10 graden.

  Japan kun je heel het jaar door goed bezoeken. In maart en april komen de verschillende fruitbomen tot bloei, deze ‘sakura’ is één van de hoogtepunten van het land. Daarnaast maken de herfstkleuren in oktober en november een bezoek aan Japan ook erg bijzonder.

 • Elektriciteit

  In Tokyo en aan de oceaankust, is het voltage 100 Volt met 50 Hz. In West-Japan is het 60 Hz. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar daar is hier een speciale tweepolige platte stekker voor nodig, een zgn. 'wereldstekker'. De meeste nieuwe apparaten, zoals nieuwe batterijopladers, zijn al geschikt voor zowel 100 als 220 Volt.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  Het water uit de kraan kan in heel Japan gewoon gedronken worden, al kan het zijn dat het niet overal even lekker smaakt.

  Restaurants zijn er in de grote steden in overvloed, alleen in Tokyo zijn er al zo’n 80.000 stuks te vinden en de meest bekende gerechten zijn sushi en noedels.

  Om een gerecht uit te kiezen in een van de vele Japanse restaurants hoef je geen Japans te kunnen spreken of lezen. De meeste restaurants hebben Engelstalige menukaarten en daarnaast hebben ze foto’s (in plastic) van de gerechten die ze serveren en zo kun je dus aanwijzen wat je graag wilt eten.

  Het prijspeil is ongeveer vergelijkbaar met Nederland, maar het is wel afhankelijk in wat voor soort eetgelegenheid je gaat eten en drinken. In een typische lokale bar kost een blikje bier rond de 4 euro, koffie en frisdrank zijn goedkoper (koffie 3 euro, frisdrank 1 a 2 euro). In wat duurdere eetgelegenheden liggen met name de alcoholprijzen hoger. Wat betreft maaltijden liggen de prijzen tussen ongeveer 7 en 16 euro. Ook hier geldt dat het weer sterk afhankelijk is van waar je gaat eten.

 • Fooien

  In Japan is het niet gewoon om iemand voor zijn of haar diensten een fooi te geven en deze zal in een groot aantal gevallen zelfs aan je teruggegeven worden. In hotels en restaurants (met uitzondering van enkele internationale restaurants) wordt de fooi al in rekening verwerkt en het beste is om dat, voor je gaat betalen, even te controleren. Het is echter wel gebruikelijk om de lokale chauffeur en gids een fooi te geven.

 • Fotograferen

  Je kunt in Japan naar hartelust fotograferen: prachtige landschappen, kleurrijke markten, bedrijvige stations en nog heel veel meer.

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen voor jouw camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig.

  Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol. Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming.

  Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. In Japan geldt dat het fotograferen van vliegvelden en militaire objecten niet is toegestaan. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid in Japan is de Yen. De bankbiljetten zijn allemaal even groot en verschillen van kleur en zijn onderverdeeld in waarde: Yen 10.000, 5.000 en 1.000. Daarnaast zijn er een aantal muntsoorten: van Yen 500 tot Yen 1.

  Je kunt gemakkelijk geld wisselen op de luchthavens en in de hotels. Houd er echter rekening mee dat de koersen hier echter wel hoger kunnen liggen dan wanneer je pint. Je kunt vrijwel overal gebruik maken van je pinpas.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

  Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in de wat duurdere winkels, in restaurants en hotels. De Visa-card wordt veelal gebruikt, maar daarnaast worden ook Mastercards, Diner Cards en American Express geaccepteerd. De Japanse economie is voornamelijk gericht op contant geld. Japan is een vrij veilig land en diefstal komt weinig voor. Uiteraard is het altijd raadzaam om op je hoede te zijn.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Ambassade Japan:
  Tobias Asserlaan 5 
  2517 KC Den Haag
  Tel: (070) 346 95 44
  Fax: (070) 310 63 41
  E-mail: info@hg.mofa.go.jp
  Website: www.nl.emb-japan.go.jp

  Nederlandse Ambassade in Japan:
  3-6-3 Shibakoen
  Minato-ku, Tokio 105-0011
  Tel: 0081 3 57 76 54 00
  Fax: 0081 3 57 76 55 35
  E-mail:  tok@minbuza.nl

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst, maar eigenlijk niet meer nodig) travellercheques, fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopie van de polis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoon- faxnummer van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

 • Reisbegeleiding

  Groepsreizen:
  Tijdens je groepsrondreis word je begeleid door een Nederlandse reisleider. Naast deze Nederlandstalige reisleiding, maken we ook gebruik van lokale Engelssprekende gidsen om zoveel mogelijk informatie over het land, natuur en bevolking te krijgen.

  Individuele reizen:
  Tijdens je verblijf in Japan kun je bij noodgevallen contact opnemen met onze plaatselijke vertegenwoordiging. Het nummer van deze vertegenwoordiging ontvang je bij de reisbescheiden tezamen met aanvullende informatie over het land en de plaats die je bezoekt.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Overal tref je warenhuizen en winkelcentra en er is in Japan dan ook ontzettend veel te koop!
  Hier kun je tegen vastgestelde prijzen allerhande luxe waren en souvenirs, variërend van elektronische apparaten tot kimono's, sierraden, houten geisha poppetjes, kopen. In Japan wordt er niet afgedongen.
  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Voor vertrek adviseren wij je om contact op te nemen met je provider om te informeren naar de mogelijkheden om mobiel te bellen, maar ook om te informeren naar de kosten! Mobiel bellen blijft, zeker over deze afstanden, duur! Maar houd er rekening mee dat je mobiele telefoon in Japan niet werkt.

  In de grote steden kun je bij postkantoren en hotelrecepties via de satelliettelefoon rechtstreeks telefoneren met Nederland, maar een hotelreceptie zal een behoorlijk bedrag extra rekenen aan bemiddelingskosten. Je vindt vrijwel overal telefooncellen, maar je zult niet met alle openbare telefoons internationaal kunnen bellen. De beste kans heb je bij de “grijze” telefoons, waar je kunt betalen met munten of telefoonkaarten.

  In de grote steden vind je diverse internetcafés vanwaar je gemakkelijk je berichten kunt versturen.
  De post vanuit Japan is zeer betrouwbaar. Op een ansichtkaart moet een postzegel van ongeveer YEN 70,-.

 • Tijdsverschil

  In de winter is het tijdsverschil tussen Japan en Nederland 8 uur. In de zomer is het tijdsverschil 7 uur. Japan kent geen zomer- en wintertijd.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Geen verplichte vaccinaties. In Japan heersen geen tropische ziektes.

  Wil je toch wat meer informatie over dit belangrijke onderwerp, dan kun je contact opnemen met met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt. Ondanks het feit dat er voor Japan geen specifieke vaccinaties worden voorgeschreven kan het verstandig zijn om hier naar te informeren. Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor je reis belangrijk zijn. Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig.

  Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem jezelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht je op je verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan je reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Japan hoort tot een van de veiligste landen ter wereld, zelfs ‘s nachts. Echter zoals in ieder land moet je wel goed opletten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Je paspoort, geld en cheques kun je het beste opbergen in het kluisje van het hotel.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste (zeer goede) bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. Voor het vervoer buiten je reisprogramma raden wij je aan gebruik te maken van het openbaar vervoer.

  Japan beschikt, met name rondom en tussen de grote steden, over een zeer uitgebreid, efficiënt en uitstekend openbaar vervoer netwerk. Het Japanse openbaar vervoer wordt gekarakteriseerd door zijn punctualiteit en hoewel Japan ook over uitstekend taxivervoer beschikt zijn deze veelal erg duur. In de kleinere plaatsen waar minder bussen of treinen rijden kan de taxi een goede oplossing zijn. Elke taxi heeft overigens een starttarief waarvoor je enkele kilometers vrij krijgt.

  Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

 • Vlucht

  Kijk voor het meest actuele vluchtschema's op het tabblad "Prijzen & Inbegrepen" van de reis.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Japan hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen en familiereizen dien je rekening te houden met € 30,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 23 oktober 2020 18:13 Tijdzone: Tokyo Standard Time

Lees alles over