Regio's & Plaatsen in Japan

Regio's & Plaatsen Japan

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Japan? Lees hier meer over onder andere Fukuoka, Hiroshima, Kyoto, Osaka, Takayama en Tokyo.

Fukuoka

Met meer dan 1,6 miljoen inwoners is Fukuoka de grootste stad van het eiland Kyushu. De stad neemt een belangrijke positie in voor reizen, informatie en entertainment en behoort tot één van de vijf grootste steden van Japan. De stad is prachtig gelegen aan de Hakata Baai en vroeger bestond het eigenlijk uit twee kleine steden die aan elkaar zijn gegroeid.

Alles over Fukuoka

Hiroshima

De atoombom van zes augustus 1945 veranderde deze eerst welvarende stad dramatisch en verwoeste alles tot in een straal van vele kilometers. Zo’n 150.000 mensen verloren, direct of kort na de explosie en radioactieve asregen, het leven. Nadien is de stad weer geheel volgens westers model opgebouwd en vormt tegenwoordig een welvarende moderne stad.

Alles over Hiroshima

Kyoto

Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en de stad heeft dan ook meer dan 2000 tempels, historische gebouwen, heiligdommen en parken waarvan Unesco er maar liefst 17 als werelderfgoed heeft erkend. De stad is in 794 als hoofdstad van Japan aangewezen en bleef de keizerlijke residentie tot aan 1868. Ondanks het feit dat Kyoto tegenwoordig een moderne metropool is, hoeft u niet lang te zoeken om de oude cultuur te vinden.

Alles over Kyoto

Tokyo

De geschiedenis van Tokyo begint ongeveer vanaf 1603 toen het voormalige Edo, een klein vissersdorp rond een vervallen kasteel, de nationale hoofdstad werd ten koste van Kyoto. Edo werd gebouwd rond het kasteel waar nu het keizerlijk paleis staat en het gebied om het Keizerlijke paleis heen, omvat een groot gebied in het midden van Tokyo.

Alles over Tokyo