Plaatsen in Japan

Plaatsen Japan

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Japan? Lees hier meer over onder andere Fukuoka, Hiroshima, Kyoto, Osaka, Takayama en Tokyo.

Fukuoka

Met meer dan 1,6 miljoen inwoners is Fukuoka de grootste stad van het eiland Kyushu. De stad neemt een belangrijke positie in voor reizen, informatie en entertainment en behoort tot één van de vijf grootste steden van Japan. De stad is prachtig gelegen aan de Hakata Baai en vroeger bestond het eigenlijk uit twee kleine steden die aan elkaar zijn gegroeid.

Hiroshima

De atoombom van zes augustus 1945 veranderde deze eerst welvarende stad dramatisch en verwoeste alles tot in een straal van vele kilometers. Zo’n 150.000 mensen verloren, direct of kort na de explosie en radioactieve asregen, het leven. Nadien is de stad weer geheel volgens westers model opgebouwd en vormt tegenwoordig een welvarende moderne stad.

Kyoto

Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en de stad heeft dan ook meer dan 2000 tempels, historische gebouwen, heiligdommen en parken waarvan Unesco er maar liefst 17 als werelderfgoed heeft erkend. De stad is in 794 als hoofdstad van Japan aangewezen en bleef de keizerlijke residentie tot aan 1868. Ondanks het feit dat Kyoto tegenwoordig een moderne metropool is, hoeft u niet lang te zoeken om de oude cultuur te vinden.

Osaka

Osaka is de tweede grootste stad van Japan op de Tokyo / Yokohama agglomeratie na. De stad verwierf reeds in de 4e eeuw een prominente plaats als handelsstad en door de jaren heen heeft de stad zich ontwikkelt als het nationale middelpunt van handel en industrie en een aantal van de grootste bedrijven van Japan hebben hier hun thuisbasis.

Naast de handelspositie is Osaka ook bekend geworden als centrum van het theaterleven, vooral het Kabuki theater en zeker één van de meest bijzondere vormen van poppentheater, het Bunraku. Dit is een vorm van poppenspel gespeeld door de circa 60 centimeter hoge poppen bedient door drie totaal in zwart geklede spelers.

Door de bombardementen uit de tweede wereldoorlog is weinig van de originele stad bewaard gebleven en is er veel cultureel erfgoed verloren gegaan. Vanuit Osaka kunt u heel eenvoudig uitstapjes maken naar interessante bezienswaardigheden en steden in de omgeving, zoals Kyoto.

Takayama

Dit traditionele dorpje ligt midden in de Japanse alpen en staat bekent om haar goedbewaarde houten huizen en gebouwen in typisch Japanse straatjes. U kunt hier in de omgeving heerlijk wandelen in de mooie natuur met steile bergen, diepe kloven en authentieke dorpjes.

Tokio

De geschiedenis van Tokio begint ongeveer vanaf 1603 toen het voormalige Edo, een klein vissersdorp rond een vervallen kasteel, de nationale hoofdstad werd ten koste van Kyoto. Edo werd gebouwd rond het kasteel waar nu het keizerlijk paleis staat en het gebied om het Keizerlijke paleis heen, omvat een groot gebied in het midden van Tokio.
Terug naar boven