Familie groepsreis Woestijnsprookjes

U krijgt van ons:
  • Speurtocht in Wadi Rum woestijn
  • Overnachting in woestijn bij de Bedoeïen
  • Verblijf in DoubleTree by Hilton Aqaba
  • Bezoek aan Rode en Dode Zee

Betoverende familiereis!

Ga je met ons mee op ontdekkingsreis door Jordanië? Wat dacht je van een jeeptoer door de onmetelijke woestijnvallei Wadi Rum; overnachten in een bedoeïenkamp; op ontdekking in het uit de roze rotsen gebeitelde wereldwonder Petra; lekker zonnen in een luxe resort aan de Rode Zee en  dobberen in het superzoute water van Dode Zee? En natuurlijk nog veel meer avontuur. De meeste hotels beschikken over een heerlijk zwembad en dat is natuurlijk altijd fijn in een land dat voor 80% bestaat uit woestijn. Ook krijg je veel mee over de bijzondere geschiedenis van Jordanië, met indrukwekkende overblijfselen uit de tijd van de Romeinen, de Bijbel en het kruisvaarderstijdperk.

En in het kader van de leuke weetjes: veel bekende films zijn in Jordanië opgenomen, zoals ‘Indiana Jones and the Last Crusade’, maar ook de veel bekroonde ‘Lawrence of Arabia’ uit 1962.
De Jordaanse bevolking is bijzonder vriendelijk en warm en je voelt je direct welkom in dit bijzondere land. Op culinair gebied is Jordanië een feest. Zo is het nationale gerecht mansaf, een rijstschotel met gestoofd lamsvlees en yoghurtsaus. Maar ook vele andere oosterse gerechten als falafel, pitah, babaganoush, humus en salades sieren het menu.
Bekijk hier het complete dagprogramma

Comfortabel en authentiek
Zoals je al hebt kunnen lezen, hebben we enkele bijzondere overnachtingsplekken voor je uitgezocht. Zo verblijven we één nacht midden in de Wadi Rum woestijn waar we slapen in een nieuw bedoeïenen tentenkamp. Deze woestijnbewoners bereiden op traditionele wijze een diner voor, erg lekker! Van eenvoudig naar luxe: aan de Rode Zee overnachten we in het DoubleTree by Hilton. In dit heerlijke hotel kunnen >>>kunnen we of kun je/u>>>even helemaal tot rust komen en uiteraard volop zwemmen!
 Bekijk hier de complete selectie van hotels

Jeepsafari door de Vallei van de Maan
Wadi Rum wordt door haar indrukwekkend roodgekleurde zand soms als een andere planeet ervaren, vandaar de bijnaam Vallei van de Maan. Wij ontdekken deze woestijn per jeep. Tijdens de safari is een heerlijke lunch, speurtocht én de overnachting inbegrepen. Zo ontdekken we alle geheimen die dit prachtige gebied heeft!
 Bekijk hier wat nog meer inclusief is

Deskundige reisleiders die het echte Jordanië kennen
Doordat onze Nederlandssprekende reisleiders al jaren in Jordanië wonen en werken, kennen zij Jordanië op hun duimpje. Ze laten je de allerleukste en interessantste plekjes van dit mooie land zien. Heb je een vraag voor onze reisleiders?
 Stel je vraag op het reisleider forum

Het reisprogramma van deze reis

Amman | Jerash | Petra | Wadi Rum | Aqaba | Dode Zee

 Klik hier voor het uitgebreide dag tot dagprogramma.

Kenmerken van deze reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte: Minimaal 10 / maximaal 25 deelnemers Minimum leeftijd: 8 jaar
De nomadentent in de woestijn is een spannende ervaring, nadat we 's middags met jeeps het bijzondere woestijnlandschap van Wadi Rum hebben ontdekt.
Terug naar boven