Regio's & Plaatsen in Jordanië

Regio's & Plaatsen Jordanië

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Jordanië voor tijdens een reis naar Jordanië? Lees hier meer over onder andere Amman, Aqaba, de Dode Zee, Jerash, Mount Nebo, Petra en Wadi Rum.

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en ligt in het noordwesten van het land, vlakbij de Dode Zee. De stad is te midden van vruchtbare valleien en heuvels gebouwd en een mix van oud en nieuw. Er zijn nog veel historische resten van onder andere ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Islamitische tijd, een Romeins amfitheater en de Citadelheuvel te zien in de stad.

Alles over Amman

Aqaba

Aqaba is de enige havenstad aan de Rode Zee in Jordanië en de enige badplaats van Jordanië. De zandstranden en koraalriffen zijn in dit gebied het mooist en de duikmogelijkheden in Aqaba zijn dan ook ontzettend goed.

Alles over Aqaba

Dead Sea

De Dode Zee ligt op 55 kilometer van Amman en op ongeveer 430 meter onder zeeniveau. Hierdoor ligt de zee op het laagste punt van de wereld. In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte.

Alles over Dead Sea

Jerash

Jerash is een prachtig bewaard gebleven Romeinse stad, die waarschijnlijk al sinds de Neolithische tijden bewoond was. Binnen de stadsmuren vindt u de tempel van Zeus, het Forum, het Amfitheater en het Zuidelijke Theater. Dit was gebouwd in de eerste eeuw en bood plaats aan 5000 toeschouwers!

Alles over Jerash

Petra

Dit is de mooiste plaats van het oude Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten. Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rots. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in geel, grijs en roze zandsteen.

Alles over Petra

Wadi Rum

Wadi Rum is één van de mooiste “woestijnen” van de wereld. Maar Wadi Rum biedt zoveel meer: schitterende vergezichten, enorme rotsbergen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand! Maar de schoonheid van Wadi Rum is alleen zelf te ervaren, iedere beschrijving doet geen recht aan dit schitterend gebied.

Alles over Wadi Rum