8-daagse privé rondreis met chauffeur Parels van Jordanië

 

Ga goed voorbereid op reis naar Jordanië. Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Gedurende jouw rondreis verblijft je in goede middenklasse hotels. Bij de keuzes die wij maken wordt altijd rekening gehouden met de kwaliteit en de uitstekende service die je bij FOX mag verwachten. Aspecten als een unieke ligging, de sfeer, de faciliteiten, de kwaliteit of de persoonlijke stijl van de accommodatie vormen eveneens een belangrijk onderdeel bij onze keuzes. Het kan voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Dan is de reden hiervoor dat er in die specifieke omgeving geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn. Voor je reis naar Jordanië is dit vooral van toepassing tijdens het verblijf in Petra. Houd er rekening mee dat in het algemeen de kwaliteit en de service van de hotels in Petra eenvoudiger is dan wat je doorgaans bij FOX gewend bent. In Petra is gekozen voor de locatie: je verblijft op loopafstand van de ingang van Petra én in het centrum en daarom niet in het hoger gelegen Wadi Musa. 
  Je kamer is altijd voorzien van een badkamer toilet en met douche of bad.
  Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons gecontroleerd op service en kwaliteit.

   

 • Beste reistijd

  Jordanië kent een droge warmte en het kan 's avonds erg afkoelen. Over het algemeen worden de lente, zomer en herfst gezien als de beste tijd het land te bezoeken. De temperatuur is stabiel en er valt vrijwel geen neerslag. Het kwik loopt tijdens de zomermaanden op tot boven de 30 graden. In de lente en herfst is het met een gemiddelde tempratuur van 25 graden iets koeler. In de winter is het rond de 15 graden en kan er wat neerslag vallen.

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraagt 220 Volt, 50 Hz. Voor het gebruik van de stopcontacten heb je geen wereldstekker nodig.

  220 Volt: Voor het gebruik van elektrische apparatuur, die niet werkt op 220 Volt heb je een verloopstekker nodig, geef bij aankoop goed aan dat het voor gebruik in (land) is.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Jordan Pass

  Wij krijgen veel vragen over het aanschaffen van een Jordan Pass, waarmee je toegang hebt tot verschillende bezienswaardigheden in het land. Het aanschaffen van deze pas kost 70 JOD. Echter, niet alle bezienswaardigheden die wij tijdens de reis bezoeken zijn in deze pas inbegrepen. Daarnaast komen er nog door de Jordaanse overheid opgelegde kosten bij. Hierbij moet je denken aan verplichte kosten voor een gids en belastingen. Hiermee komen de totale kosten overeen met het door ons aangegeven bedrag aan nog te betalen entreegelden. Het heeft dan ook geen zin om vooraf zelf een Jordan Pass aan te schaffen.

 • Eten en drinken

  De Jordaanse keuken heeft invloeden van de Turkse en Griekse keuken. Een typische maaltijd in Jordanië bestaat uit mezze; een lichte schotel met verschillende hapjes en salades als khobz, felafel, shoarma of fuul. In Jordanië wordt uit religieus oogpunt geen varkensvlees gegeten.

  Prijsindicatie maaltijden:

  Lunch: € 8,- tot € 12,-
  Diner: € 10,- tot € 16,-

  Hoewel het drinken van alcohol officieel verboden wordt door de islam, is dit bij internationale hotels, restaurants en supermarkten volop verkrijgbaar. Jordanië staat ook bekend om de productie van uitstekende wijnen en arak, een anijsdrank die vaak bij het diner wordt geserveerd.

  Omdat wij onze bestemmingen ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk willen houden, is het ons doel om het gebruik van plastic afval tot een minimum te beperken. Wij raden je aan om je eigen hervulbare waterfles mee te nemen naar Jordanië. In de bus is een watertank geplaatst waar je je eigen fles kunt bijvullen. Je kunt hier eenvoudig water bijvullen.

  In Jordanië wordt veelal een voorstel voor een maaltijdenpot gedaan door de reisleider. Het is een handige en tijd-efficiënte manier om te eten, maar het komt tijdens de reis ook vaak voor dat er beperkte mogelijkheden aanwezig zijn om te eten. Zo eten we in de Dode Zee in het hotel omdat er in de nabije omgeving van het hotel weinig tot geen eetgelegenheden zijn. In Petra en Aqaba zijn er echter weer voldoende restaurants. De maaltijdenpot is voor circa 8 maaltijden (lunch of diner) en kost ongeveer 110 JOD (circa € 138,-, afhankelijk van de wisselkoers), welke op locatie geheel vrijblijvend kunnen worden betaald aan de reisleider.  

   

 • Fooien

  Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens je reis verrichten tientallen personen diensten voor u, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van je rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat je niet de hele dag naar je portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten. Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. Je kunt op die manier rustig van je vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als je twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

  Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Prijzen & Inbegrepen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.

  Indien je een privéreis boekt, is het gebruikelijk om in de betere hotels en restaurants een fooi van 10% te berekenen. Deze fooi zit meestal al bij de prijs inbegrepen. In kleinere restaurants wordt een fooi van je verwacht, die overeenkomt met de geboden service. Taxichauffeurs krijgen over het algemeen geen fooi, maar ben je tevreden over de verleende service dan kun je een fooi geven. Hij is er in ieder geval blij mee!

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Wanneer je lokale bewoners wilt fotograferen tijdens je reis door Jordanië, dien je uit beleefdheid altijd vooraf om toestemming te vragen. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto. Nomadenvrouwen willen vaak liever niet gefotografeerd worden. Het fotograferen van overheidsgebouwen, politieagenten, douanebeambten en militairen is bij wet verboden.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Er zijn biljetten van 1,5,10, 20 JOD. en 500 fils. Munten met de waarden van 500, 250, 100, 50, 25, 20, 10, 5 en 1 fils (1.000 fils is JOD1).

  Bankpassen en creditcards
  Bij aankomst kunt u op de luchthaven al pinnen, maar ook in de grote steden, zoals Amman en Aqaba, kunt u gebruik maken van de geldautomaten. U krijgt dan automatisch de beste koers. Het kan echter zo zijn dat de geldautomaten per keer slechts kleine bedragen uitgeven. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Het meenemen van contant geld en/of een creditcard strekt daarom tot de aanbeveling. Creditcards, zoals Visa en Mastercard, zijn goed te gebruiken en worden steeds meer geaccepteerd in de grotere hotels en winkels. Geld halen met uw creditcard bij de bank is duur en ook pinnen met uw creditcard kost geld. Maar ook hier het advies: Vergeet uw pincode, ook voor uw creditcard, niet!

  U kunt erg makkelijk uw geld omwisselen bij banken, wisselkantoren en de meeste hotels. De euro is volledig geaccepteerd en het meenemen van cash dollars is eigenlijk niet meer noodzakelijk. Mocht u in hotels geld wisselen (als dat al mogelijk is) dan is de koers wat minder goed. Elke dag worden de wisselkoersen gepubliceerd in de lokale kranten. Travellercheques zijn eigenlijk niet meer nodig en bovendien zeer moeilijk inwisselbaar. Maar wilt u deze toch meenemen, dan raden wij u aan deze in euro's (kleine coupures) mee te nemen. Deze zijn wat gemakkelijker bij een bank in te wisselen, maar wisselen bij een bank kost veel tijd. De import van zowel lokale als buitenlandse valuta is onbeperkt, maar de export van de lokale valuta is beperkt tot JOD300.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

 • Kledingvoorschriften

  In je kledingkeuze dient respect te worden getoond voor de lokale cultuur. In hoofdstad Amman draagt men overwegend westerse kleding. Buiten de stad kleedt men zich conservatiever. Van toeristen wordt het dragen van korte broeken en hemdjes echter wel geaccepteerd. Bij een bezoek aan heilige plaatsen, zoals kerken en/of moskeeën, moeten armen en benen bedekt te zijn. Soms wordt er ook verwacht dat vrouwen hun hoofd bedekken door een hoofddoek te dragen. Deze bedekkende kleding is vaak verkrijgbaar bij de poort van de kerk of moskee.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Jordanie:
  Badhuisweg 79
  2587 CD Den Haag
  Tel: 070 4167200
  E-mail: info@jordanembassy.nl

  Nederlandse Ambassade in Jordanie:
  Abu Bakr Siraj Al-Din Street 3
  Abdoun Al Shamali - Amman
  Tel: +962 6 593 01 61
  E-mail: amm-info@minbuza.nl

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Een visum wordt ter plaatse geregeld. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar het hoofdstuk 'Prijzen & Inbegrepen'. Let op: de geldigheidsduur van je visum voor Jordanie vervalt indien je na aankomst korter dan twee dagen in Jordanie verblijft.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  Wat neem je verder mee:
  • Fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal)
  • Telefoonnummer alarmcentrale
  • Telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
  • Kopie van je polis van je reisverzekering
  • Kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen)
  • Telefoonnummer en e-mailadres van FOX
  • Geld, bankpas en evt. creditcard
  • Vergeet de pincode niet, ook niet van je creditcard!

 • Ramadan

  De jaarlijkse Ramadan, de Islamitische vastenperiode, duurt 4 weken. Het suikerfeest zal uitgebreid plaatsvinden, wanneer dit precies is, hangt af van de stand van de maan. De Ramadan is het spirituele aspect van het islamitische geloof waarbij moslims tussen zonsopgang en zonsondergang onder andere niet mogen eten en drinken om zo het lichaam geestelijk en spiritueel te reinigen.

  Tijdens Ramadan kunnen onze reizen gewoon uitgevoerd worden, ook de openingstijden van bezienswaardigheden zullen normaal gehandhaafd worden. Wel dien je rekening te houden met de gesteldheid van de bevolking. Het gebruik van alcohol en voedsel in het openbaar zal beperkt mogelijk zijn. De meeste hotels zullen gedurende de dag wel de restaurants open houden.

 • Reisbegeleiding

  Tijdens je rondreis word je begeleid door Nederlandssprekende reisleider. Deze verwelkomt je bij aankomst op de luchthaven of in het hotel. De reisleider draagt zorg voor het hele organisatorische aspect van je rondreis. De reisleider gaat de hele reis met je mee en staat klaar om vragen te beantwoorden, de excursies en fooien te regelen en eventuele problemen of klachten op te lossen.

  Als er ook een lokale Engelssprekende gids meereist, zorgt de reisleider voor de vertaling, zodat je veel informatie krijgt over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. De reisleider is je aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn uiterste best doen om je vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Traditionele Arabische aankopen kunnen in één van de vele soukhs gedaan worden.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs zeker op de website van de Douane, want je mag niet alles zomaar meer invoeren.

 • Telefoon en internet

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Jordanië niet moeilijk. In alle grote steden heb je goed bereik en je kunt in de grote steden ook gebruik maken van je mobiele telefoon. Bepaalde gebieden hebben een beperkt bereik. Wees voorzichtig met het bellen vanaf je mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen, hierop kun je kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kun je deze bij een telefonie winkel aanschaffen.

  Internet is bijna overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden, en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl je in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houd er rekening mee dat de Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes. Tevens dien je er rekening mee te houden dat de WiFi het niet altijd doet.

 • Tijdsverschil

  Jordanië loopt 2 uur voor op Greenwich Mean Time. Het is 1 uur later in Jordanië dan in Nederland.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Aanbevolen basisvaccinaties door de Reisdokter zijn:
  DTP, Hepatitis A en B. Geen buiktyfus en geen malariaprofilaxe.

  Op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men je een advies op maat kan geven. LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van Immodium-tabletten uitkomst bieden, maar in zo'n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. jouw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Over het algemeen is Jordanië voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht. Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dien je ook in land goed op te letten op je bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer je ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet je extra op je spullen passen.

  Je paspoort en geld kun je het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat je kamersleutels achter bij de hotelreceptie als je het hotel verlaat. Geld en waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt, kun je het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van je waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden kun je het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raak je deze kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem.

  Maak in Aqaba of de Dode Zee geen gebruik van de publieke stranden, ook niet om te wandelen. Maak gebruik van de privéstranden van de hotels in Aqaba en de Dode Zee.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

   

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms wat minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. FOX adviseert je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of de personenauto te dragen. In Jordanië is het reizen met de lokale bus efficiënt en voor de lokale bevolking vooral goedkoop.

  In het hele land wordt ook veel gebruik gemaakt van zogenaamde 'gedeelde' taxi's. Dat is een taxi, die je met meerdere personen huurt, maar je kunt natuurlijk ook een privé taxi huren. De hoofdwegen zijn in vrij goede staat, maar probeer de woestijn- of verlaten wegen zoveel mogelijk te vermijden als je alleen reist. Wanneer je toch over minder goede wegen moet reizen, zorg er dan voor dat het voertuig in goede staat is en dat er altijd voldoende water aan boord is. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. Het is mogelijk om in Jordanië, bij één van de vele verhuurbedrijven, een auto te huren, maar daar heb je een Internationaal Rijbewijs voor nodig (verkrijgbaar bij de ANWB, 1 pasfoto meenemen!).

  Rijd je zelf dan is het uitermate belangrijk om de lokale adviezen goed op te volgen. Bij pech kun je contact opnemen met de Automobile Association. Er is geen treinverkeer in Jordanië.

 • Vlucht

  FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat je reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer je een reis boekt bij FOX vlieg je met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kun je bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad 'Prijzen & Inbegrepen'.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Jordanië hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker voor je te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 47,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens jouw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.

  Houd er rekening mee dat Jordanië geen goedkoop land is. De prijzen voor maaltijden zijn vergelijkbaar met Nederland. Alcohol is een stuk duurder dan in Nederland. 

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 26 oktober 2020 19:02 Tijdzone: Jordan Standard Time

Lees alles over