Weer & klimaat Jordanië

Beste reistijd Jordanië

Wanneer kunt u het beste naar Jordanië?

Om te bepalen wat de beste reistijd voor Jordanië is, is het goed om uzelf te verdiepen in het klimaat in Jordanië. Door het klimaat in Jordanië is het verschil in temperatuur en in de hoeveelheid regen in de zomermaanden en de wintermaanden groot. Als u naar Jordanië op reis gaat is het dus goed om rekening te houden te houden met het weer in dit land.

Wat is het klimaat in Jordanië?
Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en meer landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. Tijdens de zomermaanden kan het meer dan 30 graden worden. Bij de Dode Zee en in de Jordaanvallei en de Wadi Araba kan de temperatuur zelfs oplopen tot boven de 40 graden. In de lente en herfst is het met gemiddelde temperaturen rond de 25 graden wat koeler. In de winter is het echt een stuk frisser met gemiddelde temperaturen rond de 15 graden.

Wanneer valt er regen in Jordanië?
Voornamelijk in de winter kan er regen of zelfs sneeuw vallen in Jordanië. Er valt van 50 mm in de woestijn tot 800 mm in de noordelijke heuvels van Jordanië. Vooral in het noordwesten, langs de Jordaan, kan de neerslag flink toenemen in de winter en met name ’s nachts kan het kwik tot onder het vriespunt dalen. In de zomer regent het zelden in Jordanië. Daarom wordt de zomer dan ook gezien als een goede periode om rond te reizen in Jordanië.

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?
Over het algemeen worden de lente, zomer en herfst gezien als de beste reistijd om Jordanië te bezoeken. De seizoenen liggen in dezelfde periode als in Nederland. Dit noemen we de beste reistijd omdat de temperatuur dan het meest stabiel is en er valt vrijwel geen neerslag. De bloemen staan in de lente overal mooi in bloei en de bronnen vol met water. Dit kan qua weer dus een extra goede periode zijn om naar Jordanië te gaan.

Zijn er nog handige tips voor het weer in Jordanië?
Als u naar Jordanië gaat is het in verband met het klimaat goed om rekening te houden met een aantal tips. Als u in de zomer gaat (juni tot en met augustus), is het belangrijk om een hoofddeksel en een zonnebril mee te nemen. Het kan ontzettend heet zijn, dus houd daar rekening mee door bijvoorbeeld altijd een waterfles bij te hebben tijdens een wandeling. En in de winter moet u zorgen voor voldoende laagjes, want het kan flink afkoelen. Check sowieso altijd het actuele weer in Jordanië voordat u op reis gaat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en zeker op alles voorbereid bent.

Ga met ons mee en ontdek de prachtige uitgestrekte natuurgebieden en de woestijn van Jordanië. Beleef het sprookje van 1001 nacht tijdens een groepsrondreis in Jordanië of een singlereis in Jordanië. Of ga zelf op pad tijdens een privé rondreis in Jordanië, het is allemaal mogelijk met FOX.

 

Reisaanbod Jordanië

Wij bieden comfortabele rondreizen aan naar Jordanië.

Bekijk ons reisaanbod