Vakantie Masai Mara National Park

Het Masai Mara Nationaal Reservaat wordt beheerd door de lokale autoriteiten. Het is waarschijnlijk het bekendste en meest bezochte reservaat in Kenia. Het gebied (1700 km2) bestaat uit weidse grasvlakten, afgewisseld met acaciasavanne en rivierbos. Je kunt genieten van adembenemende uitzichten (zoals u in de film 'Out of Africa' al zag) en van de talrijke wilde dieren, waaronder de Big Five!

Ieder jaar vinden trekken de gnoe's, de zebra’s en gazellen vanaf de Tanzaniaanse grens naar het grasland in Mara, achtervolgd door leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en gieren. Je kunt getuige zijn van dit dramatische schouwspel in juli en augustus. Naast deze seizoensgebonden stroom kom je het hele jaar door allerlei wildsoorten tegen. Daarnaast zijn in het Masai Mara Reservaat al 53 verschillende vogelsoorten geteld.

De Masai Mara kent de grootste populatie leeuwen, maar langs de randen van het park is de concentratie wilde dieren het hoogst. Je kunt hier ook in het Maasai dorp kijken, dat open is voor toeristen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen