Vakantie Mombasa

Mombasa is de grootste havenstad aan de kust van Oost-Afrika en de tweede stad in Kenia, naast Nairobi. Mombasa is een zeer oude stad, zo oud dat men niet eens weet wanneer de stad precies gesticht is. Men schat zo’n 2.000 jaar oud. De havenstad heeft lange tijd onder invloed van de Chinezen en Portugezen gestaan, wat terug te zien is aan gebouwen en wat de stad een multicultureel karakter geeft.

De stad is een interessante mix van Afrikaanse, Arabische en Christelijke culturen, dit is te merken aan de atmosfeer, het bruisende stadsleven, de levendige straten en de kleurrijke markten. Net buiten de stad liggen prachtige witte zandstranden en voor de kust prachtige koraalriffen. Op het eiland zijn verschillende prachtige stranden te vinden, zoals bijvoorbeeld Nyali Beach. Ten zuiden van Mombasa liggen rustige en ongerepte stranden, waaronder Tiwi Beach en Diani Beach.

Er zijn drie hoofdwijken in Mombasa, namelijk de haven, het moderne stadscentrum en het oude stadscentrum. Enkele bezienswaardigheden die men kan bezoeken zijn: Old Town, de haven, Fort Jesus, markten, tempels en moskeeën.