Regio's & Plaatsen in Kenia

Regio's & Plaatsen Kenia

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Kenia? Lees hier meer over onder andere Amboseli Nationaal Park, Lake Nakuru National Park, Masai Mara National Reserve, Mombasa en Nairobi.

Amboseli National Park

Het Amboseli National Park is een relatief klein park. Iedereen is natuurlijk bekend met het magische plaatje van de olifanten met de sneeuwtoppen van de Kilimanjaro op de achtergrond. Die bekende foto’s zijn gemaakt in dit park! Ondanks de uiteenlopende temperaturen is dit een ideale plek om het gehele jaar door wild te zien.

Alles over Amboseli National Park

Lake Nakuru National Park

Het Lake Nakuru National Park werd in 1960 opgericht. De oppervlakte is in de loop der jaren steeds vergroot en tegenwoordig meet het park ongeveer 200 km2. Dit park bestaat uit moerassen, savanne en bossen. Tot de bewoners behoren de giraffe, zebra, gazelle, aap, hyena, buffel, leeuw, luipaard, cheetah en witte- en zwarte neushoorn.

Alles over Lake Nakuru National Park

Masai Mara National Park

De Masai Mara kent de grootste populatie leeuwen, maar langs de randen van het park is de concentratie wilde dieren het hoogst. Je kunt hier ook in het Maasai dorp kijken, dat open is voor toeristen.

Alles over Masai Mara National Park

Mombasa

Mombasa is de grootste havenstad aan de kust van Oost-Afrika en de tweede stad in Kenia, naast Nairobi. De stad is een interessante mix van Afrikaanse, Arabische en Christelijke culturen, dit is te merken aan de atmosfeer, het bruisende stadsleven, de levendige straten en de kleurrijke markten. Net buiten de stad liggen prachtige witte zandstranden en voor de kust prachtige koraalriffen.

Alles over Mombasa

Mount Kenya


Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en tevens de stad met het grootste aantal inwoners. Aan de rand van de stad ligt het Nairobi National Park, waar veel diersoorten leven, zoals de luipaard, giraf, zebra en nijlpaard. Ook zeker een bezoek waard is het Nationaal Museum, waar een tentoonstelling staat over de prehistorie, dieren en over verschillende culturen.

Alles over Nairobi

Tsavo East National Park

Wanneer je hier op safari gaat kom je iedere avond terug met rood haar. Door de rode aarde, de rivier en de vele olifanten is dit een bijzonder park aan de oostkant van Kenia. Het park ligt precies tussen Nairobi en Mombasa en wordt hierdoor ook door veel strandvakantie bezoekers gebruikt om op een kortere safari’s te gaan.

Alles over Tsavo East National Park