Kenia heeft een voortreffelijke internationale en lokale keuken. In safari lodges wordt meestal een groot buffet gepresenteerd of er is een keuzemenu en de kuststreek staat bekend om het tropisch fruit en zeevruchten.
De Keniaanse keuken bestaat traditioneel uit zware maaltijden met bonen en een dikke saus met vlees. Dit vult snel de maag en is heel goedkoop, wat door veel Kenianen als groot voordeel wordt gezien. Wat veel gegeten wordt is nyama choma, gegrilld geitenvlees. De voornaamste bestanddelen van de maaltijd zijn aardappelen, rijst of ugali, een soort havermout. Irio is een mengsel van erwten, aardappelen en mais; zéér vullend. Ugali en Irio wordt voornamelijk gegeten met gestoofd vlees. Visgerechten in Kenia zijn prima, vooral garnalen, tilapia en forel zijn hier erg goed, met name aan de kust. Kortom: de traditionele Keniaanse keuken is niet bepaald exquise te noemen en is bovendien niet op vegetariërs ingesteld.
Tijdens onze groeps- en individuele reizen eet u in de lodges tijdens uw safari. Meestal zal dit zijn in de vorm van een buffet of keuzemenu, voorzien van diverse internationale gerechten en met een geringe Keniaanse invloed. De kwaliteit van het eten is bijzonder goed. Het ontbijt is vooral Engels, met eieren, worstjes, vleeswaren, brood en veel vers fruit. Lunch en diner zijn heel uitgebreid. U vindt op de buffetten soepen, salades, véél vlees, vis, groente, pasta, rijst of aardappelen. Desserts zijn zoet en machtig, maar u kunt ook voor fruit kiezen.
Bierliefhebbers kunnen hier prima terecht, de Kenianen zijn er zelf dol op en er zijn talloze brouwerijen te vinden. Tusker en White Cap zijn de bekendste.
Het leidingwater in Kenia is niet veilig om te drinken. Kook, filter of desinfecteer het leidingwater voor gebruik of koop flessenwater.