Vakantie Pakbeng

Pakbeng is een populaire plaats onder toeristen. Niet zozeer omdat er veel bijzonders te zien is in het kleine dorpje aan de oever van de Mekong, maar omdat het de overnachtingsplek is tijdens de geliefde boottocht van Huay Xai naar Luang Prabang (of andersom). Veel meer dan een ‘sleep-overstadje’ is Pak Beng dan ook niet.

Mekong-cruise
De boottocht van Huay Xai, het stadje aan de grensovergang met Chiang Kong in het noorden van Thailand, naar werelderfgoedstad Luang Prabang voert over de machtige Mekong, een van de belangrijkste rivieren in Zuidoost-Azië. De slowboat, zoals de tocht door locals en reizigers vaak genoemd wordt, doet haar naam eer aan: het duurt twee volle dagen om Luang Prabang te bereiken. Desondanks is de riviercruise voor veel reizigers een van de hoogtepunten van hun reis, vanwege het prachtige landschap waar de rivier door meandert.

Tweedaagse boottocht over de machtige Mekong rivier

Langzaam varen we de machtige Mekong rivier af, dieper Laos in terwijl we onderweg het lokale leven aan ons voorbij zien trekken.

Sundowner
De stop van de slowboats heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels verschillende bars en restaurantjes zijn in Pakbeng. En met de situering aan de oever van de Mekong, biedt dat een uitstekende gelegenheid om bij zonsondergang te genieten van een Beer Lao. Probeer er eens een typische Laotiaanse snack bij, zoals Kai Pen: gefrituurd rivierwier dat op smaak is gemaakt met knoflook, gember en sesamzaadjes.

Top bezienswaardigheden
• Wat Sin Jong Jaeng - Wie even de benen wil strekken na een lange dag op de boot, kan een wandeling maken naar de oude tempel Wat Sin Jong Jeang die stamt uit de koloniale tijd.