Regio's & Plaatsen in Laos

Regio's & Plaatsen Laos

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Laos? Lees hier meer over onder andere Luang Prabang, Pakbeng, Vang Vieng en Vientiane.

Luang Prabang

Luang Prabang is een stadje met zo'n 18.000 inwoners. Ondanks dat de stad meerder malen deels verwoest werd, is Luang Prabang uitgegroeid tot een van de mooiste steden van Zuidoost-Azië.

Alles over Luang Prabang

Pakbeng

Pakbeng is een populaire plaats onder toeristen. Niet zozeer omdat er veel bijzonders te zien is in het kleine dorpje aan de oever van de Mekong, maar omdat het de overnachtingsplek is tijdens de geliefde boottocht van Huay Xai naar Luang Prabang (of andersom).

Alles over Pakbeng

Vang Vieng

Het plaatsje Vang Vieng is 160 km ten noorden van de hoofdstad Vientiane gelegen. De laatste jaren is Vang Vieng bijzonder populair geworden. Het stadje dankt deze populariteit aan haar fantastische ligging in een karstgebergte met diepe grotten en prachtig begroeide hellingen.

Alles over Vang Vieng

Vientiane

Dit is de hoofdstad van Laos en de regeringsstad. Het is gesticht in de Mekong Rivier. Er zijn een aantal bezienswaardigheden, waaronder levendige markten. Het belangrijkste nationale monument is Pha That Luang.

Alles over Vientiane