Vakantie Madagaskar

Vakantie Madagaskar

Dit eiland voor de oostkust van Afrika is een continent in het klein. Vele dier- en plantensoorten komen uitsluitend hier voor. Je ziet er geen groot wild, maar wel hele bijzondere en vertederende diersoorten, zoals kleurrijke kameleons en vele pluizige lemurensoorten. Van knoesten van baobabbomen, weelderige rijstterrassen en tropisch regenwoud tot plateaus met diepe kloven en uitgestrekte steppes; de landschappen zijn ongekend gevarieerd. Maak bovendien kennis met de vele bevolkingsgroepen die hier leven, elk met zijn eigen tradities, geloven en ceremonies.

Van witte zandstranden, bergmassieven en steppelandschappen tot spectaculair regenwoud en baobabbomen, Madagaskar heeft het allemaal!

Keuze uit 1 Madagaskar reizen in 5 categorieën

  • Groepsrondreizen 1
  • Single groepsreizen 0
  • Privé rondreizen 0
  • Familie rondreizen 0
  • Strandvakanties 0

Vakantie Madagaskar – Op reis in een uniek stukje Afrika

Honderden meters voor de kust van Mozambique ligt Madagaskar: één van de grootste eilanden ter wereld. Als je bijzondere dieren wilt zien, dan zit je zeker goed op Madagaskar. Tijdens een vakantie op Madagaskar maak je bijzondere natuurlijkwandelingen onder leiding van deskundige lokale gidsen. Je zult versteld staan van de bijzondere planten, dieren en bloemen die je tegenkomt tijdens de reis. Bijna 90% van de flora en fauna op Madagaskar is zelfs uniek en kom je nergens anders ter wereld tegen. Wij zorgen ervoor dat een vakantie naar Madagaskar een onvergetelijke reis wordt.

Madagaskar reizen: ontdek de bijzondere dieren

Tijdens een vakantie op Madagaskar ervaar je Afrika in zijn meest pure vorm. Je maakt prachtige wandelingen door de natuur, waar je onder andere lemuren, kameleons en kleurrijke vogelsoorten tegen kunt komen. De lokale gids kan je alles vertellen over deze bijzondere diersoorten in de verschillende parken op het eiland. Een echte aanrader: wandel na zonsondergang door het regenwoud om nog meer unieke dieren tegen te komen. ’s Avonds komt een heel andere dierenwereld tevoorschijn!

Van regenwoud tot zandsteenformaties

In Madagaskar zul je versteld staan van de verschillende natuurverschijnselen. Zo ook de landschappen. Het ene moment wandel je in het regenwoud, en het andere moment ga je op verkenningstocht in de geërodeerde zandsteenformaties van het Isalo Park, waar een geheime plantenwereld schuilgaat. En de karakteristieke baobabbomen zullen je ook zeker opvallen. Ze kunnen tot wel 20 meter hoog worden en sommige bomen zijn ruim 3000 jaar oud! Reden genoeg om hier een aantal mooie foto’s van te maken.

Maak kennis met het lokale leven

We zorgen ervoor dat je tijdens de vakantie op Madagaskar niet alleen kennismaakt met de unieke flora en fauna, maar ook met het lokale leven op het eiland. Denk aan een bezoek aan een lokale werkplaats waar aluminium potten en pannen worden gemaakt en een kennismaking met de bewoners van de kleurrijke boerendorpjes. Overal word je even vriendelijk en gastvrij begroet!

Een complete vakantie op Madagaskar

Van het spectaculaire regenwoud tot witte zandstranden en bergmassieven: Madagaskar heeft het allemaal en dat zul je ontdekken tijdens onze reizen. Bij ons boek je een complete vakantie naar Madagaskar. Wij regelen de vluchten, comfortabele overnachtingen en diverse leuke excursies tijdens de reis. Alles is geregeld, zodat je onbezorgd kunt genieten van dit bijzondere eiland. Ontdek de mogelijkheden en ga met ons mee naar dit unieke Afrikaanse land.