Regio's & Plaatsen in Madagaskar

Regio's & Plaatsen Madagaskar

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Madagaskar? Lees hier meer over onder andere Antananarivo en Tulear.

Ambalavao


Ambositra

Midden in het gebied van de Zafamaniry stam ligt de plaats Ambositra. Deze plaats is een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk. De Zafamaniry staan bekend om hun fraaie houtsnijwerken. Er zijn verschillende souvenirwinkels waar je het prachtige houtsnijwerk kunt kopen.

Alles over Ambositra

Andasibe

Het Périnet Nationaal Park ligt vlakbij het plaatsje Andasibe. Het park ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter en 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit drie hoofdparken; Analamazaotra, Mantadia en Mitsinjo. In het park wonen verschillende soorten lemuren, waaronder indri’s en sifaka’s.

Alles over Andasibe

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en wordt ook wel aangeduid als “Tana”. De stad ligt op een hoogte van 1400 meter op een bergplateau, ongeveer in het midden van het eiland. Ondanks de circa twee miljoen inwoners heeft de stad nog een redelijke dorpse uitstraling. Het is een heerlijke stad om doorheen te dwalen door de wirwar van smalle steegjes, pleintjes, trappen en bruggen die de verschillende heuvels met elkaar verbinden.

Alles over Antananarivo

Antsirabe

In Antsirabe worden veel edelstenen en halfedelstenen geslepen. Op diverse plekken in de stad kun je getuige zijn van het slijpen van de stenen en ze ter plekke kopen. In de stad rijden veel riksja-achtige voertuigen, Pousse-pousses, rond. Deze voertuigen worden lopend voorgetrokken. De omgeving van de stad leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten.

Alles over Antsirabe

Fianarantsoa

Fianarantsoa heeft een groot aantal culturele instellingen en scholen. Vanaf de bovenstad heb je een geweldig uitzicht over de wijde omgeving. Hier vind je ook nauwe steegjes en talloze kerken wat dit gelijk het mooiste deel van de stad maakt. De benedenstad is minder aantrekkelijk.

Alles over Fianarantsoa

Ifaty

Ifaty is een dorpje op circa 25 kilometer afstand van de havenplaats Tulear. In verband met de zeer slechte toegangsweg vanaf Tulear is Ifaty nog steeds een idyllisch plaatsje aan zee met een fraai strand. In de maanden juli en augustus is er voor de kust van Ifaty kans op een ontmoeting met walvissen.

Alles over Ifaty

Ranomafana

Het Ranomafana Nationaal Park heeft een indrukwekkende flora en er leven maar liefst 12 soorten halfapen. In het park zijn verschillende wandelingen te maken onder begeleiding van een gids (verplicht) variërend van een paar uur tot een hele dag. Na de wandeling is het heerlijk ontspannen in de warmwaterbron van Ranomafana.

Alles over Ranomafana