Vakantie Noord Malé Atoll

Dichtbij het eilandje Hulhule, het vliegveld van de Malediven, bevindt zich de hoofdstad Male. Het ligt in het zuidelijke puntje van het Noord Male Atol (het noordelijke deel van het Kaafu Atol). Een historische plek op het eiland is de 'Friday-moskee' in Male die gebouwd is in de zeventiende eeuw. De gouden minaret valt direct op.

Door gebrek aan ruimte op het eiland zijn markten en winkeltjes in Male meestal op de eerste verdieping van de gebouwen te vinden. Het eiland Thulusdhoo is het commerciële centrum. Hier staat een grote Coca Cola-fabriek. Ook wordt hier vis verwerkt voor de export. Ook Helengeli is één van de eilanden die tot het Noord Male Atol behoort. Dit langgerekte eiland heeft een spierwit zandstrand met een kleine lagune.

Veel mensen gaan naar het Noord Male Atol om te duiken. Op alle eilanden is wel een duikschool. Op het Noord Male-atol vind u het bekendste van de weinige wrakken dat de Malediven rijk is. De ‘Maldive Victory’ ligt op de 35 meter diepe zeebodem vlak naast de landingsbaan van Hulule. Binnen het barriére-rif staat een minder sterke stroming en je vindt er cirkelvormige onderwaterriffen; de Thila’s, met steile rifwanden waar enorme koraaltafels op groeien. Vaak houden zich hier grote bakerhaaien en zeeschildpadden op. Reuzenmurenen verschuilen zich tussen de grote koraalformaties. Verder van het rif af kom je zeker grote scholen vissen tegen, zoals groepen wimpelvissen en vleermuisvissen. Een van de beste visgebieden van de Malediven is Banana Reef, ten oosten van het Noord Male Atol.