Vakantie Cameron Highlands

De Cameron Highlands staan bekend om de adembenemende theevelden, dit bijna magische heuvelgebied van Maleisië is zonder twijfel een van de mooiste gebieden van het land! Door de hoge ligging op 1524 meter hoogte boven de zeespiegel is het er een stuk koeler dan in de rest van Maleisië. De hoogvlakten zijn vernoemd naar de Brit William Cameron die de regio in 1885 ontdekte. Het groeide in de jaren daaropvolgend uit tot een populaire bestemming onder de Britse kolonisten die hier onder andere thee en fruit gingen verbouwen.

Cameron-Highlands

De Britse invloeden in de Cameron Highlands zijn hedendaags nog steeds goed terug te zien. De Tudor-stijl huizen zijn her en der verspreid over de theevelden en een leuke plek om te bezoeken tijdens een Cameron Highlands tour! Zo is het zelfs mogelijk om een traditioneel Britse High Tea te doen in een Tudor-stijl huis!

Tudor-stijl-huizen

Het hotel in de Cameron Highlands waar we verblijven, vaak het Strawberry Park hotel, is in deze Britse koloniale sfeer gebouwd. Vanaf het balkon vanaf de kamers van het hotel is het uitzicht over de omgeving en de tuinen van het hotel spectaculair!

High-Tea-Cameron-Highlands

BOH Sungai Palas Tea Estate

De bekendste theeplantage van de regio is waarschijnlijk het BOH Sungai Palas Tea Estate, dit komt mede door het fantastische restaurant middenin de theevelden. Het is mogelijk om in dit architectonische hoogstandje te genieten van een vers gezet kopje thee met één van de meest adembenemende uitzichten van het land!

BOH-Sungai-Palas

Aan de andere kant van de weg ligt de oude theefabriek van BOH Sungai Palas, dit is momenteel een museum. Hier wordt het proces van vers theeblad tot eindproduct getoond!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen