18 daagse groepsrondreis Maleisië - Borneo (Sabah) (vanaf 2020)

Actiekorting: €75,- per persoon
Je krijgt van ons:
  • Heel veel excursies en alle entreegelden inbegrepen
  • Ontmoet de Orang-Oetans in Sepilok
  • Op zoek naar schildpadden op Selingan Island
  • Sunset drankje en diner aan de waterkant van Kota Kinabalu
  • Alle hoogtepunten van West-Maleisië

De mooiste jungle van Azië!

Deze reis start samen met de Maleisië-Borneo (Sarawak) reis in West-Maleisië. We ontdekken de bruisende stad Kuala Lumpur en zoeken de koelte op in de hooglanden van Cameron Highlands, waar we genieten van de prachtige uitzichten over de theeplantages. Een bijzonder moment is de high tea die we nuttigen in een voormalig Brits landhuis met mooi uitzicht. Ook ontdekken we het eiland Penang, een smeltkroes van culturen. Dit zie je in het straatbeeld en bij de eetstalletjes, waar je heerlijk én veilig kunt eten.

Een bezoek aan Maleisië is niet compleet zonder de spectaculaire natuur van Borneo te hebben ontdekt. Op dit dichtbegroeide groene eiland leven in de uitgestrekte regenwouden vele diersoorten, die alleen in deze regio te vinden zijn. Ga met ons mee op zoek naar orang-oetans, neusapen, dwergolifanten en neushoornvogels. Uniek is ook een bezoek aan Selingan Turtle Island, waar de majestueuze zeeschildpad aan land komt om eieren te leggen. De reis eindigt aan het strand van Kota Kinabalu om even lekker bij te komen van alle indrukken die u heeft opgedaan. Indien u nog langer wilt genieten van het strand, dan kunt u uw strandverblijf verlengen.

Comfortabele en centraal gelegen hotels
Zoals u van ons gewend bent, zorgen wij voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en verblijft u in comfortabele hotels, veelal in de buurt van de belangrijke bezienswaardigheden of op een bijzondere locatie. Zo verblijven we bijvoorbeeld in de Bilit Rainforest Lodge, gelegen aan de oever van de Kinabatangan rivier en uitsluitend te bereiken na een kort boottochtje. Of wat dacht u van Selingan Island Resoert, gelegen op eén van de zogenaamde Turtle-eilanden.

Onze reisspecialisten staan voor u klaar
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Maleisië en maken er voor u een geweldige reis van. Reisleider Floris vertelt: "Een reis naar Maleisisch Borneo én het schiereiland is een kennismaking met de jungle. Ik wijs mijn reizigers er altijd op dat ze moeten absorberen. Niet blindelings lopen en praten, maar stil staan. Midden in de jungle. Om je heen kijken, omhoog, achterom en beseffen dat je in Borneo bent..."

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 4 / maximaal 8 deelnemers Het West-Maleisië gedeelte van deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd met de Malesië - Borneo (Sarawak) reis. Het maximaal aantal deelnemers op deze reis is 31