Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is een grote, drukke stad, maar minder chaotisch dan bijvoorbeeld Bangkok. Het is een modern ogende stad, met veel hoogbouw, maar ook een behoorlijk aantal koloniale gebouwen, shoppingcentra en vooral in het centrum: de hotels. Er is veel autoverkeer, maar relatief weinig brommers en al helemaal geen tuk tuks. Door de stad loopt een lightrail (monorail). De bevolking loopt er gemiddeld genomen modern gekleed bij, maar er zijn wel veel vrouwen met hoofddoekjes. In de shoppingcentra zijn veel bekende/moderne merken te koop en overal ziet u food stalletjes, waar u overigens goed, maar vooral ook goedkoop, kunt eten.

In Kuala Lumpur wonen Chinezen, Maleisiërs en Tamils door elkaar heen en u ziet hier dan ook tempels, moskeeën en kerken. Alle grote hotelketens zijn in het centrum aanwezig en veel internationale bedrijven hebben hier een vestiging. Op uitgaansgebied zijn hier heel veel mogelijkheden, van de lokale avondmarkten met hun foodstalls tot de meest trendy gelegenheden. Van Chinatown tot Starbucks.
In het 'Malaysia Tourism Centre' kunt u en eten en genieten van typisch Maleise dansen.

Bezienswaardigheden/excursiemogelijkheden:
*Batu Caves, circa 15 minuten rijden buiten het centrum. Hindoe tempel in een grot, te bereiken via een zeer lange steile trap met honderden treden. 1x per jaar vind hier het hindoeïstische Thaipusam feest plaats en komen duizenden Hindoes komen hier naartoe.
*Petronas Towers, de Twin Towers van Kuala Lumpur, met bijbehorend KLCC (Kuala Lumpur City Centre) Tickets ruim op tijd bestellen, omdat er per dag maar een beperkt aantal toeristen toegelaten worden.
*Menara Tower met bovenin een ronddraaiend restaurant met uitzicht over de hele stad.
*Verschillende koloniale gebouwen, maar ook: Tempels en moskeeën, Chinatown met zijn avondmarkt, Malacca, daar waar onder andere de Nederlanders tijdens de VOC tijd gevestigd waren. Circa twee uur rijden. Verschillende parken, orchideeëntuin etc.

Bekijk de Petronas Twin Towers met Google Street View

En nog veel meer….. Zeker aan te raden zijn het bekijken van typisch Maleise huizen en een stadstour, waarbij in ieder geval het Koninklijk Paleis, de Petronas Towers, de nationale moskee en het Centraal Station worden aangedaan.

Omdat de vlucht al heel vroeg aankomt in Kuala Lumpur, is uw hotelkamer meestal nog niet beschikbaar. In de regel kunt u daar pas na 14.00 uur terecht en tot die tijd heeft u dan ook de mogelijkheid om vast de stad te ontdekken. Koffers kunnen al wel bij het hotel achtergelaten worden.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven