Vakantie Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en een grote, leuke drukke stad! Het is een stuk minder chaotisch dan de noordelijke buurman en hoofdstad van Thailand, Bangkok. Kuala Lumpur kenmerkt zich door de grote diversiteit in culturen, geloven en bouwstijlen. Wat ook gelijk de grootste bezienswaardigheden van de stad is, de verscheidenheid!

Kuala-Lumpur

Kuala Lumpur bezienswaardigheden

Wat te doen in Kuala Lumpur? Het is een eeuwige vraag voor reizigers op het moment dat ze een stad zullen bezoeken. Kuala Lumpur is groot, maar door de goede infrastructuur van de metro en de KL Monorail, een trein netwerk dat over een verhoogd viaduct door Kuala Lumpur rijdt.

Een van de top bezienswaardigheden in Kuala Lumpur zijn de beroemde Petronas Twin Towers. Toen deze in 1998 werden gebouwd was dit met 452 meter hoogte het hoogste gebouw ter wereld! Het is leuk om hier zowel overdag als ‘s avonds langs te komen om de torens in verschillende dagdelen en lichtinvallen te bewonderen. De Petronas Towers zijn overigens vanaf veel verschillende plekken te zien in de stad. Bezoek je bijvoorbeeld de Kuala Lumpur Tower, de KL tower, dan heb je vanaf het uitzichtpunt op 335 meter hoogte een enorm goed uitzicht over de torens! Maar zo zijn er nog tal van andere rooftop barretjes en restaurant vanwaar je een prachtig zicht hebt over de Petronas Tower en de skyline van Kuala Lumpur!

KL-skyline

Afhankelijk van bijvoorbeeld het hotel in Kuala Lumpur heb je vanaf uw kamer, het dakterras of het zwembad op het dakterras van het hotel een goed uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur. Of je loopt je hotel in Kuala Lumpur uit en staat direct in Chinatown, misschien wel de leukste en meest bruisende wijk van de stad! Bezoek de vele verschillende winkelcentra die de stad rijk is en sla hier al je souvenirs in. In Chinatown maak je overigens ook vanzelfsprekend kennis met de overheerlijke Chinees-Maleise keuken. Samen met Indiase, de grootste keuken van het land!

Chinatown-KL

Uiteraard mogen we de beroemde Batu Caves niet vergeten, een enorme hindoe tempel gelegen in een kalkstenen grot. De grot is zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog en te bereiken door over een 272 treden tellende trap omhoog te lopen. Naast de trap staat echter het ‘beroemdste’ object van de tempel. Een 42 meter hoog gouden standbeeld van de oorlogsgod Murugan. 1 keer per jaar vind hier het hindoeïstische Thaipusam feest plaats en komen duizenden Hindoes van heinde en verre naar de tempel.

Kuala Lumpur Airport

Het vliegveld van Kuala Lumpur, Kuala Lumpur International Airport (KLIA) ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Het is een uiterst moderne luchthaven en heeft in de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen voor de uitstekend service van bijvoorbeeld de immigratiedienst! Het is daarnaast in Maleisië geroemd om het ‘dierenhotel’ dat de luchthaven heeft. Wanneer men op vakantie gaat, kunnen zij hun dieren achterlaten in het ‘hotel’ van Kuala Lumpur Airport en weer ophalen als ze terugkomen in Kuala Lumpur!

In 2017 vlogen er maar liefst 58 miljoen passagiers via de luchthaven van Kuala Lumpur wat het, het op 22 na drukste vliegveld ter wereld maakt - dit wil echter niet zeggen dat het er druk aan voelt. Door de uitstekende douanediensten ben je over het algemeen zo door de paspoortcontrole heen!

Bekijk de Petronas Twin Towers met Google Street View

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen