Langkawi

Langkawi

Langkawi bestaat uit circa 100 eilandjes, waarvan Pulau Langkawi de grootste is. De hoofdplaats is Kuah (daar kom je aan met de boot)en heeft circa 2000 inwoners. Hier vindt u onder andere een winkelcentrum. Naast de haven staat een hele grote adelaar, Langkawi betekent namelijk roodbruine adelaar in het oud Maleis. Het eiland is belastingvrij. De prachtige baaien, met mooie zandstranden, vindt u in het westen van het eiland, waar u ook de hotels, verspreid aan de verschillende baaien, aantreft. Echte dorpjes zijn er niet en vaak zijn er langs de weg restaurantjes en winkeltjes.

De luchthaven ligt in het westen en de meeste hotels zijn vanaf de luchthaven in circa 20 minuten te bereiken. De haven is circa 30 minuten rijden. Er is op Langkawi geen openbaar vervoer en dus heeft iedereen een auto of brommer. Met een huurauto of (huur)brommer kunt u in één dag het hele eiland over. Het eiland is van west naar oost maximaal 36 kilometer, van noord naar zuid maximaal 18 kilometer.

Op Langkawi valt de meeste regen in juli en augustus, waarbij vaak de zee wat wilder is en de zeebodem steil afloopt. December tot en met februari is de beste tijd om te gaan, in juni is het erg druk met toeristen vanuit het Midden-Oosten. Duiken en snorkelen is op Langkawi ook mogelijk. Hiervoor kunt u per boot een excursie maken naar omliggende eilandjes.

Andere excursies en bezienswaardigheden zijn onder andere:
· Watervallen
· Boomtop slingeren
· Mangrove bossen
· Island cruises
· Aquarium

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven