Vakantie Langkawi

Langkawi bestaat uit circa 100 bounty eilandjes, waarvan Pulau Langkawi de grootste is. Langkawi is de meest populaire strandbestemming in Maleisië, het is erg makkelijk te bereiken vanuit heel het land met directe vluchten vanuit bijvoorbeeld Kuala Lumpur en daarnaast is het eiland belastingvrij!

Berjaya Langkawi Resort

Onderdeel van een heerlijke strandvakantie in Langkawi is natuurlijk het hotel. Want een goed hotel mag niet ontbreken tijdens een strandvakantie. Overnacht in het luxe Berjaya Langkawi Resort en kom volledig tot rust tijdens de vakantie in Langkawi! Het resort is prachtig gelegen op dit bounty eiland en de perfecte plek voor bijvoorbeeld een huwelijksreis! Vanuit het viersterrenresort, wat overigens direct aan een zandstrand is gelegen, bestaat de mogelijkheid verschillende excursies en tours in Langkawi te maken!  

 

Wat te doen in Langkawi

In Langkawi zijn tal van verschillende excursie mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een mangrove tour. Met een kleine boot vaart u dwars door de dichtbegroeide mangrove van Langkawi, hier leven allerlei verschillende wilde dieren zoals ijsvogels, adelaars, otters en dolfijnen! Sluit de excursie af met een picknick op misschien wel het mooiste strand van Langkawi!

Lunch-prive-strand

Liever fietsend het eiland ontdekken? Dat kan! Fiets dwars door het platteland, de rijstvelden en kleine lokale dorpjes. Hier ontmoet u de lokale bevolking van Langkawi. De tocht is ongeveer 14 kilometer en voert onder meer langs de prachtige kustlijn van het eiland.

De kabelbaan van Langkawi is eigenlijk een must tijdens een vakantie in Langkawi, de 2.2 kilometer lange kabelbaan vertrekt vanaf de noordwestzijde van het eiland en brengt ons helemaal naar de 700 meter hoge top van Mount Machinchang. Vanaf hier zijn de uitzichten overweldigend mooi! Bij mooi weer is het zelfs mogelijk het Berjaya Langkawi Resort te zien liggen!

Beste reistijd Langkawi

Langkawi is het hele jaar door prima te bezoeken. Waar tijdens de maanden december tot en met februari/maart het minste regen valt. De meeste toeristen reizen echter liever naar Langkawi tussen april en augustus doordat het wat minder warm is in deze maanden. Er valt echter wel wat meer regen, maar dat blijft over het algemeen gelimiteerd tot maximaal een uur of twee per dag.

Langkawi2

De warmste maand van het jaar is februari terwijl oktober de ‘koudste’ maand is. De temperatuur blijft echter het hele jaar door tussen de 23 en 33 graden, dus over echt koud kunnen we niet spreken!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen