Regio's & Plaatsen in Maleisië

Regio's & Plaatsen Maleisië

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Maleisië? Lees hier meer over onder andere de Cameron Highlands, Kuala Lumpur, Kuching, Langkawi, Malacca, Penang en Taman Negara.

Borneo

Voor natuurliefhebbers kunnen we een vakantie naar Borneo meer dan 100% aanraden. Op dit groene eiland tref je prachtige natuurparken en tropische regenwouden.

Alles over Borneo

Cameron Highlands

De Cameron Highlands, die zich uitstrekken langs de staten Perak en Pahang, vormen het mooiste heuvelgebied in Maleisië. Het ligt op 1524 meter boven de zeespiegel en er heerst een fris en koel klimaat.

Alles over Cameron Highlands

Johor Baru

Deze moderne stad is tevens de zuidelijke toegangspoort tot Maleisië. Vanaf Singapore is Johor Bahru bereikbaar via een kilometer lange dam door de staat Johor. Interessante plaatsen in de stad zijn onder andere het Istana Besar -Grote Paleis- en het Royal Abu Bakar Museum aan de Jalan Tum Dr Ismail.

Alles over Johor Baru

Kota Bharu

Kota Bharu ligt in een deel van Maleisië, waar het moslimgeloof nog erg streng is. Je ziet hier bijna alleen maar vrouwen met hoofddoekjes lopen en veelal nog gekleed in traditionele kleding. Het wordt dan ook zeer op prijs gesteld jouw kleding daar op aan te passen en schouders en knieën te bedekken.

Alles over Kota Bharu

Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is een grote, drukke stad, maar minder chaotisch dan bijvoorbeeld Bangkok. Het is een modern ogende stad, met veel hoogbouw, maar ook een behoorlijk aantal koloniale gebouwen, shoppingcentra en vooral in het centrum: de hotels.

Alles over Kuala Lumpur

Kuching

Kuching is de hoofdstad van Sarawak op Borneo. In 1872 gaf Charles Brooke de stad deze naam. Kuching is Maleis voor ‘kat’, naar de Katteoogboom, die overal in deze stad te vinden is. Het is een unieke stad, zeker in vergelijking met de andere steden op Borneo en een uitstekende basis om een reis door Borneo te beginnen.

Alles over Kuching

Langkawi

Langkawi bestaat uit circa 100 eilandjes, waarvan Pulau Langkawi de grootste is. De hoofdplaats is Kuah (daar kom je aan met de boot)en heeft circa 2000 inwoners. Hier vind je onder andere een winkelcentrum. Naast de haven staat een hele grote adelaar, Langkawi betekent namelijk roodbruine adelaar in het oud Maleis.

Alles over Langkawi

Malacca

Malacca was eens het belangrijkste centrum voor de Aziatische kruidenhandel, heeft een boeiende historie, die zes eeuwen teruggaat. De roerige Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale tijdperken hebben hun sporen nagelaten in het oude centrum, waaraan Malacca een rijk cultureel erfgoed heeft te danken.

Alles over Malacca

Pangkor

Pangkor is een klein eilandje voor de westkust van Maleisië. De naam van het eiland komt voort uit het Thaise ‘’Pang Ko’’, dat schitterend eiland betekent. Pangkor Island is eigenlijk een kleine eilandengroep en bestaat uit vier eilanden.

Alles over Pangkor

Penang

Een fascinerende mix van Oost en West, met cultureel erfgoed dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en een keuken waar bijzonder veel te proeven valt, dat is Penang! De naam van het eiland betekent letterlijk ‘eiland van de Beletnoot’, vernoemd naar de prachtige betelnoot palmen die de stranden omzomen. De gunstige ligging in de Straat van Malakka maakte het eiland een vellige haven voor Chinese, Indiase, Arabische en Europese handelsschepen op hun zoektocht naar specerijen.

Alles over Penang

Perhentian

Aan de noordoostkant van Maleisië vindt je de Perhentian eilanden. Deze eilanden komen rechtstreeks uit je dromen, prachtige witte stranden, met de echte tropische look.

Alles over Perhentian

Taman Negara

Het oudste en grootste Nationale Park van Maleisië heeft een oppervlakte van 4343 km2 en ligt op het grondgebied van drie deelstaten: Pahang, Terengganu en Kelantan. Taman Negara betekent "Nationaal Park" in het Maleis en behoort tot de oudste jungle ter wereld. Zijn veelzijdige flora en fauna is het resultaat van een ongestoorde ontwikkeling, die bijna 130 miljoen jaar duurde.

Alles over Taman Negara