15-daagse single groepsreis Singapore - Maleisië - Borneo

C. Roos

Reisdatum: 31-05-2017 t/m 14-06-2017

Reizen verrijkt

Ver van huis in een ander land dat mij vreemd is. We rijden over een stoffige weg. Ik kijk om me heen en zie mijn bezwete, slapende reisgenoten in verschillende posities in hun stoelen hangen. Ik kan een glimlach niet onderdrukken en kijk weer naar buiten.

Reizen verrijkt. Zoveel is mij wel duidelijk geworden. Maanden voordat de reis begon, keken we al uit naar het moment dat het vliegtuig op zou stijgen en ons naar de verre bestemming zou gaan brengen.

Deze reis maken we niet zozeer mee, we beleven hem. Onbevangenheid hebben we met ons meegenomen. Vooroordelen hebben we thuis gelaten. Met elkaar op pad om met een schat aan ervaringen en verhalen thuis te komen. Verbinding met elkaar is voor nu belangrijker dan verbinding met WiFi. Magnifieke uitzichten over wereldsteden, stijle klimtochten in de jungle, getuige zijn van een zonsondergang in vele kleuren, dobberen op een meer, oog in oog staan met wilde dieren, de nieuwe geuren uit lokale keukens. Foto's geven nooit compleet de schoonheid weer van het land. Verhalen hebben nooit genoeg woorden, om te vertellen wat we hebben meegemaakt. Reizen is net als een culinaire verwennerij. Je moet het zelf ondervinden. 
 
De volgende bestemming komt steeds dichterbij. Langzaam ontwaken mijn reisgenoten. Een nieuwe stad met nieuwe ervaringen. Om te delen, om aan terug te denken. Reizen verrijkt. Een groter fortuin dan dit, is voor mij nu niet denkbaar.