Maleisië

Maleisië Groepsreizen

15-daagse groepsrondreis Maleisië - Taman Negara (t/m vertrek oktober 2016)

Vertrek: 23-02-2016

Luuk van Schaick
12-03-2016 - 19:54 uur
Onder begeleiding van Fox gids Marco en locale gids Azar hebben wij met een groep hele leuke mensen een geweldige rondreis mogen maken over het vaste land van Maleisië.
Bij het laatste onderdeel van de reis: Het resort op Langkawi, was er geen dagelijkse reisleiding meer.
Bij aankomst op onze kamer, kwamen we er tot onze grote schrik achter, dat we onze paspoorten, creditcards, auto- en huissleutels, telefoon, cashgeld enz. in het kluisje van het vorige hotel hadden achtergelaten. ( Bayview Hotel Georgetown, op een afstand van dik 3 uur varen)
Omdat we communiceren in een vreemde taal over de telefoon lastig vinden, hebben we de receptioniste van het Resorts World Langkawi gevraag om contact op te nemen met het hotel in Georgetown.
Binnen 30 minuten hadden we de bevestiging dat onze bezittingen waren veiliggesteld.
De zouden de zaken per aangetekende post nazenden. Pfff... Wat een geruststelling….
Een uurtje later telefoon: Mijnheer Kahar, een medewerker van de locale reisagent Discovery Overland Holidays, melde ons, dat het postkantoor onze eigendommen niet wilde verzenden, omdat ze als “te waardevol” werden beschouwd.
Omdat hij over enkele dagen zelf als gids naar Langkawi moest, zou hij onze bezittingen persoonlijk komen overhandigen.
Hij was op de hoogte dat wij die dag weer terug naar Nederland zouden reizen, en gaf z’n persoonlijke telefoonnummer af zodat wij indien nodig contact met hem konden opnemen.
Wij hebben onze reisleider Marco nog wel op de hoogte gebracht van het voorval en hij zou de Fox medewerkster op Langkawi inlichten.
Ik geval van calamiteiten konden we dan op haar terugvallen.
Gelukkig is dit niet aan de orde geweest.
Door de goede communicatie tussen de locale partijen, en met ons, hebben wij ons geen zorgen gemaakt en konden wij gewoon genieten van de laatste dagen van onze vakantie.
2 uur voor vertrek uit het resort kwam Kahar onze spullen persoonlijk overhandigen.
Voor ons waren er geen extra kosten mee gemoeid.
Door dit voorval zijn wij er nog meer van overtuigd dat reizen met professionele organisaties voordelen biedt t.o.v. vakanties op eigen houtje.
Als ”ervaren” reizigers schamen wij er ons diep voor dat we zoveel consternatie hebben veroorzaakt.
Wij willen alle mensen die hebben meegewerkt met het bezorgen van onze bezittingen dan ook hartelijk bedanken.


Vera en Luuk

Rondreis Maleisië - Maak een groepsreis door het veelzijdige Maleisië

Maleisië is een bestemming die iedereen zal verrassen. Prachtige natuur, moderne steden en heerlijke stranden: het is allemaal aanwezig tijdens een rondreis in Maleisië. En wij zorgen ervoor dat u dit land optimaal zult ervaren tijdens de Maleisië rondreis. Daarbij overnachten we vrijwel altijd in comfortabele viersterrenhotels, zodat u heerlijk kunt uitrusten tijdens de reis. Comfort tijdens het avontuur in dit prachtige land. 

Bijzondere routes Maleisië rondreis

Er zijn verschillende routes mogelijk voor een groepsreis in Maleisië. Zo is er een reis waarbij u ook een bezoek brengt aan Borneo, een groen eiland met spectaculaire natuur en bijzondere diersoorten die alleen in deze regio te vinden zijn. Uniek is ook een bezoek aan Selingan Turtle Island, waar zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen. Of kies voor een complete rondreis in West-Maleisië met de fascinerende hoofdstad Kuala Lumpur op het programma, maar ook de prachtige Cameron Highlands, met een overnachting temidden van thee- en fruitplantages.

Op zoek naar de Orang Oetans

Een tip: tijdens een van de rondreizen in Maleisië brengt u een bezoek aan het orang-oetan reservaat van Samenggoh, waar verstoten orang-oetans worden opgevangen en begeleid om later zelfstandig terug de jungle in te kunnen. We bezoeken dit reservaat rond voedertijd, zodat er een grote kans is dat u deze indrukwekkende dieren van dichtbij kunt zien.

Het eiland Langkawi 

Als u gaat vliegen naar Maleisië, hoort een bezoek aan het prachtige en onbedorven tropische eiland Langkawi daar ook bij. Dit eiland heeft een uitbundige tropische begroeiing, parelwitte stranden en een glasheldere zee met koralen en tropische vissen. Wij hebben hier bovendien een heerlijk resort voor uitgezocht waar u extra kunt genieten. Een mooie aanvulling op de rondreis in Maleisië als u het ons vraagt. 

Ga met ons mee en ontdek Maleisië

Shoppen in de stad, op avontuur in de jungle en op zoek naar orang-oetans, het kan allemaal in Maleisië. Onze reisleiders zijn deskundig, spreken Nederland en laten heel graag alle mooie plekjes van dit land zien. Ga met ons mee op een rondreis door Maleisië en ontdek de veelzijdigheid met eigen ogen. Een individuele rondreis of een singlereis is ook mogelijk.

 

footer-vraaghetdefoxreisleider

Heeft u een praktische vraag over één van onze bestemmingen?

Vraag het de FOX reisleider
Terug naar boven