Single groepsreis Singapore - Maleisië - Borneo

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Kuala Lumpur

 • Countryside tour

  MYR 86-126 p.p.

  Deze excursie geeft u de gelegenheid om het echte leven van de Maleisische bevolking te zien. We bezoeken een kampung (klein dorp), het indrukwekkende tempelcomplex Batu Caves en de grootste tinfabriek Royal Selangor. Tevens bezoeken we een batik fabriek, waar u kunt zien hoe batik wordt gemaakt.
  MYR 126 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 90 p.p. bij 4-6 personen
  MYR  86 p.p. bij minimaal 7 personen

 • Culturele avondexcursie

  MYR 181-219 p.p.

  Deze avondexcursie laat u kennis maken met de diverse culturen en religies in Maleisië. Eerst op weg naar de Sri Mahamariamman Tempel, met de kenmerkende geur van jasmijn. Vervolgens naar het altijd drukke China Town, een grote bazaar met avondmarkt waar werkelijk van álles wordt verhandeld. Hierna naar het theater, waar een heerlijk uitgebreid buffet in een typische Malay-stijl voor u klaar staat. Tevens wordt een culturele show opgevoerd. Inclusief diner.
  MYR 219 p.p.bij 2-3 personen
  MYR 189 p.p.bij 4-6 personen
  MYR 181 p.p. bij minimaal 7 personen

 • KL Tower en Chinatown

  MYR 255-293 p.p.

  U wordt opgehaald bij het hotel en naar Chinatown gebracht, een wijk met een multicultureel karakter waar het met name ’s avonds gezellig druk wordt. Hier kunt u rondwandelen rondom Petaling Street, de bekende nightmarket, waar je spotgoedkoop kunt winkelen. U dineert vervolgens in een uitstekend restaurant, gespecialiseerd in de Maleise keuken. Daarna naar KL Tower, maar liefst 421 meter hoog. Vanaf het Observation Deck geniet u van een spectaculair uitzicht over de stad. Wilt u nog hoger? Dan betaalt u ter plaatse MYR 50 extra voor bezoek aan het Sky Deck (afhankelijk van weersomstandigheden).
  MYR 293 bij 2-3 personen
  MYR 274 bij 4-6 personen
  MYR 255 bij minimaal 7 personen

 • Malakka

  MYR 239-319 p.p.

  In ongeveer 2,5 uur rijden we naar de historische stad Malakka, die we te voet zullen verkennen. We bezoeken de Cheng Hoon Teng Tempel en de Kampung Kling moskee. We wandelen langs de diverse antiekwinkeltjes naar de rivier. We bezoeken het bekende 'Stadhuys' met daarnaast de Christ Church. Via de trappen van het Stadhuys lopen we de heuvel op (St Pauls’s Hill) waar zich tal van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad hebben afgespeeld. Op de terugweg naar Kuala Lumpur maken we nog een stop bij een typisch traditioneel Malakka huis. Inclusief lunch.
  MYR 319 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 274 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 239 p.p. bij minimaal 7 personen

 • Vuurvliegjes

  MYR 200-308 p.p.

  We brengen een bezoek aan Kampung Kuatan, bekend om zijn vuurvliegjes, "klip-klip" in het Maleis. Langs de oever van de rivier zorgen ze met hun twinkelende licht voor een fantastisch schouwspel. Zo geven deze insecten bij duizenden een prachtige lichtshow.
  Andere plaatsen die we aandoen tijdens deze excursie zijn het historische Buket Melawati, het natuurpark en een lokaal 'seafood' restaurant waar we heerlijk dineren met diverse visgerechten (diner is inclusief).
  MYR 308 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 223 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 200 p.p. bij minimaal 7 personen.

 • Fietstocht KL by night

  MYR 200,- p.p.

  Maak kennis met het échte Kuala Lumpur tijdens deze fascinerende fietstocht, georganiseerd door een professionele organisatie met Nederlandse eigenaars. Je ontdekt bekend én onbekend Kuala Lumpur per fiets. We zien de bekende hoogtepunten van een andere kant én ontdekken het authentieke Kuala Lumpur in de kampungs en op de lokale markten.

  Inclusief: traditioneel diner, 2 flesjes water, Engelssprekende gids

Optionele excursies in Kuching

 • Kuching City Tour

  MYR 80 p.p.

  Deze citytour is een perfecte kennismaking met de stad Kuching, Sarawak's historische hoofdstad. We brengen o.a. een bezoek aan Chinatown, Cat Statue, de kleurrijke Chinese tempel Tua Pek Kong, het Civic Centre uitzichtpunt, het wereldberoemde Sarawak Museum en de stadsmoskee. Tevens verkennen we te voet het oude Kuching, met haar kleine straatjes en vele kruideniers- en textielwinkeltjes.

  LET OP! Het Sarawak Museum is tot nader order gesloten in verband met renovatie. Er zal een alternatief worden geboden.

 • Santubong Wildlife Cruise

  MYR 185 p.p.

  De tour begint bij de Sarawak Boat Club, vanwaar we naar de monding van de Santubong rivier varen. Op deze plek worden vaak dolfijnen gespot! Vervolgens gaan we op zoek naar de probiscus apen, die vaak in kleine groepjes in bomen aan de waterkant zitten. En tijdens onze tocht komen we misschien ook nog wel krokodillen tegen.

Optionele excursies in Penang

 • Garden Tour

  MYR 179 - 227 p.p.

  We bezoeken eerst de Spice Garden, een schitterende tuin in de jungle. U ziet hier meer dan 500 verschillende planten en kruiden. De tuin is een speelplaats voor insecten en vlinders, een waar paradijs! Een gids geeft u uitleg over de verschillende planten en kruiden. Vanuit de Spice Garden rijden we verder naar de Fruitfarm, waar u uitleg krijgt over de verschillen fruitsoorten die in Maleisië groeien. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om te proeven!
  MYR 227 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 212 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 179 p.p. bij minimaal 7 personen

 • Cultureel Penang

  MYR 111 - 127 p.p.

  Halve dagexcursie. U bezoekt onder andere Weld Quay en Fort Cornwallis, het punt waar de Britten in de achttiende eeuw aan wal kwamen. Ook bezoeken we Khoo Kong Si met haar houtsnijwerken en Chinese architectuur. Eén van de hoogtepunten van deze excursie is de Street of Harmony. In deze straat staan een kerk, een moskee, een boeddistische tempel en een hindu tempel harmonieus dicht bijeen. De bevolking heeft respect voor elkaars geloof en leven in goede harmonie met elkaar. Tenslotte rondleiding door het museum van Penang met een groot assortiment aan oude accessoires en riksja's.
  MYR 127 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 113 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 111 p.p. bij minimaal 7 personen

 • Georgetown per trishaw

  MYR 109 - 172 p.p.

  Tijdens deze excursie die circa 3 uur duurt, ziet u wat er in Georgetown veranderd is in de loop der eeuwen comfortabel en lekker in de buitenlucht per trishaw (fietstaxi)! Eerst bezoekt u de ‘clans’ van Penang; Chinese families die leven in complete dorpen gebouwd op palen. Daarna bezoekt u de rijk gedecoreerde Khoo Kongsi tempel, Fort Cornwallis, de wijk Little India met de Mahamariamman tempel en de zogenoemde ‘Street of Harmony’, waar een kerk, een moskee, een boeddhistische tempel en een hindu tempel harmonieus bij elkaar liggen.
  Minimaal 2 personen.
  MYR 172 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 146 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 109 p.p. bij minimaal 7 personen

 • Penang heuvel en tempel tour

  MYR 142 - 184 p.p.

  Tijdens deze excursie gaan we met een treintje de 830 meter hoge Penang Hill op. Hier vandaan heeft u een spectaculair uitzicht over het eiland. Vervolgens bezoeken we de grootste tempel van Maleisië, de Kek Lok Si tempel. De pagode is zeven etages hoog en heeft Thaise, Chineze en Birmese invloeden. De Kek Lok Si tempel is tevens de grootste Boeddhistische tempel van Penang, vanwaar u met een kabelbaan rit naar het ‘Goddess of Mercy’ beeld reist. Deze excursie is inclusief vervoer, gids en entreegelden.
  MYR 184 p.p. bij 2-3 personen
  MYR 156 p.p. bij 4-6 personen
  MYR 142 p.p. bij minimaal 7 personen
  Van 7 t/m 12 januari 2019 is er jaarlijks onderhoud aan de trein naar de Penang Hill. Deze rijdt in deze periode niet.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).