Regio's & Plaatsen in Marokko

Regio's & Plaatsen Marokko

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Marokko? Lees hier meer over onder andere Agadir, Casablanca, Chefchaouen, Essaouira, Fez, Marrakech, Rabat en Tinghir en ontdek ze tijdens een rondreis in Marokko.

Afourer


Casablanca

De vondst van een Romeins galeischip voor de kust van Casablanca bewijst dat de Romeinen rond 15 voor Christus deze stad al aandeden. In de 7de eeuw na Christus vestigden Berbers zich op vruchtbare vlakte en stichtten er een eigen koninkrijk. Zij kozen Anfa (heuvel) als hun hoofdstad. Nadat de stad in 1068 werd verwoest, werd ze in de 14de eeuw weer opgebouwd. Er werd een Medressa (koranschool) gebouwd en mede hierdoor begon de Islamitisering van Marokko.

Alles over Casablanca

Chefchaouen

In het noordoosten van Marokko ligt de stad Chefchaouen. De naam Chefchaouen betekent “horens” in het Berbers, en is afgeleid van twee hoge bergtoppen, die de stad lijken te beschermen. De stad is gelegen in het rifgebergte en is daarom ideaal voor een trektocht in de omgeving. Deze goedbewaarde stad is de ideale plaats om een stukje onbekend Marokko te ontdekken.

Alles over Chefchaouen

Essaouira

Essaouira is een stad gelegen aan de Atlantische Oceaan. De stad bestaat uit een smeltkroes van volkeren, culturen en religies en de gastvrijheid is fascinerend! Er waait door de stad een verfrissende zeewind en is mede hierom een paradijs voor windsurfers en andere watersporters.

Alles over Essaouira

Fes

Fez, één van de markantste steden van Marokko en tevens de oudste koningsstad van Marokko. Ze is niet alleen een bekend productiecentrum voor de kunstnijverheid, maar ook de religieuze, intellectuele en artistieke hoofdstad van het land. Deze stad wordt ook wel 'het Athene van Afrika' genoemd.

Alles over Fes

Marrakech

Marrakech is de vroegere hoofdstad van Marokko en het land heeft haar naam aan deze stad te danken. Na diverse heersers, die de stad heeft gekend, met onder andere Yacoub el- Mansour, was het Mohammed III die in 1750 opdracht gaf alle heiligdommen, moskeeën, poorten, kasbah's en medressen, die waren verwoest te restaureren. Marrakech bleef 25 jaar lang de Alaouïten hoofdstad van Marokko.

Alles over Marrakech

Meknes

Meknès was vroeger een koningsstad en heeft ontzettend veel paleizen. De stad wordt ook wel 'het Versailles van Marokko' genoemd. Deze stad is prachtig gelegen op een heuvel aan de wadi (rivierbedding) Bou Fekrane in de vruchtbare vlakte van de Saïs. Het was de hoofdstad van Moulay Ismaïl, een tijdgenoot van Lodewijk XIV.

Alles over Meknes

Merzouga

Op ongeveer vijftig kilometer van Erfoud, ligt het kleine dorpje Merzouga aan de voet van de beroemde zandduinen van Erg Chebbi. Je vindt hier een magisch Sahara landschap, waarbij de duinen fascinerend van kleur veranderen.

Alles over Merzouga

Ouarzazate

Nabij de hoge Atlas ligt Ouarzazate, midden in een dorre hoogvlakte. De stad is echter zeer gunstig gelegen op de kruising van de wegen naar de dalen van de Draa, de Dades en de Sous. De stad is het regionale hart voor de handel, beroemd om zijn aardewerk en tapijten.

Alles over Ouarzazate

Rabat

Langs de kustlijn van de Atlantische Oceaan ligt Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat ligt op de zuidoever van de Oued Bou Regreg. In de stad staan belangrijke paleizen van de koning, veel regeringsgebouwen en de meeste ambassades.

Alles over Rabat