Plaatsen in Marokko

Plaatsen Marokko

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Marokko? Lees hier meer over onder andere Agadir, Casablanca, Chefchaouen, Essaouira, Fez, Marrakech, Rabat en Tinghir.

Agadir

Agadir is de belangrijkste badplaats van Marokko. Met tien kilometer lang heerlijk fijn zandstrand is het een perfecte plaats om bij te komen van uw reis. Er zijn diverse restaurantjes en winkeltjes voor als u even geen zin heeft om aan het strand te liggen. En wilt u actief bezig zijn, in Agadir ligt één van de mooiste golfbanen van Marokko!

Casablanca

De vondst van een Romeins galeischip voor de kust van Casablanca bewijst dat de Romeinen rond 15 voor Christus deze stad al aandeden. In de 7de eeuw na Christus vestigden Berbers zich op vruchtbare vlakte en stichtten er een eigen koninkrijk. Zij kozen Anfa (heuvel) als hun hoofdstad. Nadat de stad in 1068 werd verwoest, werd ze in de 14de eeuw weer opgebouwd. Er werd een Medressa (koranschool) gebouwd en mede hierdoor begon de Islamitisering van Marokko.

Chefchaouen

In het noordoosten van Marokko ligt de stad Chefchaouen. De naam Chefchaouen betekent “horens” in het Berbers, en is afgeleid van twee hoge bergtoppen, die de stad lijken te beschermen. De stad is gelegen in het rifgebergte en is daarom ideaal voor een trektocht in de omgeving. Deze goedbewaarde stad is de ideale plaats om een stukje onbekend Marokko te ontdekken.

Erfoud

Erfoud is één van de belangrijkste oases van Marokko. De Tinghir Oase staat bekend om de schitterende Todra kloof met rotsen, die tot wel 250 meter hoog reiken. Het grote palmbos, dat zich in de kloof uitstrekt, wordt ook wel Tafilalet of het "Mesopotamië van de Maghreb" genoemd. Er staan hier meer dan een miljoen palmbomen. De dadel is het symbool van de Tafilalet en elk jaar wordt in oktober een groot dadelfeest gehouden.

Essaouira

Essaouira is een stad gelegen aan de Atlantische Oceaan. De stad bestaat uit een smeltkroes van volkeren, culturen en religies en de gastvrijheid is fascinerend! Er waait door de stad een verfrissende zeewind en is mede hierom een paradijs voor windsurfers en andere watersporters.

Fes

Fez, één van de markantste steden van Marokko en tevens de oudste koningsstad van Marokko. Ze is niet alleen een bekend productiecentrum voor de kunstnijverheid, maar ook de religieuze, intellectuele en artistieke hoofdstad van het land. Deze stad wordt ook wel 'het Athene van Afrika' genoemd.

Marrakech

Marrakech is de vroegere hoofdstad van Marokko en het land heeft haar naam aan deze stad te danken. Na diverse heersers, die de stad heeft gekend, met onder andere Yacoub el- Mansour, was het Mohammed III die in 1750 opdracht gaf alle heiligdommen, moskeeën, poorten, kasbah's en medressen, die waren verwoest te restaureren. Marrakech bleef 25 jaar lang de Alaouïten hoofdstad van Marokko.

Meknes

Meknès was vroeger een koningsstad en heeft ontzettend veel paleizen. De stad wordt ook wel 'het Versailles van Marokko' genoemd. Deze stad is prachtig gelegen op een heuvel aan de wadi (rivierbedding) Bou Fekrane in de vruchtbare vlakte van de Saïs. Het was de hoofdstad van Moulay Ismaïl, een tijdgenoot van Lodewijk XIV.

Merzouga

Op ongeveer vijftig kilometer van Erfoud, ligt het kleine dorpje Merzouga aan de voet van de beroemde zandduinen van Erg Chebbi. U vind hier een magisch Sahara landschap, waarbij de duinen fascinerend van kleur veranderen.

Ouarzazate

Nabij de hoge Atlas ligt Ouarzazate, midden in een dorre hoogvlakte. De stad is echter zeer gunstig gelegen op de kruising van de wegen naar de dalen van de Draa, de Dades en de Sous. De stad is het regionale hart voor de handel, beroemd om zijn aardewerk en tapijten.

Rabat

Langs de kustlijn van de Atlantische Oceaan ligt Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat ligt op de zuidoever van de Oued Bou Regreg. In de stad staan belangrijke paleizen van de koning, veel regeringsgebouwen en de meeste ambassades.

Tinghir

Het dorp Tinghir ligt op 1350 meter hoogte, vlakbij de indrukwekkende Todra kloof. Een bezoek aan de 250 meter hoge rotsen van de Todra kloof is absoluut de moeite waard.

Zagora

Dit woestijnstadje is 'de poort van de woestijn', en wordt daarom ook wel de warmste plaats van Marokko genoemd. Aan het eind van de invalsweg van deze stad staat een bordje: 'Timboektoe... 52 dagen'... dit is echter wel per dromedaris! Een mooi fotomoment.
Terug naar boven