Grand Baie

Grand Baie is het meest op toeristen ingestelde gedeelte van Mauritius. Vroeger was hier een klein vissersdorpje, nu is het een gezellige baai waar veel te doen is. Echt mondain is het echter niet. Grand Baie heeft talloze restaurants (indiaas, chinees, creools, frans), alles voor shopping (van kraampjes tot elegante winkels) en bars en café's die tot laat in de avond geopend zijn.

In Grand Baie vindt men een postkantoor aan de weg naar Port Louis. De Mauritius Commercial Bank ligt centraal in Grand Baie en is ook op zondag enkele uren open. De drie beste supermarkten van het eiland vindt u ook in Grand Baie. Hier kunt u in principe alles krijgen wat u nodig heeft, inclusief de heerlijke rum die op het eiland gemaakt wordt. De Grand Baie Store is de beste van de twee. Deze ligt vlakbij de bank. Vlakbij hotel La Mauricia ligt de Super 2000. Verder zijn er twee eilandjes vlakbij Grand Baie waar naar toe dagtochten worden georganiseerd. Met name het eilandje Ile Plate is zeer in trek vanwege de vuurtoren en de uitstekende snorkelmogelijkheden.

Vanuit Grand Baie kunnen ook tochten met een jacht worden gemaakt. Een jacht kan gehuurd worden met of zonder bemanning.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen