16-daagse familie groepsreis Playa's en Piramides van Mexico

Je krijgt van ons:
  • Alle hoogtepunten van het Maya-rijk op het schiereiland Yucatán
  • Vele momenten aan en op het water, zowel strand als diverse meren
  • Boottocht op het Meer van Terminos om dolfijnen te spotten
  • Ook kennismaking met nog onbekende Mexicaanse plekjes!
  • Diverse Caribische stranden

Ontdek alle facetten van het mooie schiereiland Yucatán!

Mexico is misschien wel het meest bekend van oude beschavingen als het Maya-rijk.

In het meest oostelijke deel van Mexico, op het schiereiland Yucatan, vind je veel overblijfselen zoals stenen tempels, piramides en paleizen die zij bouwden.

Natuurlijk liet 300 jaar Spaanse overheersing ook tal van sporen na zoals haciënda’s en kathedralen. Naast om deze culturele schatten is dit deel van Mexico vooral populair om de lange, poederwitte Caribische stranden met wuivende tropische palmen en een onderwaterwereld vol schitterend gekleurde scholen tropische vissen en koralen.

De Maya-cultuur, koloniale steden en Caribische stranden zijn de drie basis-ingrediënten voor deze heerlijke familierondreis die ons grotendeels door Yucatan leidt en waarbij we volop vrije tijd hebben en heel veel zwemplezier beleven.

Na aankomst nemen we je mee naar het gezellige strandplaatsje Playa del Carmen. We bezoeken de indrukwekkende Maya-ruïnes van Chichén Itzá, één van de nieuwe zeven wereldwonderen.

Naast de minder bekende overblijfselen van Ek Balam en Balamkú bezoeken we ook Uxmal, één van de belangrijkste Maya-steden.

De Spaanse grandeur van weleer is nog goed tastbaar in kleurrijke koloniale steden als Valladolid, Mérida en de voormalige piratenstad Campeche.

Dan duiken we het tropische regenwoud in en kijken onze ogen uit in de door de jungle opgeslokte - ooit zo machtige - Maya-stad Palenque.

Natuurlijk wisselen we onze bezoekjes aan al deze bezienswaardigheden af met heerlijke wateruitstapjes. Zo gaan we flamingo’s spotten in Celestún aan de Golf van Mexico, maken een boottocht om dolfijnen te zien bij Isla Aguada, nemen een plons bij de watervallen van Roberto Barrio en verblijven een nachtje aan het prachtige meer van Bacalar. En dan vergeten we nog bijna de zwempartijtjes in de verfrissende ondergrondse cenotes te noemen.

En wat dacht je van het heerlijke Mexicaanse eten en de talloze (lokale) specialiteiten die ons te wachten staan? Trakteer de kids op een heerlijk ijsje terwijl je zelf nipt aan een tequila of margarita!
Ook bezoeken we een Mexicaanse familie, die ons leert hoe je van cactusvezels de bekende Panama-hoed maakt.

Als klap op de vuurpijl sluiten we onze reis af op het ontspannen vakantieparadijsje Isla Holbox aan de turquoise-blauwe warme Caribische Zee voor een paar dagen zon, zee en strand.

Comfortabele, centraal gelegen hotels
We verblijven in goede middenklasse hotels, veelal geselecteerd vanwege hun locatie. Zo kun je in diverse steden en dorpjes 's avonds zelf ook nog even op pad gaan. Neem Haciënda del Caribe in Playa del Carmen, dit hotel ligt één straat verwijderd van het Caribische strand! Tijdens de gehele reis is het ontbijt inbegrepen.

Onze reisspecialisten staan voor je klaar
Vanaf aankomst in Mexico tot het strandverblijf op het eiland Isla Holbox word je begeleid door deskundige en gediplomeerde reisleiding, die je uiteraard voorziet van gedetailleerde tekst en uitleg over het land en volk. Ook is het mogelijk om het verblijf op Isla Holbox te verlengen!

 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 25 deelnemers
Minimum leeftijd: 8 jaar