Groepsrondreis Mexico - Guatemala - Belize - Honduras (t/m 2017)

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Antigua

 • Pacaya Vulkaan

  USD 25 p.p.

  In de vroege ochtend u de mogelijkheid om een mooie klim te maken op de actieve Pacaya Vulkaan. De vulkaan ligt op ongeveer anderhalf rijden vanuit Antigua en is redelijk gemakkelijk te beklimmen. Op heldere dagen kunt u de andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango in de verte zien liggen. Door een recente uitbarsting kunnen we niet meer helemaal bij de top komen, maar wanneer u daar in de buurt bent ruikt u het sulfer en voelt u de warmte. De excursie duurt in totaal ca. 6 uur. De hike zelf bestaat uit ongeveer 3 uur.Entreegeld à USD 6,- p.p. voor het Nationaal Park is niet inclusief, en dient ter plekke betaald te worden.

  Minimaal 6 personen.

Optionele excursies in Panajachel

 • Bootexcursie over het Atitlan meer

  USD 20 p.p.

  Met een motorbootje varen we over het meer van Atitlan, ook wel het mooiste meer van Midden-Amerika genoemd. Het meer wordt omringd door drie indrukwekkende vulkanen. We maken een stop bij één van de 12 indianendorpjes, die rondom het meer liggen. In deze dorpjes loopt de lokale bevolking over het algemeen nog in de traditionele kledij, waar Guatemala zo beroemd om is. Het meest indrukwekkende dorpje is Santiago Atitlan, beroemd en berucht vanwege de lokale godheid Maximon. Deze god wordt geëerd met sigaretten en/of drank.

  Minimaal 6 personen

Optionele excursies in Playa del Carmen

 • Noche Maya

  USD 83 p.p.

  Tijdens deze zeer originele avondexcursie naar een kleine Maya gemeenschap komen verschillende aspecten van de hedendaagse Maya cultuur aan bod. De hoofdactiviteit bestaat echter uit een spiritueel Temazcal ritueel onder leiding van een echte sjamaan. Een zeer bijzondere ervaring, waarbij u gegarandeerd geestelijk en fysiek zult ontspannen.
  In de vooravond wordt u bij uw hotel opgehaald, waarna u vervolgens in 45 minuten naar de prachtig met fakkels verlichte gemeenschap rijdt. Terwijl het altaar, waar het ritueel begint wordt voorbereid, verkent u het dorpje. U krijgt uitleg over de manier van leven van de Maya´s en mag proberen geluid te krijgen uit een grote schelp. Na een persoonlijke reiniging met copal verblijft u gedurende een half uur in de Temazcal. De sjamaan begeleidt u bij de verschillende fases van dit ritueel. Na afloop kunt u heerlijk afkoelen, onder de maan en sterren, in een heldere cenote. Eenmaal aangekleed staat er een maaltijd voor u klaar, gebaseerd op traditionele producten. Rond 23.30 bent u weer terug in Playa del Carmen.
  Inclusief vervoer, Engelstalige gids, Temazcalritueel, maaltijd en drankje. Gegarandeerd vertrek op woensdag en zaterdag, andere dagen min. 6 personen. Join-in tour. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

 • Snorkeltour schildpadden & cenote

  USD 85 p.p.

  Deze tour combineert dé twee attracties van Yucatán; het beeldschone koraalrif, en de mysterieuze cenotes. U wordt ´s morgens vroeg opgehaald vanaf uw hotel, en rijdt in vervolgens ca. een uurtje naar de kuststrook tussen Akumal en Tulum. Dit gebied is één van de beste en meest toegankelijke snorkellocaties aan de Riviera Maya, het rif ligt op zeer korte afstand van het strand. Daarnaast is deze kust bekend vanwege de grote populatie (beschermde) zeeschildpadden. De kans zit er dik in dat u vergezeld wordt door deze fantastische beesten, terwijl u al snorkelend de onderwaterflora en -fauna bewondert. Daarna gaat u per bus landinwaarts, waar er gesnorkeld wordt in een nabijgelegen cenote. Het water is er kraakhelder en de Yucateekse geologie laat zich in al haar pracht zien. Zeker het tochtje door een smalle tunnel met indrukwekkende stalagtieten is een unieke ervaring.

  De excursie duurt in totaal ca. 6 uur en is inclusief transport (retour), professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. Collectieve, dagelijkse tour. Weersafhankelijk. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

 • Snorkeltour

  USD 40 p.p.

  Deze excursie is ideaal voor degenen die op een efficiënte manier willen kennismaken met de wondere onderwaterwereld van de Caraïbische zee. U vertrekt met een bootje vanaf het strand van Playa del Carmen, en vaart naar het nabij gelegen Mayarif. Hier krijgt u ruim de tijd om al snorkelend te genieten van al het moois dat dit koraalrif biedt. Naderhand wordt u weer op het strand van Playa del Carmen afgezet. Totale duur excursie ca. 2 uur. Inclusief professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. U dient op eigen gelegenheid naar het strand te komen.Weersafhankelijk. Min. 3 personen.

Optionele excursies in Rio Dulce

 • Boottocht naar Livingston

  USD 25 p.p.

  Onder begeleiding van uw reisleider en de bootsman vaart u over de brede rivier naar Livingston. U zult verbluft staan van de prachtige natuur. Onderweg zien we onder andere pelikanen, aalscholvers, leguanen en kleine indianen gemeenschapen met woningen op palen. De snelle bootreis eindigt in het aan de kust gelegen plaatsje Livingston, dat alleen per boot bereikbaar is en voornamelijk bewoond wordt door Garifuna´s. Het dorpje is gesticht door voormalige Afrikaanse slaven, vandaar dat er een heel bijzonder Creoolse sfeer hangt.

  Minimaal 6 personen

Optionele excursies in San Cristobal de las Casas

 • Excursie Canón del Sumidero

  USD 40 p.p.

  Bij het plaatsje Chiapa de Corzo ligt één van de mooiste kloven van Mexico, de Sumidero Canyon. De loodrechte rotswanden rijzen meer dan 1000 meter omhoog vanuit de rivier waar we doorheen varen. Onderweg zoeken we naar krokodillen, watervogels, gieren en met wat geluk ook apen. Deze spectaculaire boottocht (met speedboot) duurt ongeveer anderhalf uur. Excursie is inclusief transfers van en naar San Cristóbal de las Casas. Minimaal 8 personen.

  Bij de groepsreis Mexico: Op zoek naar Maya's en Azteken komt u tijdens de rondreis langs de Sumidero Canyon. Indien u bij deze reizen deze excursie wilt boeken, betaalt u geen transferkosten en bedraagt de prijs van deze excursie circa USD 21 per persoon.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven