17-daagse groepsrondreis Mexico: Op zoek naar Maya's en Azteken

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Je logeert tijdens je rondreis in goede toeristenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche of bad en toilet, telefoon en meestal airconditioning (in de hoger gelegen gebieden is dat vaak niet nodig).

  Verder controleren wij de accommodatie twee keer per jaar op service en kwaliteit!

 • Beste reistijd

  De oostkust van Mexico heeft een subtropisch klimaat met temperaturen van 25 tot 30 graden. In Yucatán, in het noordoosten is het iets warmer. Hier komt de temperatuur elke dag boven de 30 graden uit.

  In het midden van het land is het minder warm, dit komt door de hoogte van het gebied. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn vrij groot. Als je naar een echt hooggelegen gebied gaat, is het aan te raden een jas mee te nemen. Het regenseizoen is van juni tot en met september. Er vallen dan korte, hevige buien aan het einde van de middag wat een verfrissende werking heeft.

  Oktober tot en met april, tevens het droge seizoen, wordt gezien als de beste reistijd voor Mexico. In deze tijd heb je minder last van hitte en regen.

 • Elektriciteit

  In Mexico is een voltage van 110 volt. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar hier is wel een “wereldstekker” met twee platte polen voor nodig, zoals ook in de USA wordt gebruikt.
  Als je geen schakelaar op je elektrische apparatuur hebt om het voltage te kunnen veranderen, dan heb je een adapter nodig.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  De Mexicaanse keuken is lekker en zeer gevarieerd. Je treft bekende gerechten zoals Taco's, Burrito's en Enchilada's, maar ook minder bekende als Mole, een saus die gemaakt is van chocolade, chili, tomaten, pinda’s, amandelen, uien en knoflook. Een andere saus is guacamole, een mengel van avocado’s, rode peper, uien en tomaten. Vaak wordt deze geserveerd met kip, varkensvlees, bruine bonen en tortilla’s.

  Hoewel het gebruikelijk is in een restaurant te eten zijn er ook fastfoodrestaurants te vinden. In de meeste hotels en grote steden heb je een keuze uit internationale gerechten, lokale gerechten en veel vers fruit. Als je in Mexico bent, moet je beslist een glaasje tequila drinken. Deze wordt gedronken met een schijfje citroen en wat zout. Geïmporteerde sterke dranken zijn erg duur. Het beste kun je gin, rum of tequila drinken. Mexicaans bier, XX, Sol of Corona, heeft een goede reputatie. De koffielikeur, Kahlua, is wereldberoemd.

  Inmiddels is Guatemala zelfs wat duurder dan Mexico.

  Indicatie van prijzen voor maaltijden:

  Ontbijt Mexico: tussen de 5 en 8 Euro  
  Ontbijt Guatemala: tussen de 6 en 9 Euro

  Lunch Mexico: tussen de 7 en 12 Euro
  Lunch Guatemala: tussen de 10 en 15 Euro

  Diner Mexico: tussen de 9 en 14 Euro 
  Diner Guatemala: tussen de 11 en 16 Euro

  Koffie Mexico: tussen de 1 en 3 Euro 
  Koffie Guatemala: tussen de 1,5 en 4 Euro

  Biertje Mexico: tussen de 1,5 en 3 Euro 
  Biertje Guatemala: tussen de 3 en 4,5 Euro

  Biertje Mexico: tussen de 1,5 en 3 Euro 
  Biertje Guatemala: tussen de 3 en 4,5 Euro

  Glas wijn Mexico: tussen de 2,5 en 5 Euro 
  Glas wijn Guatemala: tussen de 3,5 en 6 Euro

  Over het algemeen zijn de prijzen aan de kustplaatsen zo'n 30% hoger dan in het binnenland.

 • Fooien

  In Mexico is het zeer gebruikelijk dat er voor diensten en service een tip wordt gegeven. In Nederland is het bedieningsgeld vaak bij de prijs inbegrepen, maar in het buitenland zijn mensen vaak geheel afhankelijk van tips en fooien. Het gaat altijd om kleine bedragen en ons advies is: wees gul. Ze zijn er heel blij mee.

  In restaurants wordt over het algemeen een fooi van 15% van de rekening gegeven. Kamermeisjes in hotels, waar je langer verblijft, verwachten meestal 1 US dollar per dag. Bij de aanvang van je rondreis zal de reisleider voorstellen een gezamenlijke fooienpot te maken voor uitgaven onderweg. Het juiste bedrag per reis vind je bij de desbetreffende reis onder 'Prijzen & inbegrepen' onder tabblad 'Niet inbegrepen'. De reisleider houdt tijdens de reis een uitgavenoverzicht bij, dat je te allen tijde kunt inzien.

  Het geven van een fooi aan de FOX- reisleiding na afloop, wordt uiteraard door jezelf bepaald en is volledig vrijwillig.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen voor je camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol.

  Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

  Fotograferen is op de meeste plaatsen geen probleem. In de zuidelijke staat Chiapas, in- en rondom San Cristobal, dien je voorzichtiger te zijn. De Indiaanse bevolking is zeer terughoudend en wil liever niet gefotografeerd worden. Toestemming vragen is in dit geval de beste oplossing.

 • Geld en Valuta

  De Mexicaanse munteenheid is de Mexicaanse peso. Er zijn bankbiljetten van 500, 200, 100, 50 en 20 Pesos. De munten zijn er in 10, 5, 2 en 1 Peso, en in 50, 20, 10 en 5 Centavos. Je kunt contant geld (Euro's of Amerikaanse Dollars) makkelijk en snel inwisselen bij de vele Casa de Cambio's, de wisselkantoortjes. Bij banken kan ook, maar de wachttijden zijn soms lang en bij hotels betaal je vaak een hogere commissie.

  In de meeste steden in Mexico kun je pinnen, bijna alle bankpassen worden geaccepteerd. Let er overigens wel op dat je pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kun je je pinpas niet gebruiken. Wat betreft creditcards worden Visa en Mastercard geacepteerd. Het is ten zeerste aan te raden om cash dollars mee te nemen in kleine coupures. 

  Indien je onderweg gebruik maakt van je creditcard/pinpas is het van het grootste belang dat je je pas/kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van je kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met je creditcard of pinpas. Let er daarom op dat niemand je pincode kan zien als je betaalt of geld opneemt met je pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcardmaatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kun je veel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om vreemde valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Mexican Tourist Office:
  60-61 Trafalgar Square
  Londen WC2N 5DS
  Engeland
  Tel: 0044.207.8393177
  Fax: 0044.207.9309202

  Mexicaanse Ambassade
  Nassauplein 28
  2585 EC Den Haag
  Tel: 070 360 2900
  E-mail: embamex@embamex.nl

  Nederlandse Ambassade in Mexico:
  Av. Vasco de Quiroga 3000
  Edificio Calakmul, piso 7
  Colonia Santa Fe
  01210 Mexico D.F.
  Tel: 0052 555 2589921
  Fax: 0052 555 2588138

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook voor je creditcard, niet!

 • Paspoort en Visum (deel 2)

  VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING (ESTA)
  Je bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Indien je naar Mexico reist via de Verenigde Staten, dien je deze toestemming dus aan te vragen. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via FOX gerealiseerd worden. Je loopt het risico op een hoge boete wanneer je je niet van te voren registreert.

  Voor een online aanvraag kun je naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. De Amerikaanse overheid brengt hiervoor 14 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag.  Bij het invullen van je gegevens dien je erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in je paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check in van je vlucht. BELANGRIJK: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor je reistoestemming.

  Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dien je een spoedvisum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie dien je mee te nemen op reis daar je deze nodig hebt bij aankomst in de VS.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop je paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen zie: https://esta.cbp.dhs.gov/.

  De Europese Unie en de VS hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de VS vliegen. De autoriteiten van de VS gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

 • Reisbegeleiding

  Tijdens je rondreis word je begeleid door een Nederlandse reisleider, die vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijg je veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. Naast deze Nederlandstalige reisleiding, maken we in de natuurparken soms gebruik van lokale Spaans/Engelssprekende gidsen, om zoveel mogelijk informatie over het land, natuur en bevolking te krijgen. Als het nodig mocht zijn, zal de reisleid(st)er alle informatie vertalen.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Voor niet veel geld kun je hier zilverwerk, dekens, handgemaakte potten en keramiek kopen. De leukste winkelplaatsen zijn Mexico City, Guadalajara, Oaxaca, Merida, Campeche, Acapulco, Taxco en San Miguel de Allende.

  In Mexico City zijn de openingstijden op maandag tot zaterdag van 09.00- 20.00.
  In de rest van het land zijn de openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00- 14.00 en van 16.00- 20.00.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Mexico niet moeilijk. Je kunt, vanaf de publieke telefooncellen van Telmex, zonder problemen naar huis bellen. Hiervoor koop je, bij één van de vele kiosken op straat, een Tarjeta Ladatel. Let op met bellen vanuit de hotels, want dan kunnen de kosten hoog uitvallen. Als je naar huis belt, draai eerst 00, voor het landennummer (voor Nederland +31, België +32) en daarna het abonneenummer.

  Wil je een collect call gesprek aanvragen als je in Mexico bent, dan draai je het gratis nummer 090. Dit kan vanaf elke telefooncel. Je kunt gebruik maken van je mobiele telefoon. Raadpleeg voor vertrek wel je provider vanwege de kosten. Ook is er een 4G-netwerk.

  Internetcafés zijn inmiddels ook niet meer weg te denken. Je vindt ze overal en kunt voor weinig geld een e-mail naar huis sturen. Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens bieden ook Wi-Fi aan. De post doet er wat langer over. Een brief naar Europa is binnen 14 dagen op de plaats van bestemming.

 • Tijdsverschil

  Mexico heeft de volgende tijdverschillen: Mexico stad, San Cristobal, -6, Cancun: GMT - 5 Baja California Sur: GMT - 7 Guatemala: GMT - 8 Belize: GMT - 7 Gedurende de zomer worden de klokken een uur vooruit gezet.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van De Reisdokter:
  Aanbevolen vaccinaties: DTP, Hepatitis A en B. en het gebruik van goede muggenolie wordt aanbevolen. De rondreizen in de malariagebieden zijn zodanig van aard dat het risico op malaria erg klein is. Het gebruik van bedekkende kleding en smeren met DEET is zeer aan te bevelen in de avond en de nacht. Overdag gaat dit advies op als bescherming tegen de Dengue mug.

  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat het risico op een infectie met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika en de Cariben sterk is afgenomen. 
  Zie voor veel gestelde vragen over zwangerschap en Zika daarom de website van het RIVM. 

  Wil je met betrekking tot mogelijke andere risico factoren zoals Dengue informatie hebben, dan verwijzen wij je graag door naar de website https://www.anvr.nl/reisinformatie/bestemmingen.aspx.

  Met betrekking tot de muggen geldt in het algemeen: 
  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. 
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

  Op de pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op die pagina genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze instanties, dan raden wij je aan om een uitdraai van jouw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven. LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je  moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem jezelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht je toch te maken krijgen met deze bijverschijnselen van een verre reis, geef dat even door aan de reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Wij adviseren je gebruik te maken van de hotelkluisjes om waardevolle spullen zoals geld en paspoort op te bergen. Bij de receptie van het hotel kun je vaak gratis (soms tegen een kleine vergoeding) een kluisje huren. Verder dien je te allen tijde, maar vooral op vliegvelden, in de grote steden, op drukke pleinen en in busstations, op te letten voor zakkenrollers en alert te zijn voor berovingen in het algemeen.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  In Mexico is het openbaar vervoer goed geregeld en de taxi's zijn ook niet al te duur, maar je moet de ritprijs vooraf vastleggen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

  Je kunt bij vliegvelden, resorts en in de grote steden een auto huren. Wij willen je echter adviseren deze al van tevoren te reserveren, zodat deze bij aankomst in Mexico klaar staat. Bovendien is dat vaak goedkoper, dan ter plaatse huren. De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar en je hebt hier een internationaal rijbewijs voor nodig, dat bij de ANWB verkrijgbaar is. (Eigen rijbewijs en twee pasfoto’s  meenemen!).

  Het wegennetwerk is, buiten de nieuw aangelegde tolwegen, niet van een hoge kwaliteit.

 • Vlucht

  FOX biedt reizen naar Mexico aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen: KLM en United Airlines. De gemiddelde reisduur naar Cancun bedraagt circa 13 uur. De gemiddelde reisduur naar Mexico City bedraagt circa 14 uur.

  Reis je via de Verenigde Staten en wil je je bagage op slot doen? Gebruik dan een slot dat door de Amerikaanse overheid (Transportation Security Administration of TSA) eenvoudig herkend en geopend kan worden. Sloten die niet herkend worden mogen tijdens de controle door TSA in de VS opengebroken worden. Deze 'TSA luggage locks' zijn onder andere te koop op Schiphol Plaza.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Mexico hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker voor je te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 41,- per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten (inclusief ESTA) en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens je reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij dre reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 16 januari 2021 08:09 Tijdzone: Central Standard Time (Mexico)

Lees alles over