Groepsrondreis Mexico: Op zoek naar Maya's en Azteken

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Mexico City

 • Bezoek aan Antropologisch Museum, Xochimilco, Coyo

  USD 60 p.p.

  Deze complete dagexcursie biedt u de mogelijk om Mexico City nog beter te leren kennen. Allereest brengt u een bezoek aan het beroemde Antropologische Museum, waar u een indrukwekkende hoeveelheid kuntschatten uit het pre – Colombiaanse verleden van Mexico zult aantreffen. Daarna gaat de rit verder naar de drijvende tuinen van Xochimilco in het zuiden van Mexico City. Hier maakt een tocht op een kleurige “trajinera”, een mooie belevenis! De lunch (inclusief) wordt aan boord genuttigd. Hierna staat het Museum van Frida Kahlo op het programma (entree inclusief). Het kobalt blauwe huis, Casa Azul, is het geboortehuis van deze kunstenares en is gevestigd in de altijd gezellige wijk Coyoacán.

  Minimaal 4 personen.

Optionele excursies in Oaxaca

 • Bezoek aan Mitla en Tule

  USD 25 p.p.

  Deze excursie brengt u naar Mitla en Tule. Kenmerkend voor Mitla zijn de façades van de voormalige paleizen, ingelegd met prachtige mozaïeken. Tevens gaat u naar Tule alwaar de dikste boom van Mexico staat. Ook kunt u zien (en proeven!) hoe de beroemde drank mezcal gemaakt wordt in één van de vele stokerijtjes. De excursie duurt ongeveer vier uur.

  Minimaal vier personen.

Optionele excursies in Playa del Carmen

 • Snorkeltour

  USD 40 p.p.

  Deze excursie is ideaal voor degenen die op een efficiënte manier willen kennismaken met de wondere onderwaterwereld van de Caraïbische zee. U vertrekt met een bootje vanaf het strand van Playa del Carmen, en vaart naar het nabij gelegen Mayarif. Hier krijgt u ruim de tijd om al snorkelend te genieten van al het moois dat dit koraalrif biedt. Naderhand wordt u weer op het strand van Playa del Carmen afgezet. Totale duur excursie ca. 2 uur. Inclusief professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. U dient op eigen gelegenheid naar het strand te komen.Weersafhankelijk. Min. 3 personen.

 • Snorkeltour schildpadden & cenote

  USD 85 p.p.

  Deze tour combineert dé twee attracties van Yucatán; het beeldschone koraalrif, en de mysterieuze cenotes. U wordt ´s morgens vroeg opgehaald vanaf uw hotel, en rijdt in vervolgens ca. een uurtje naar de kuststrook tussen Akumal en Tulum. Dit gebied is één van de beste en meest toegankelijke snorkellocaties aan de Riviera Maya, het rif ligt op zeer korte afstand van het strand. Daarnaast is deze kust bekend vanwege de grote populatie (beschermde) zeeschildpadden. De kans zit er dik in dat u vergezeld wordt door deze fantastische beesten, terwijl u al snorkelend de onderwaterflora en -fauna bewondert. Daarna gaat u per bus landinwaarts, waar er gesnorkeld wordt in een nabijgelegen cenote. Het water is er kraakhelder en de Yucateekse geologie laat zich in al haar pracht zien. Zeker het tochtje door een smalle tunnel met indrukwekkende stalagtieten is een unieke ervaring.

  De excursie duurt in totaal ca. 6 uur en is inclusief transport (retour), professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. Collectieve, dagelijkse tour. Weersafhankelijk. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

 • Noche Maya

  USD 83 p.p.

  Tijdens deze zeer originele avondexcursie naar een kleine Maya gemeenschap komen verschillende aspecten van de hedendaagse Maya cultuur aan bod. De hoofdactiviteit bestaat echter uit een spiritueel Temazcal ritueel onder leiding van een echte sjamaan. Een zeer bijzondere ervaring, waarbij u gegarandeerd geestelijk en fysiek zult ontspannen.
  In de vooravond wordt u bij uw hotel opgehaald, waarna u vervolgens in 45 minuten naar de prachtig met fakkels verlichte gemeenschap rijdt. Terwijl het altaar, waar het ritueel begint wordt voorbereid, verkent u het dorpje. U krijgt uitleg over de manier van leven van de Maya´s en mag proberen geluid te krijgen uit een grote schelp. Na een persoonlijke reiniging met copal verblijft u gedurende een half uur in de Temazcal. De sjamaan begeleidt u bij de verschillende fases van dit ritueel. Na afloop kunt u heerlijk afkoelen, onder de maan en sterren, in een heldere cenote. Eenmaal aangekleed staat er een maaltijd voor u klaar, gebaseerd op traditionele producten. Rond 23.30 bent u weer terug in Playa del Carmen.
  Inclusief vervoer, Engelstalige gids, Temazcalritueel, maaltijd en drankje. Gegarandeerd vertrek op woensdag en zaterdag, andere dagen min. 6 personen. Join-in tour. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

Optionele excursies in San Cristobal de las Casas

 • Excursie Canón del Sumidero

  USD 40 p.p.

  Bij het plaatsje Chiapa de Corzo ligt één van de mooiste kloven van Mexico, de Sumidero Canyon. De loodrechte rotswanden rijzen meer dan 1000 meter omhoog vanuit de rivier waar we doorheen varen. Onderweg zoeken we naar krokodillen, watervogels, gieren en met wat geluk ook apen. Deze spectaculaire boottocht (met speedboot) duurt ongeveer anderhalf uur. Excursie is inclusief transfers van en naar San Cristóbal de las Casas. Minimaal 8 personen.

  Bij de groepsreis Mexico: Op zoek naar Maya's en Azteken komt u tijdens de rondreis langs de Sumidero Canyon. Indien u bij deze reizen deze excursie wilt boeken, betaalt u geen transferkosten en bedraagt de prijs van deze excursie circa USD 21 per persoon.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven