Regio's & Plaatsen in Mexico

Regio's & Plaatsen Mexico

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Mexico? Lees hier meer over onder andere Acapulco, Cancún, Mérida, Mexico-stad, Palenque, Playa del Carmen, San Cristóbal en Tulum.

Acapulco

Acapulco, een uitermate populaire badplaats aan de Grote Oceaan, is tevens de belangrijkste haven aan de westkust van Mexico. De stad zelf heeft meer dan 645.000 inwoners en met de omliggende gemeenten erbij zijn het er zelfs meer dan anderhalf miljoen (2006).

Alles over Acapulco

Mérida

Mérida, “'de Witte Stad”, is de belangrijkste stad van Yucatan en ook het beginpunt van een bezoek aan het schiereiland. Een uitgestrekte stad, waar in de omgeving van de markt een permanente drukte heerst.

Alles over Mérida

Mexico City

Mexico City, een wereldstad, is een stad vol contrasten. De één zal van haar houden, de ander zal haar verafschuwen. Je vindt er prachtige gebouwen en musea, maar ook armoedige krottenwijken.

Alles over Mexico City

Oaxaca

Ligt op ca 1500 meter hoogte en is een uitermate charmante stad in een door hoge bergketens omgeven vallei. De stad was één van de kernen van beschaving van het oude Mexico en door het ontbreken van industriële ontwikkeling heeft ze een aangenaam provinciaal karakter weten te behouden.

Alles over Oaxaca

San Cristobal de las Casas

Dit is de oudste Spaanse stad in de staat Chiapas, met smalle straatjes, arcaden en lage huizen met smeedijzeren traliewerken die deze plek zeer aangenaam maken. San Cristóbal ademt nog steeds de charme van een oude, koloniale provinciestad, die steeds meer ontdekt wordt door toeristen.

Alles over San Cristobal de las Casas

San Miguel Allende

Deze ‘oude’ koloniale stad (1850 mtr.) ligt op een met cactussen begroeide hoogvlakte en in de jaren veertig oefende ze een grote aantrekkingskracht uit op vele buitenlandse kunstenaars, vanwege de kwartsrijke bodem, die voor een speciaal lichteffect zorgde en omdat het leven er goed en exotisch is.

Alles over San Miguel Allende