16-daagse privéreis diverse vervoerstypes Mexico: Azteken, Maya's en Guacamole

 

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Mérida

 • Bezoek aan Celestun

  USD 72 p.p.

  Tijdens deze excursie gaat u zien wat de schitterende natuur in Yucatan u heeft te bieden. U gaat een boottochtje maken door het beschermde natuurgebied. Dit gebied staat bekend om het mangrove woud en de grote vogelpopulatie, waaronder de roze flamingo. De boottocht duurt ongeveer anderhalf uur. Hierna gaat u naar het strand, waar u gaat genieten van de lunch. Tevens heeft u hier de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in de Golf van Mexico. Rond 16.00 uur keert u weer terug naar Mérida, waar u rond 17.00 uur weer arriveert. Neem zwemkleding en een handdoek mee. Lunch en de boottocht is inbegrepen. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Bezoek aan Uxmal en Kabah

  USD 93 p.p.

  Uxmal behoort tot één van de bestbewaarde Maya complexen in Mexico. U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij uw hotel om vervolgens naar Uxmal te gaan. Het complex is gerestaureerd en ligt mooi in de heuvels van Puuc gelegen. Dwaal rond tussen de ruïnes en bekijk onder meer de Grote Piramide en het Nonnenhuis. Dit zijn een paar goede voorbeelden van Maya Puuc stijl. Tevens brengt u een bezoek aan Kabah, een oude Maya stad nabij Uxmal. Het bekendste en grootste gebouw is het Paleis van de Maskers, waar honderden afbeeldingen staan van de regengod Chaac. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

Optionele excursies in Mexico City

 • Bezoek aan Cholula en Puebla

  USD 132 p.p.

  Deze excursie wordt van maandag t/m vrijdag uitgevoerd. In de morgen wordt u bij uw hotel opgehaald, vanwaar u een bezoek gaat brengen aan de piramides van Cholula. Op de heenweg ziet u de vulkanen Popocatepetl en Iztaccíhuatl op de achtergrond het landschap heersen. Werkelijk prachtig! In de middag gaat u naar Puebla waar u een bezoek gaat brengen aan de kathedraal. Tevens krijgt u hier nog even de gelegenheid om door het oude stadscentrum van Puebla te lopen. Laat in de middag keert u weer terug naar uw hotel.

  Minimaal twee personen.

 • Bezoek aan Teotihuacan piramides en basiliek

  USD 34 p.p.

  Onder begeleiding van een gids gaat u vandaag een prachtige excursie maken naar verschillende overblijfselen uit vroegere tijden in Mexico. U begint vandaag in Tlatelolco, een klein plaatsje bij Mexico City. Het centrale punt van Tlatelolco is het Plein van de Drie Culturen. Op dit plein staat een Azteekse piramide en een koloniale kerk uit de zeventiende eeuw. Hierna gaat u verder naar Teotihuacan, waar de grootste piramides van Mexico zijn gelegen. De ruïnes van de stad zijn prachtige overblijfselen uit vroegere tijden. Het is nog steeds een mysterie wie de bewoners waren en hoe de mensen in deze stad leefden. Verschillende Mexicaanse indianenstammen zeggen dat zij de afstammelingen zijn. Bekijk de mooie overblijfselen van onder andere de zonne- en maanpiramide en de andere ruïnes. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Stadstour en Antropologisch Museum

  USD 66 p.p.

  U wordt in de ochtend opgehaald door uw gids voor een stadstour. De gids laat u vandaag vele hoogtepunten zien dat de stad rijk is. Tevens kan de gids u veel vertellen over de cultuur van Mexico en haar inwoners. U brengt tevens een bezoek aan het Antropologisch Musuem (inclusief entree).

  Minimaal twee personen.

 • Bezoek aan Cuernavaca en Taxco

  USD 70 p.p.

  Vandaag gaat u een dagexcursie doen naar de zilveren stad, Taxco. Allereerst maakt u een stop in Cuernavaca, waar u een bezoek brengt aan de kathedraal en het Brady museum. Het Brady Museum heeft een mooie collectie van de kunstenaar Robert Brady, van oorsprong een Amerikaan, maar hij is in Mexico gaan wonen. De collectie bestaat uit verschillende koloniale meubels, pre-Spaanse objecten en ook kunst uit onder andere Afrika en het Verre Oosten. Hierna gaat u naar de stad Taxco. Hier bezoekt u de Santa Kerk en kunt u door de idyllische straatjes struinen met de vele gezellige winkeltjes. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Xochimilco en Museum Frida Kahlo

  USD 66 p.p.

  Deze privé excursie brengt u naar de drijvende tuinen van Xochimilco waar u een boottocht gaat maken (inclusief). Vervolgens bezoekt u het interessante Frida Kahlo museum (gesloten op maandag, exclusief entree).

  Minimaal twee personen

Optionele excursies in Oaxaca

 • Bezoek aan Mitla en Tule

  USD 26 p.p.

  Deze excursie brengt u naar Mitla en Tule. Kenmerkend voor Mitla zijn de façades van de voormalige paleizen, ingelegd met prachtige mozaïeken. Tevens gaat u naar Tule alwaar de dikste boom van Mexico staat. Ook kunt u zien (en proeven!) hoe de beroemde drank mezcal gemaakt wordt in één van de vele stokerijtjes. De excursie duurt ongeveer vier uur. Minimaal twee personen. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Bezoek aan Monte Alban

  USD 26 p.p.

  Vandaag gaat u naar de hoofdstad van de Zapoteken cultuur, Monte Alban. Monte Alban is de naam die de Spanjaarden aan de stad hebben gegeven. De stad is gebouwd op de steile berg en wat de oorspronkelijke naam van de stad is, dat is niet bekend. Er hebben verschillende culturen in Monte Alban gewoond, zoals de Maya’s, Mixteken en de Zapoteken. De gebouwen zijn zeker een bekijkje waard, evenals de ligging met spectaculaire uitzichten over het landschap. Minimaal twee personen. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

Optionele excursies in Palenque

 • Agua Azul

  USD 36 p.p.

  Tijdens deze excursie bezoekt u één van de mooiste watervallen van Mexico, Agua Azul. Bovendien bezoekt u de watervallen Misol-Ha en Agua Clara. U heeft de mogelijkheid om de twee watervallen te bewonderen en om er in het water te zwemmen bij de watervallen. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Ruïnes van Palenque

  USD 30 p.p.

  Tijdens deze vier uur durende ochtendexcursie bezoekt de ruïnes van Palenque. Entreegelden en vervoer zijn inclusief. Excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Excursie Yaxchilan & Bonampak

  USD 95 p.p.

  Voor de echte liefhebbers van ruïnes! U brengt een bezoek aan de op de grens met Guatemala gelegen ruines van Yaxchilan en de muurschilderingen van Bonampak. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en u gaat ontbijten in een heus junglerestaurant. Hierna vervolgt u de weg naar de laatste resten puur regenwoud, vanwaar u naar het grensstadje Corozal gaat. Hier gaat u verder met de motorkano naar de archeologische plaats Yaxchilan. Werkelijk prachtig! In Corozal maakt u een lunchstop en vertrekt u verder naar de Lacandon jungle, waar de archeologische plaats Bonampak ligt. Vroeg in de avond arriveert u weer terug in Palenque.

Optionele excursies in Playa del Carmen

 • Bezoek aan Chichén Itzá

  USD 125 p.p.

  Chichén Itzá, Mexico’s meest bekende archeologische plaats. Chichén Itzá was een belangrijke stad van de Maya’s en is gelegen op het schiereiland Yucatan. Chichén Itzá staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt tevens bij de rand van een oude krater. Maak een mooie klim naar de El Castillo tempel, een tempel in piramide vorm dat fungeert als een kalender. Bekijk de prachtige overblijfselen van Chichén Itzá gedurende deze dag en neem een stapje terug in de tijd. Lunch en entree zijn inbegrepen.

 • Jungle Maya

  USD 92 p.p.

  Een avontuurlijke tocht door de jungle met een 4WD! De jeep neemt u mee naar de Rancho San Felipe, waar een klein Maya gemeenschap leeft. Bij de ranch ligt één van de grootste ondergrondse rivierennetwerken ter wereld. U gaat een onvergetelijk avontuur tegemoet: snorkelen door de ondergrondse rivier en zwemmen in de onderwater grotten. In en boven het water ziet u schitterende stalagmieten en stalactieten, welke schitteren door de weerkaatsing van het heldere water. Tevens maakt u een wandeling door de jungle, waar u het prachtige natuurschoon kunt bewonderen. De excursie is inclusief een traditionele Maya lunch. Na de lunch keert u weer terug naar uw hotel. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Mayan Encounter

  USD 113 p.p.

  Deze excursie wordt van maandag tot en met vrijdag uitgevoerd. De tour start bij een meer dan 1500 honderd jaar oude stad, Cobá. Een archeologische plaats, die diep in het regenwoud van Yucatan is gelegen. Wanneer u een prachtige klim maakt naar de Nohoch Mul Tempel, kunt u genieten van de overweldigende schoonheid van het tropische regenwoud. Vervolgens gaat u naar een authentiek Maya dorp, waar nog een Maya gemeenschap leeft. Hier heeft u de mogelijkheid om de flora en fauna beter te leren kennen. Daarna gaat u een spannende tocht maken. Aan een kabelbaan vliegt u over de centoses en vervolgens betreedt u de wereld van deze ondergrondse riviertjes waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen. Ook kunt u kanoën op de prachtige lagune. Na deze inspanning staat een traditionele maaltijd voor u klaar. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.

 • Snorkeltour schildpadden & cenote

  USD 89 p.p.

  Deze tour combineert dé twee attracties van Yucatán; het beeldschone koraalrif, en de mysterieuze cenotes. U wordt ´s morgens vroeg opgehaald vanaf uw hotel, en rijdt in vervolgens ca. een uurtje naar de kuststrook tussen Akumal en Tulum. Dit gebied is één van de beste en meest toegankelijke snorkellocaties aan de Riviera Maya, het rif ligt op zeer korte afstand van het strand. Daarnaast is deze kust bekend vanwege de grote populatie (beschermde) zeeschildpadden. De kans zit er dik in dat u vergezeld wordt door deze fantastische beesten, terwijl u al snorkelend de onderwaterflora en -fauna bewondert. Daarna gaat u per bus landinwaarts, waar er gesnorkeld wordt in een nabijgelegen cenote. Het water is er kraakhelder en de Yucateekse geologie laat zich in al haar pracht zien. Zeker het tochtje door een smalle tunnel met indrukwekkende stalagtieten is een unieke ervaring. De excursie duurt in totaal ca. 6 uur en is inclusief transport (retour), professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. Collectieve, dagelijkse tour. Weersafhankelijk. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

 • Snorkeltour

  USD 40 p.p.

  Deze excursie is ideaal voor degenen die op een efficiënte manier willen kennismaken met de wondere onderwaterwereld van de Caraïbische zee. U vertrekt met een bootje vanaf het strand van Playa del Carmen, en vaart naar het nabij gelegen Mayarif. Hier krijgt u ruim de tijd om al snorkelend te genieten van al het moois dat dit koraalrif biedt. Naderhand wordt u weer op het strand van Playa del Carmen afgezet. Totale duur excursie ca. 2 uur. Inclusief professionele Engelstalige begeleiding en snorkeluitrusting. U dient op eigen gelegenheid naar het strand te komen.Weersafhankelijk.

  Min. 3 personen.

 • Bezoek aan Tulum en Xel-Ha

  USD 160 p.p.

  Deze excursie wordt uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag. De tour start met een bezoek aan Tulum. U maakt een wandeling over deze archeologische plaats met verschillende mooie tempels. Geniet ondertussen ook van de prachtige uitzichten over de Mexicaans Caraïbische Kust. Vervolgens rijden we naar Xel-Ha, waar u de mogelijkheid krijgt om te gaan zwemmen in het kristalhelder blauwe water. Zwem tussen de kleurrijke vissen en al het andere prachtige onderwaterleven. Met behulp van snorkels kunt u het eco-systeem verder ontdekken. Laat in de middag keert u weer terug naar uw hotel.

 • Noche Maya

  USD 89 p.p.

  Tijdens deze zeer originele avondexcursie naar een kleine Maya gemeenschap komen verschillende aspecten van de hedendaagse Maya cultuur aan bod. De hoofdactiviteit bestaat echter uit een spiritueel Temazcal ritueel onder leiding van een echte sjamaan. Een zeer bijzondere ervaring, waarbij u gegarandeerd geestelijk en fysiek zult ontspannen. In de vooravond wordt u bij uw hotel opgehaald, waarna u vervolgens in 45 minuten naar de prachtig met fakkels verlichte gemeenschap rijdt. Terwijl het altaar, waar het ritueel begint wordt voorbereid, verkent u het dorpje. U krijgt uitleg over de manier van leven van de Maya´s en mag proberen geluid te krijgen uit een grote schelp. Na een persoonlijke reiniging met copal verblijft u gedurende een half uur in de Temazcal. De sjamaan begeleidt u bij de verschillende fases van dit ritueel. Na afloop kunt u heerlijk afkoelen, onder de maan en sterren, in een heldere cenote. Eenmaal aangekleed staat er een maaltijd voor u klaar, gebaseerd op traditionele producten. Rond 23.30 bent u weer terug in Playa del Carmen. Inclusief vervoer, Engelstalige gids, Temazcalritueel, maaltijd en drankje. Gegarandeerd vertrek op woensdag en zaterdag, andere dagen min. 6 personen. Join-in tour. Ophaal- en afzettijden afhankelijk van aantal hotels.

 • Tulum Express

  USD 65 p.p.

  De Tulum Express is een ochtendtour naar de archeologische site van Tulum. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kunt u de mooie piramides gaan bewonderen. Deze piramides zijn gelegen op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de Cariben. Erg spectaculair! Voor twee uur gaat u onder begeleiding van een gids door de archeologische site lopen. Hierna heeft u zelf nog even de tijd om tussen de schitterende ruïnes en omgeving te lopen. Vroeg in de middag keert u weer terug naar uw hotel.

Optionele excursies in San Cristobal de las Casas

 • Chamula en Zinacantan

  USD 44 p.p.

  De Tzotzil indianen, die in de hooglanden van Chiapas leven, zijn één van de vele Maya gemeenschappen. Hun traditionele en oude kledij zijn een mix van het Katholieke geloof, welke door de Spanjaarden zijn geïntroduceerd. U brengt een bezoek aan het dorpje Chamula, waar de plaatselijke kerk wordt gebruikt voor eeuwenoude rituelen. In Zinacantan valt de kleurrijke kledingdracht van de vrouwen onmiddellijk op. Het dorpje is erg kleurrijk en de plaatselijke bevolking leeft hier van de bloementeelt. Deze excursie is op basis van internationaal gezelschap.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).