17-daagse single groepsreis Raadsels van de Maya's

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Antigua

 • Pacaya Vulkaan

  USD 25 p.p.

  In de vroege ochtend u de mogelijkheid om een mooie klim te maken op de actieve Pacaya Vulkaan. De vulkaan ligt op ongeveer anderhalf rijden vanuit Antigua en is redelijk gemakkelijk te beklimmen. Op heldere dagen kunt u de andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango in de verte zien liggen. Door een recente uitbarsting kunnen we niet meer helemaal bij de top komen, maar wanneer u daar in de buurt bent ruikt u het sulfer en voelt u de warmte. De excursie duurt in totaal ca. 6 uur. De hike zelf bestaat uit ongeveer 3 uur. Entreegeld à USD 6,- p.p. voor het Nationaal Park is niet inclusief, en dient ter plekke betaald te worden.

  Minimaal 6 personen.

Optionele excursies in Panajachel

 • Boot/wandel excursie Atitlan meer

  USD 25 p.p.

  Deze circa 6 uur durende excursie biedt u een uitgebreide verkenning van het Lago Atitlan, ook wel het mooiste meer van Midden-Amerika genoemd. Het meer wordt omringd door drie indrukwekkende vulkanen, en verschillende indianendorpjes. In deze dorpjes loopt de lokale bevolking over het algemeen nog in de traditionele kledij, waar Guatemala zo beroemd om is. We varen met een motorbootje allereerst naar één van de dorpjes, waarvandaan een leuke wandeling volgt naar het buurdorp. Vanuit daar varen we dan vervolgens naar Santiago Atitlan, beroemd en berucht vanwege de lokale godheid Maximon. Deze god wordt geëerd met sigaretten en/of drank.

  Minimum aantal deelnemers 6.

Optionele excursies in Rio Dulce

 • Boottocht naar Livingston

  USD 25 p.p.

  Onder begeleiding van uw reisleider en de bootsman vaart u over de brede rivier naar Livingston. U zult verbluft staan van de prachtige natuur. Onderweg zien we onder andere pelikanen, aalscholvers, leguanen en kleine indianen gemeenschapen met woningen op palen. De snelle bootreis eindigt in het aan de kust gelegen plaatsje Livingston, dat alleen per boot bereikbaar is en voornamelijk bewoond wordt door Garifuna´s. Het dorpje is gesticht door voormalige Afrikaanse slaven, vandaar dat er een heel bijzonder Creoolse sfeer hangt.

  Minimaal 6 personen.

Optionele excursies in San Cristobal de las Casas

 • Excursie Canón del Sumidero

  USD 40 p.p.

  Bij het plaatsje Chiapa de Corzo ligt één van de mooiste kloven van Mexico, de Sumidero Canyon. De loodrechte rotswanden rijzen meer dan 1000 meter omhoog vanuit de rivier waar we doorheen varen. Onderweg zoeken we naar krokodillen, watervogels, gieren en met wat geluk ook apen. Deze spectaculaire boottocht (met speedboot) duurt ongeveer anderhalf uur. Excursie is inclusief transfers van en naar San Cristóbal de las Casas. Minimaal 8 personen. Bij de groepsreis Mexico: Op zoek naar Maya's en Azteken komt u tijdens de rondreis langs de Sumidero Canyon. Indien u bij deze reizen deze excursie wilt boeken, betaalt u geen transferkosten en bedraagt de prijs van deze excursie circa USD 21 per persoon.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).