Regio's & Plaatsen in Myanmar

Regio's & Plaatsen Myanmar

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Myanmar? Lees hier meer over onder andere Bagan, het Inle meer, Kalaw, Kyaiktiyo, Mandalay, Mawlamyine, Monywa, Pyay en Yangon.

Bagan

Het serene en vredige plaatsje Bagan heeft zeer indrukwekkende kunstschatten. De omgeving van Bagan is bezaaid met tempels en pagodes, in verschillende maten en staten van verval, inclusief authentieke wandschilderingen en beelden. Bagan is een mooie plek om te genieten van een fantastische zonsondergang in de prachtige omgeving.

Alles over Bagan

Inle Meer

Het Inle Meer ligt in een sprookjesachtige omgeving. Het meer wordt omringd door bergen. Op het meer liggen drijvende tuinen en zijn dorpjes op palen gebouwd. Langs het meer bevindt zich de kleurrijke vijfdagen-markt die vanwege de grootte van het meer rondtrekt langs vijf verschillende plaatsen.

Alles over Inle Meer

Kalaw

Kalaw ligt aan de rand van het Shan-gebergte. Vanwege de aangename temperatuur was het een geliefde plek tijdens de Britse overheersing. Nog altijd ademt Kalaw een koloniale sfeer uit en de omgeving is schitterend. Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door de indrukwekkende natuur en de afgelegen dorpjes.

Alles over Kalaw

Kyaikhtiyo

In Kyaikhtiyo bevindt zich de gouden rots pagode. Dit boeddhistische bedevaartsoord staat bovenop een heuvel, op een reusachtig goudkleurig rotsblok. Volgens de overlevering balanceert het op een haar van Boeddha. Rondom de pagode heerst een levendige sfeer.

Alles over Kyaikhtiyo

Mandalay

Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Midden in het centrum ligt het koninklijk paleis. De stad heeft prachtige bezienswaardigheden en vele tempels. Dichtbij Mandalay ligt de spectaculaire Ubein brug. Deze voetgangersbrug is gemaakt van teakhout en meer dan een kilometer lang. De brug is één van de meest fotogenieke plekken van Myanmar.

Alles over Mandalay

Mawlamyine

Mawlamyine is een rijke handelsstad en ligt in het zuiden van Myanmar. In de stad liggen prachtige tempels en diverse Engelse koloniale huizen. Niet ver van Mawlamyine ligt het westelijke eindpunt van de ‘Birma-dodenspoorlijn’. Deze spoorlijn werd in 16 maanden tijd gebouwd.

Alles over Mawlamyine

Monywa

Monywa is een typisch Birmese stad. De vriendelijke inwoners genieten ’s avonds van lokale specialiteiten die in kleine kraampjes op de markt worden verkocht. De bekendste bezienwaardigheid is de Mohnyin Thambuddhei Paya. Dit is een Boeddhistische tempel met een immense stoepa.

Alles over Monywa

Pyay

Pyay is een oud stadje en ligt in Bago, vlakbij de oever van de rivier Ayeyarwaddy. Dit is de grootste rivier van Myanmar. In Pyay ligt één van de belangrijkste bedevaartsoorden, Shwesandaw Pagoda.

Alles over Pyay

Yangon

Yangon is de hoofdstad van Myanmar. In de stad ligt de wereldberoemde Shwedagon Pagode. Dit is het belangrijkste heiligdom van Myanmar. Deze bladgouden pagode torent hoog boven de stad uit. Door de prachtige gebouwen hangt er in de stad nog een koloniale sfeer.

Alles over Yangon