Vakantie Etosha National Park

Het Etosha park is een groot gebied rond een zoutvlakte, waarvan de helft toegankelijk is voor bezoekers en ligt in het noorden van Namibië. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante kilometer (de afstand oost-west is maximaal 300 km, noord-zuid 100 km). Het is niet alleen één van de grootste, maar tevens een van de belangrijkste wildparken van Zuidelijk Afrika. De zoutvlakte is ongeveer 5.000 km2 groot en men denkt dat dit vroeger een meer is geweest, dat later is ingedroogd. Een gedeelte van het zoutmeer is vrij toegankelijk, de rest alleen voor groepen onder leiding van een gids. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Dit in tegenstelling tot het alom bekende Krugerpark in Zuid-Afrika.

In de droge tijd zoeken de dieren de, deels natuurlijke en deels aangelegde, drinkplaatsen op. Doordat het park flink in afmeting is afgenomen kunnen de dieren, tijdens het droge seizoen, niet meer mee doen aan de grote trek naar water. Om te voorkomen dat veel wild van dorst zou omkomen zijn er enkele kunstmatige drinkplaatsen gemaakt. Alleen het oostelijke deel van het park is makkelijk toegankelijk voor toeristen.
Dit gedeelte van het park is voornamelijk vlak, met een begroeiing, die varieert van bijna niets tot dichte bossen met bomen tot ongeveer vier meter hoog. Zeker in de periode tussen juni en september is het erg droog en ziet de begroeiing er erg karig uit.

In het park zijn drie rustkampen met overnachtingsmogelijkheden, restaurants, winkeltjes, benzinepompen etc. Reizigers zijn verplicht om voor zonsondergang de poorten van zo'n kamp binnen te rijden, waarna die poorten tot zonsopgang de volgende dag worden gesloten. Omdat het park zo groot is, heb je hier ook grote kans dat je dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. Alleen bij de waterplaatsen waar de dieren drinken is het vaak wat drukker, maar absoluut niet storend. Er is een grote verscheidenheid aan dieren zoals: neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, gnoes, springbokken, kudu's, jakhalzen, cheetahs, leeuwen en wrattenzwijnen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen