14-daagse groepsrondreis Weids & Wildrijk Namibië

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Etosha National Park

 • Safari in open 4x4 voertuig in Etosha

  N$ 620 - 900,- p.p.

  Op safari gaan in onze eigen bus is al heel bijzonder, maar in een open voertuig voelt u de wind in uw gezicht, de stof op uw huid en kunt u een kudde zebra’s soms al ruiken, voordat u ze kunt zien. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden, zebra’s en een uitbundig vogelleven! Halve dag game drive N$ 620,- p.p. Vind plaats in de middag op dag 10. Hele dag game drive N$ 900,- p.p. Vind plaats op dag 11.

Optionele excursies in Kalahari

 • Scenic drive door de Kalahari

  N$ 465,- p.p.

  De Kalahari strekt zich uit van Zuid-Afrika tot Angola en beslaat een gebied van ongeveer 900.000 vierkante kilometer. In de Kalahari valt aanzienlijk meer neerslag dan in bijvoorbeeld de Namib woestijn, waardoor hier naast zandduinen ook grote delen zijn bedekt met vruchtbaar struikgewas en steppen. Er leven onder andere hyena’s, antilopensoorten, bavianen en stokstaartjes. In een open 4x4 voertuig verkent u de woestijn, waarbij de gids u alles kan vertellen over de wild- en vogelsoorten die u onderweg tegenkomt.

Optionele excursies in Swakopmund

 • Sandboarden in de duinen van Swakopmund

  N$ 350,- p.p.

  Velen van ons hebben wel eens gesnowboard in de bergen van Oostenrijk, maar in de Namibische woestijn stijgt het kwik regelmatig boven de 40 °C. Een goed alternatief voor snowboarden is sandboarden; op een board glijdt u van de hoge zandduinen, terwijl u wordt omringd door een beeldschoon woestijnlandschap. Ga mee op deze excursie en maak op deze unieke manier nader kennis met de woestijn!

 • Township Tour: Kennis maken met de bewoners van Namibië

  N$ 500,- p.p.

  In de woonwijken aan de rand van Swakopmund wonen vele verschillende bevolkingsgroepen vredig samen. We wandelen door de wijk en ervaren het leven in een hedendaags township. U ontmoet de Damara, Herero en Ovamba en maakt kennis met hun cultuur en keuken, wanneer we worden uitgenodigd in hun huizen.

 • Living Desert Tour: de ogenschijnlijk levenloze woestijn

  N$ 700,- p.p.

  Wanneer je omringd wordt door de uitgestrekte zandzee, is het moeilijk voor te stellen dat dieren hier weten te overleven. Het tegendeel is echter waar, als je beter kijkt krioelt het van het leven! Een gids leert u vandaag waar u op moet letten en laat u kennis maken met de woestijnbewoners. Vanuit een 4x4 voertuig met grote banden spot de gids onder meer kameleons, gekko’s, slangen, spinnen en vogels. Hij laat zich op zijn knieën in het zand vallen en wenkt u om het voertuig te verlaten en de ‘vangst’ te bekijken. Roerloos zitten kameleons op de lage begroeiing, waarbij ze volledig kleuren naar hun ondergrond. De ‘Living Desert Tour’ is een absolute aanrader!

 • Zigzaggend naar het achterland van de Namib

  N$ 1200,- p.p.

  In het achterland van de Namib woestijn wordt de ondergrondse loop van de Kuiseb rivier door een barrière van zand gescheiden van de Atlantische Oceaan. Het water wordt omhoog gedrukt en hier zijn ondiepe poelen ontstaan. Het resultaat is een groene oase in de woestijn, waar jaarlijks honderdduizenden trekvogels broeden. De weg ernaartoe is hoever mogelijk nóg indrukwekkender; in een 4x4 voertuig rijdt een chauffeur zigzaggend over de losse zandduinen.

 • Boottocht Walvis Bay

  N$ 700,- p.p.

  In de baai voor Walvis Bay leven het gehele jaar grote aantallen dolfijnen, zeehonden, pelikanen, flamingo’s en tussen juli en oktober zelfs walvissen! U gaat eropuit in een catamaran en gaat op zoek naar deze zeebewoners. Zeehonden klimmen aan boord om een visje te eten en meeuwen proberen er in hun vlucht eentje mee te pikken terwijl u verse oesters en champagne geserveerd krijgt.

 • Rondvlucht over de Skeleton Coast

  N$ 2.875,- p.p.

  U zult de weidsheid van Namibië nog beter beseffen wanneer u het ervaart vanuit de lucht. In een propellervliegtuigje vertrekt u vanuit Swakopmund en zult u anderhalf tot twee uur boven het landschap zweven. U kunt kiezen uit twee routes; in noordelijke richting over de half uit het zand stekende scheepswrakken van de Skeleton Coast, of zuidwaarts over rode zandduinen van de Namib woestijn. Het vliegtuig biedt plaats aan vijf passagiers, dus de prijs per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemers. (prijs is afhankelijk van het aantal passagiers)

Optionele excursies in Waterberg Plateau NP

 • Neushoorns spotten aan de voet van het Waterberg P

  N$ 500,- p.p.

  De neushoornpopulatie is vaak lastig te spotten, maar aan de voet van het Waterberg Plateau leeft deze nog in groten getale. Het roodbruine Waterberg Plateau steekt 50 meter uit boven het weelderig groene landschap dat u doorkruist. Dit is het ideale landschap voor het spotten van de grijze dikhuiden!


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of, afhankelijk van de bestemming, met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).